Onaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Czytam i czytam posty na temat pieniążków dla Oczki i przykro mi się robi :-(. Na szczęście mogę iść popatrzeć na Oczkę i uśmiech wraca bo dla niej warto przełknąć wszystkie przykrości. O wsparcie finansowe sama prosiłam Ocelot ponieważ bałam się że nie będzie na potrzeby Oczki. Zobaczyłam Oczkę i zgłosiłam że do zrobienia jest to i to bo tak uważałam za konieczne. Na szczęście osoby o dobrych sercach wsparły Oczke a mnie podtrzymały wiarę w ludzi, osoby dzięki którym Oczka ma i fajną smyczkę i ciepły kocyk i dobre jedzonko i możliwość obcięcia pazurków za długich chyba o 2cm (szkoda że nie zrobiłam zdjęcia z bliska) i wykonania chroniącego ją szczepienia. A w kwestii marnowania pieniędzy to dla mnie osobiście jest to płacenie za transport na uczęszczanej trasie W-wa K-ów. Ale jakoś w tym względzie nikt nikomu nie wypomina :roll:. To na co ktoś przeznacza swoje pieniądze to już jego sprawa. Ktoś chce wspierać Oczkę, z serca dziękuję. Ktoś woli inne psiaki, jego życzenie. Oczka była u weterynarza. Był przegląd, obcięcie pazurków, tabletka na odrobaczenie, zastrzyk na drapanie (okazało się że musiała ją jakaś pchła dorwać). Kolejna wizyta (kontrola) w czwartek. Bardzo się cieszę bo sunia już była biedna z tym drapaniem i łaskotaniem, ulżyło jej na pewno. Sunia waży 12 kg i faktycznie troszkę jest za gruba :). Uszka w porządku, oczki w porządku. Trzeba ją jeszcze zaszczepić na wirusówki. Pani doktor powiedziała że można zawiesić ogłoszenie że Oczka szuka domu u niej na tablicy. Zrobię więc takie ręczne, niestety, bez zdjęcia, i powiesimy w czwartek. I może jeszcze na tablicy przy sklepiku na moim osiedlu. Oczka była uroczym pasażerem, chociaż nie wiedziała gdzie jedzie i troszkę się bała, może myślała że znowu ją gdzieś zawozimy do kogoś, przecież już tyle się napodróżowała maleńka i ciągle nowe miejsce, nowi ludzie, tak mi jej żal :(. Ale jak zobaczyła że wróciliśmy na osiedle to miała taką ucieszoną japę :lol:. Że radość i wzruszenie było na nią patrzeć. Po drodze do domu był jeszcze mały spacerek, żeby odsiusiać niunie, ponieważ pani doktor powiedziała, że po tym zastrzyku może sikać jak cysterna :roll:. I przeżyliśmy chwilę grozy: Oczka wysmyknęła się z obróżki i przestraszona z podkulonym ogonkiem zaczęła uciekać w stronę jezdni (co prawda to wewnetrzna droga i mało ruchliwa ale zawsze jezdnia) ! Oczywiście, zamiast wołać Oczkę i uciekać przed nią, żeby nas goniła, to zaczęliśmy za nią biec. Na szczęście zwróciła uwagę na nasze wołanie i zawróciła, uciekając tym razem chodnikiem w kierunku naszego bloku. Nie wiem co i jak, ale jakoś ją wołając złapaliśmy Oczkę. Oczka się wystraszyła psa, który wcześniej do niej podszedł (był na smyczy z właścicielem), to był duży mieszaniec w typie husky ale naprawdę duży, większy chyba nawet niż mój Nino, z takim dużym puszystym ogonem. Oczka była przy nim naprawdę maleńka. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło. A teraz kruszynka sobie śpi na łóżeczku :). Quote
Onaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='elik']Ocelot, prosiłam o konto do wpłat dla oczki. W sobotę wpłaciłam 50 zł z przeznaczeniem dla Oczki. Jeśli było to konto z którego wpłaty są dzielone na dwa psiaki, to proszę nie brać tej kwoty pod uwagę przy podziale.[/QUOTE] Dziękuję :loveu:. Quote
barb Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Dogo7, widze, że Ty też nie mozesz spać.;) Fajnie, ze Oczka byla u weta, "przegladnieta" sunia latwiej też znajdzie domek. Ale nie piszesz co z jej ząbkami ? Dobrze by było, zeby Wasze ogłoszenia mialy zdjęcia, bo bardziej przyciagaja uwagę. Nie masz możliwosci wydrukować zdjecia, chociaż biało-czarnego ? A jutro Oczulka ma dostać swoją dzialke od Reno1 i chyba nikt do nikogo nie bedzie mial juz żalu. ;) Pozdrawiam Was cieplutko. :lol: Quote
