Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Resursus jesteś kochana

Widzisz Resursus, Zasługa wLaściciela też jest ogromna - po pierwsze, że kupił łdnego szczeniaka, po drugie, że dbał o niego właściwie żywil i wychowywal, po trzecie , że nauczył pieska ładnie się wystawiać no i że wogóle poświęca czas i kasę i go wystawia - chyba mam rację - jak myślisz

Minimolos, a ty gdzie się podziewasz, upojony sukcesem zapomniałeś o nas - nieładnie, oj nieładnie

Chyba już wszyscy śpią. Dobranoc

Minimolos wysłałam ci film z Draką, zawiadom mnie czy przyszedł, jak wstaniesz. Dobraoc wszystkim

Posted

Draczyn napisał(a):
Minimolos, a ty gdzie się podziewasz, upojony sukcesem zapomniałeś o nas - nieładnie, oj nieładnie

:ylsuper: :ylsuper: :ylsuper:

A tak powaznie to może będę miał zdjęcia z Sopotu i oczywiście mojej gwiazdy :lol:

Draczyn nie dostałem filmu z Draką od ciebie :bigcry: , wyslij jeszcze raz :user:

Posted

Minimolos, dzieńdobry, chętnie bym wysłała, ale jeszcze nie umiem. Wczoraj z Markiem 3 razy go wysyłaliśmy - w końcu był napis - wysłano - no i widzisz nie doszedł

Nie ma chętnych do dysksji, wiec pędzę do swoich zajęć. Zajżę póżniej

Cały czas czekamy na więcej zdjęć. Bulldog obiecał i zniknął. Ja też narazie znikam. Wrócę póżniej

Wpadłam i znów pustki. Znikam

Anutko obiecałaś , że dziś wpadniesz, a niema Cię

Posted

Witaj Draczyn!!!Moje zdanie ( co do zadanego wczoraj pytania) jest takie:
oczywiscie wlasciciel ma duzy wplyw na wyglad i kariere swojego psa,ale jednak bede sie upierac przy tym,ze to hodowca przez odpowiedni dobor "materialu genetycznego",przez umiejetnosc korzystania z rodowodow swoich psow (chodzi mi o umiejetne wykorzystanie znajomosci psow i ich przodkow),przez tzw. zmysl hodowlany ma najwiekszy wplyw na jakosc a co za tym idzie sukcesy wystawowe psow urodzonych w danej hodowli.
Wlasciciel bedzie dbal,pielegnowal,dobrze karmil swojego psa ,ale nie poprawi w ten sposob jego anatomii a co za tym idzie nie zawsze bedzie nosil laur zwyciestwa...Z koleji doskonaly pies ,ktory przez koleje losu trafil w zle rece moze miec gorszy wlos,byc ogolnie niezadbanym,ale zawsze mozna go wyprowadzic na "ludzi".
ja sama mialam wlasnie takiego psa,ktorego kupilam w tragicznym stanie-od klusownika i po jakims czasie wyprowadzilam ja na tyle,ze zrobila CH.PL,kilka CACIB-ow,BoG itd.

Posted

Połowicznie się z Tobą zgadzam. U grzywaczyków jest trochę inacz. U buldożka b.wżna jest gruba kość, glebokie przedpiersie itd. Trzeba już o tym pamiętać, gdy suka zachodzi w ciążę, a potem szczniaki muszą być dobrze odchowywane, aż do półtora roku. U psów żle żywionych i zaniedbanych już się tego ngdy nie nadrobi

Resusus - zapomniałam jeszcze dodać, że b.ważne jestrównież wystawianie. Ktoś kto nie ma otym pojęcia, nigdy BOBa nie dostanie. Także jest to zasług a i hodowcy i właściciela

Posted

Draczyn ja nie pisalam akurat o grzywaczach.Tamta suczka byla zupelnie innej rasy.Niemniej jednak tez uwazam ,ze masz polowiczna racje...jesli skojarzy sie dwa eglemplarze drobnokosciste i przekazujace ta ceche potomstwu to nigdy ich szczenieta nie beda mialy mocnego koscca chocby byly karmione niewiadomo czym...Nie prawdaz???
A co do wystawiania...Wiem jak duza role odgrywa w ocolnej ocenie psa,ale juz spotkalam sie z takimi przypadkami,ze ludzie zupelnie "zieloni " w tym temacie wygrywali ze starymi wyjadaczami-po prostu mieli lepszego psa!!!

Posted

Ja zupelnie nieplanowo bedac jako widz na wystawie katowickiej natknelam sie na faceta,ktory powiedzmy nie wzbudzal pozytywnych uczuc...Mial do sprzedania suczke saluki,w oplakanym stanie...
No wiec nie moglam jej tam zostawic,szczegolnie ze,z jego ust padly slowa
"jak jej dzis nie sprzedam to ja zastrzele ,bo juz nie chce polowac"...chyba wystarczy....
Moj zaufany wet. jak z nia przyszlam ( a raczej ja przynioslam) powiedzial ,ze jest tak skrajnie wyniszczona ,ze lepiej bedzie ja uspic,bo moze nie przezyc.A to naprawde lekarz z powolania....
A ja zrobilam z nia wszystkie tytuly jakie sa mozliwe w Polsce oprocz BIS.

