BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Oto fotki Cyganki: tak bardzo ja pokochalam :( moja mama ciagle o niej slyszy... ciagle opowiadam.... pokazuje zdjecia... pogadam dzis z nia :( moze sie uda... pamietam z 3 tygodnie temu mowila "jest Kleksiu... jakby go nie bylo wzielabym Cyganke"... niestety Kleksia zabraklo ;( ;( ;( a ja mogłabym ja wziasc... nawet na tymczas... zobaczymy... wczoraj wieczorem mama jeszcze powiedziala: TUTAJ NIE BEDZIE JUZ ZADNEGO PSA ;( Quote
magdyska25 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 ehhh może mamę da sie przekonać?? ale też nie wolno "naciskać za bardzo". W końcu mama również straciła swojego ukochanego psiulka... [*] Quote
polciuaa Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Moj tata tez tak mowi..ale to da sie przedobruchac.;]Trzymam kciuki,aby Ci sie udalo.! Quote
BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 mam nadzieje, Wiem ze Kleksiu mi pomoze! wieczorem napisze co i jak. A teraz smigam na spacer z Osko bo juz nie wiem co robic w domu :( tak tu pusto :( Quote
Akadna Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='BlackSheWolf']chcialabym drugiego psa bo jest taka bida w schronie ktora mocno kocham... ale boje sie, ze Kleksiowi sie to podobac nie bedzie :( ze po jego smeirci mam juz nastepnego :( i rodzice tzn mama niezbyt chce psa :( Dlaczego miałoby mu si nie podobać? :roll: Właśnie że tak, cieszyłby się, że przygarnęłaś bidę za schronu:) Przecież on już na zawsze będzie w Twoim sercu bo przez te 10 lat pozostawił w Tobie niezatarty ślad!:p Quote
BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 moja mama odpowiedziala tak: za dwa lata wyjedziesz na studia i nie mam zamiaru zostac z psem... :( ale ja nigdzi enie wybieram sie na studia daleko... przeciez bede dojezdzac autobusem :( ehs.. Quote
BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 niestety Kleksiu nie pomogl mi tym razem ;( nici z psa KIEDYKOLWIEK ;( ludzie ja zglupieje zaraz ;( Quote
Bewarka Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Nie martw się...po tygodniu, może po miesiącu, zmieni zdanie...u mnie tak było to u ciebie też. Przecież Cyganka jest piękna ;) Quote
BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 ale Cyganka nie ma czasu :( z nia jest coraz gorzej i wcale nie przesadzam :( Quote
Asiaczek Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Porozmawiaj z Mamą, przekonaj Ją, że Cyganka po prostu zginie, jesli nie znajdzie nowego domku... Mama przecież zna sunię... Rozmawiaj, proszę... pzdr. Quote
BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 mama wie ;( ale nic ;( ;( powiedziala, ze chce psa rasowego i yorke! nic wiecej ;( ;( ;( a ja nie lubie yorek (bez obrazy dla tych, ktory je maja)... ja chce Cyganke ;( Quote
infers Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 A ile Cyganka ma lat? Napewno nie długo przekonasz mamę!!! Wierzę w Ciebie!!!:multi: Quote
BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 nie uda sie ;( ma 1,5 roku... jest kochana i wychowana... nauczona czystosci a jak jej powiem "zostan" to ona sie nie ruszy dopoki nie wroce... ale jak wchodzi do boksu to ja mam pelne oczy lez ;( nei mam sumienia jej tam wprowadzac po spacerze... Quote
Bewarka Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Z takim podejściem nic nie zdziałasz...zamiast tak tu siedzieć wymyśl coś, powiedz tak, żeby już nie było odwrotu, tak, że będzie musiała się zgodzić. A co z innymi domownikami? Też na nie? Quote
BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 brat chce psa... tata nic nie zdecyduje ... potwierdzi tylko zdanie mamy ;| ... :( Quote
Bewarka Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 No to nie jest tak źle! Może namów najpierw tatę. Dopiero potem mamę. Quote
infers Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Jak będziesz mówiła że się nie uda to się nie uda!!! Trochę pozytywnego myślenia!!! Powiedz mamie, że jak w najbliższym czasie nie weźmiesz Cyganki to ona zdechnie. Zaproponuj mamie, że weźmiesz ją tylko na czas dopóki nie znajdzie nowego domu. A jak Ci się uda ją przekonać do tego to tylko kwestia czasu a się zakocha w Cygance i zostanie z Tobą na zawsze!!! Quote
BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 probowalam juz wszystkich argumentow. -Cyganka nie przezyje jak jej nie wezmiemy - to znajdz jej dom - wezmiemy ja na tymczas? - albo na stale albo wogole. Ale cyganki nei chce... ;( Quote
magdyska25 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 no to ja nie wiem....najpierw mama mówi że nie chce w ogóle psa potem że chce yorka no to nie rozumiem....pies rasowy zamiast kundelka?? Powiedz mamie że psy rasowe mają również "wady" ->choroby które są "przyczepione" do danej rasy np. Onek problemy ze stawami itp. Nie wiem jak Wy ale ja mam 2 kundelki i dla mnie są najpiękniejsze na świecie. Nie oddałabym Je za żadne skarby. Quote
Asiaczek Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Może argument, ze york zawsze znajdzie nowego właściciela, a Cyganka - niekoniecznie... Cyganka nauczona czystości, a yorka - jak każdego szczeniaka - trzeba dopiero tego nauczyc... Przecież cyganka będzie dla Ciebie pociechą po stracie Kleksa! Czy mama tego nie rozumie? Yorka kupuje dla siebie, a dla Ciebie...? pzdr. Quote
BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 nie wiem juz nic ;( mama nie chce KUNDELKA ;( ;( ;( a ja je kocham ponad zycie.... no i tylko yorka... ;( a ja yorka nie chce... wiec pewnie psa nie bedzie ;( rozeslalam wiadomosci o cygance gdzie moglam... a ogloszenia o niej juz dawno wisza u mnie w miescie... Quote
Unbelievable Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 BlackSheWolf napisał(a):nie wiem juz nic ;( mama nie chce KUNDELKA ;( ;( ;( a ja je kocham ponad zycie.... no i tylko yorka... ;( a ja yorka nie chce... wiec pewnie psa nie bedzie ;( rozeslalam wiadomosci o cygance gdzie moglam... a ogloszenia o niej juz dawno wisza u mnie w miescie... zapytaj mamy czemu akurat york... jeśli to już było przepraszam, może po prostu jakiegoś innego małego pieska zaproponuj... Quote
BlackSheWolf Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 bo ona lubi yorki i koniec... :( jesli z malych psow to kocham cavalierki :) ale dla mamy nie sa ładne... ;( a Cyganka cierpi... kurcze wszedzie juz dawalam ogloszenia i nic :( Quote
Unbelievable Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Też miałam problem z mamą.... ona po prostu uważała że pies w domu śmierdzi, że psa mieć nie będziemy... ale małe Jacku u wujka zmieniły jej zdanie, teraz nawet tata, jeszcze bardziej zagorzały przeciwnik go polubił, to dlatego, że mój Grami pomimo 1,5 roku dalej wygląda jak szczeniak :P może to trochę inny problem, ale skoro mama kundelka nie chce możesz poszukać innych ras, nawet z długimi włosami, może pójdziecie na kompromis... A cavalierki są śliczniutkie : ) Quote
Recommended Posts