barb Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Reno2001']Teraz wyszło, że machnęłam się najprawdopodobniej o 5zł przy podliczaniu wpłat. Proszę wejdźcie na wątek zuzki [*] w pierwszy post i podliczcie to jeszcze raz, ja już dzis po prostu nie mam siły. Wg moich wyliczeń wyszły mi te 5zł różnicy. Nie chcę, aby coś się nie zgadzało. Ponieważ pieniądze do Henia już poszły, te 5zł dodam do konta Oczki. Tylko niech ktoś to jeszcze raz zliczy, bo ja ledwo na oczy patrzę.[/QUOTE] Daj spokój chyba nikt nie będzie kruszyl kopii o pięć zlotych ;). I tak dalej nad tym myślę, że skoro Kamusia pojechała do ds wlaściwie goła i wesoła - to byłoby naprawdę przyzwoicie nie brać już od Pani więcej kasy za transport. Niechby mogla przeznaczyć te kase na potrzeby psa , kupić jej szeleczki - bo czytalam ze kiepskie i nie pasują, pojśc z nią do weta itp. :lol: Quote
Reno2001 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Nie dostałam nr konta Dogo7. Poproszę o dane na PW. Chciałabym przelac pieniądze i zamknąc temat. Co do wydawania kasy na transport, to owszem ja też jestem zdania, że to bzdura za to płacic, tylko, że jakoś zawsze tak jest, że kiedy człowiek pilnie potrzebuje to nikt okazjonalnie nie jedzie. Sama niedawno szukałam transportu z Łodzi do Krakowa i pomiomo, że to trasa mega hiper uczęszczana NIKOGO nie znalazłam, więc musiałam zapakowac psa we własny samochód i za własne pieniądze wywieźc. Ja transportu Kamy nie organizowałam, ale i tak uważam, że lepiej było zapłacic za to, niż czekac nie wiadomo ile na ten okazjonalny i płacic w tym momencie za hotel suni, a jej samej serwowac większy stres związany ze zmianą miejsca po dłuższym pobycie w hotelu. Przypominam, ze Kama była na PŁATNYM DT. Cóż, każdy widzi co chce widziec i tyle. A propos transportu, od soboty PILNIE SZUKAMY transportu Łódź-Brodnica dla podopiecznego, który jest na BDT u Cioci Ciapuś. Niby trasa na Toruń taka ruchliwa, ale nikt nią nie podąża. Gdyby ktoś coś słyszał, prośba o kontakt. Na psa czeka DS. elik, ja Twojej wpłaty nie mam, więc zapewne poszła od razu na docelowe konto Oczki. Quote
mmd Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Dogo - Oczka waży 12 kg? No to się walnęłam ;) Przeczytałam uważnie wszystkie posty i gdybym była stroną w sprawie - pewnie miałabym inny punkt widzenia (bardziej emocjonalny), a tak uważam, że mądra dyskusja Wam się udała :) Dogo07 - podaj nr konta Reno2001, to sa pieniądze z wieńca, na który ja też wpłacałam i bardzo Cię proszę, żebyś przyjęła ode mnie nadwyżkę :) Z transportami jest kicha straszna, coraz trudniej znaleźć coś za free. Pod koniec miesiąca może się ruszy, bo beda ludzie na groby jeździć. Jakby co - jadę na trasie ŁÓdź - Kielce w ostatnią sobotę października i wracam w niedzielę. Quote
Onaa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 No właśnie nie napisałam jeszcze o zębach. Oczce ząbków nie potrzeba czyścić. Zapaszek nie był od zepsutych zębów czy jakiegoś stanu zapalnego, czego sie obawiałam, tylko widocznie od żarełka ;). Sunia już się nie drapie, zobaczymy co jeszcze wet powie w czwartek na wizycie. Za to suni brakuje ząbków u góry :roll:. W ogóle jak jej się przyjrzałam to widzę że ma uszko nadgryzione, i jakby bliznę na pyszczku, może ją pieski pogryzły w schronisku troszkę i dlatego sunia była tam taka przestraszona. A tak w ogóle to maleńka jest urocza. Jeśli chodzi o rozmiar to wagowo już jest jak mały średniak ale wielkościowo, postura i wysokość to mały piesek, taki jamniczek. Sunia jest rozczulająca i naprawdę czeka na dobry domek. Jeśli idzie o ten domek z Wwie to tam podobno jest duży pies. Być może będzie ok. ale wydaje mi się że sunia się obawia dużych psów, myślałam raczej żeby miała w ds towarzysza jej gabarytów. Nie wiem dlaczego ale nie mogę nakręcić filmiku, bardzo bym chciała żebyście wszyscy zobaczyli jaka jest urocza. Quote