Posted

To piękne resursus co napisałaś. Ona pewnie odwzięcza się teraz miłością do swojej Pani. Ja niestety mam tak zazdrosne stadko, że nie ma mowy o wprowadzeniu dorosłeggo psa. Wszelkie pieski, które znajdowałam, odzyskiwałam itp musiay biedne siedzieć w osobnym pokoju, dopóki nie znalazłam im nowego domu

No i gdzie te obiecywane zdjęcia

Posted

Draczyn....niestety sunia juz biega za teczowym mostem...Miala raka w wieku 11 lat...leczylam ja do momentu az bol byl zbyt silny na nia...poddala sie...cala noc wyla,strasznie cierpiala...pozwolilam jej odejsc...

Posted

To bardzo przykre zakończenie, ale ważne , że miała godną śmierć pod troskliwą pieką. Niestety psiaki żyją krócej od nas i musimy się z tym pogodzić. Nigdy tylko nie mogę się pogodzić z przedwczesną śmiercią

Posted

Witam po krótkiej przerwie :) cieszę się, że mogłem być na wystawie w Sopocie i też choć trochę poogladać buldożki. Gratulacje dla Hildy i jej Pana - dlaczego nic nie pisze o sukcesach? Może wyjazd na wystawę połączył z odpoczynkiem nad morzem ?

Posted

Matrix, już pisaliśmy wcześniej, ale mogę jeszcze raz napisać. Należąca do Minimolosa Hilda draczyn dostała wszystkie możliwe tytuły i BOB-a. Na BIS Minimolos nie został mimo że go namawiałam, nie przyjecaał sam i musiał się dostosować do kierowcy

No i jak Bulldog, gdzie te twoje obiecane fotki. Czekamy już dwa dni

Posted

Ja tylko na sekunde,bo czuje sie parszywie i znikam(dzisiaj nawet moja Mama i znajoma musialy pojsc z psami na spacer,bo ja z lozka sie zwlec nie umialam :-? ) .
Coby nie bylo,ze Draczyn jest goloslowna,to wrzucam troche fotografii z Jej strony (ale tylko te regulaminowej wielkosci,bo mi sie zmniejszac dzisiaj niechce).
Potem kiedys obrobie fotografie te zbyt duze,bo sa rewelacyjne !

Pa.

Posted

Dzięki Carragan. Ja mam kilkaalbumow z bardzo ciekawymi zdjęciami - nawet z przed ładnych paru lat - z wystaw i tp, ale nie potrafię ich skanować, wklejać itp. Może kiedyś. Zyczę Ci dużo zdrowia

Witaj Minimolos narezcie jesteś.... Matrix - masz zaległości , bo niezbyt często nas odwiedzasz

Posted

Kiedyś w Szczecinie i w Płocku zostałem z Hildą do konkurencji finałowych i za każdym razem w wyborach Best of Group IX nie została zauważona. Przyznam, że futrzaki w konkurencjach finałowych bardziej efektownie się prezentują niż gładkie Buldogi.

Best of Group gr. IX - SOPOT 2005

Posted

dopiero teraz mam chwilke zeby cokolwiek napisac obiecuje fotki w przyszlym tygodniu dopiero..

wlasciwie to nawet teraz bym to zrobila ale jakos niewiem gdzie te zdjecia wrzucic ;/ zaraz czegos poszukam i postaram sie jeszcze dzisiaj ale nie obiecuje

hmmm malenkie jakies daje linki bo jakie te wielkosci maja byc to ja niewiem w zmniejszanie tez sie nie potrafie bawic .. (Anutka jest mistrzem (Pozdrowienia dla Ciebie Anutko:D))

Posted

http://www.album.astral.pl/album/fotos/1150/54/2384/1_th.jpeg http://www.album.astral.pl/album/fotos/1150/54/2384/2_th.jpeg w miare dodawania zdjec na jakas tam strone bede dodawac tu po kolej:P http://www.album.astral.pl/album/fotos/1150/54/2384/3_th.jpeg <---- grunt miec blisko do miski... hehe http://www.album.astral.pl/album/fotos/1150/54/2384/4_th.jpeg http://www.album.astral.pl/album/fotos/1150/54/2384/5_th.jpeg <--pogadac tez sobie lubie:D JEJU JAKA LIPA DLACZEGO TAM TEZ SA TAKIE MALUTKIE???? WYTLUMACZCIE KTOS... BO ZGLUPIALAM CALKIEM