kora78 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 a ja nie kumam, dlaczego ds suni imieniem Kama, jaką tu przywolujecie, mialby nie zwracac za transport, skoro to bylo wczesniej ustalone? bo ma szeleczki za duze? bo nie ma odrobaczenia? a czy to nie jest zakichany obowiazek ds wyposazyc psa w obroze i zaszczepic? czy Wy chcecie ludziom psy w ds dozywotnio sponsorowac? tak Was stać na przyzwoitosc wobec ds i posrednio oplacanie podstawowych potrzeb psa, ktory ma juz wlasciciela? Dogo, ogloszenie u weta- macie silna grupe krakowska, na pewno ktos ma komputer, jakis skaner, drukarke. przygotujcie plakat z fotkami i opisem fotki i niech kazdy u swojego weta porozwiesza i w zoologikach. moze tak sie fajny ds znajdzie i blisko bedzie i wizyte sama z oczka zrobisz, jako zapoznawcza zarazem. krakow to miasto bardzo adopcyjne, jak wiemy, wiec moze sie blisko tam ds znajdzie, odejda koszta transportu. no to kto w Krakowie moze nadrukowac plakacikow i rozwieszac??? Quote
ocelot Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='mmd']Dogo - Oczka waży 12 kg? No to się walnęłam ;) Przeczytałam uważnie wszystkie posty i gdybym była stroną w sprawie - pewnie miałabym inny punkt widzenia (bardziej emocjonalny), a tak uważam, że mądra dyskusja Wam się udała :) Dogo07 - podaj nr konta Reno2001, to sa pieniądze z wieńca, na który ja też wpłacałam i bardzo Cię proszę, żebyś przyjęła ode mnie nadwyżkę :) Z transportami jest kicha straszna, coraz trudniej znaleźć coś za free. Pod koniec miesiąca może się ruszy, bo beda ludzie na groby jeździć. Jakby co - jadę na trasie ŁÓdź - Kielce w ostatnią sobotę października i wracam w niedzielę.[/QUOTE] Madra jak mądra:)na pewno emocjonalna, ale chyba to nieuniknione? Człowiek się przywiązuje do tych psiaków. a przedmiot dyskusji okazał się być nieaktualny. Quote
ocelot Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Tak dogo w ostatnim okresie Oczka w schronisku. była terroryzowana przez Kamę. Bała się wyjść z budy nawet na krok i nie tylko ona. Elik dziekujemy. Quote
mmd Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='ocelot']Madra jak mądra:)na pewno emocjonalna, ale chyba to nieuniknione? Człowiek się przywiązuje do tych psiaków. a przedmiot dyskusji okazał się być nieaktualny.[/QUOTE] Na dogo same emocjonalne dyskusje, bo takie baby ;) Lepsze to niż być jak z drewna :) Wydawało mi się że Oczka ma żółte zębiska, ale skoro tak - no to się samo rozwiązało. Quote
ocelot Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='mmd']Na dogo same emocjonalne dyskusje, bo takie baby ;) Lepsze to niż być jak z drewna :) Wydawało mi się że Oczka ma żółte zębiska, ale skoro tak - no to się samo rozwiązało.[/QUOTE] Może zębiska tak źle na zdjęciach wyszły? Oczka waży tyle co mój przerośnięty jamnik:) Quote
Onaa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Jeśli ds będzie chciał to pójdzie do swojego weta i być może on poleci czyszczenie ząbków. Ząbki Oczki może nie są bielutkie, ale nie są chore, i nie stanowią dla niej zagrożenia. Tak stwierdził mój wet. Nie wiem, mam iść do innego ? To chyba bez sensu. Na sprawach zdrowotnych się nie znam i musze w tej kwestii zaufać wetowi. Ale jeśli macie jakieś inne propozycje , porady to chętnie skorzystam. Do tej pory opierałam się w kwestii psiej i dt na Was i jakoś wszystko się pozytywnie ułożyło, więc jak coś to piszcie :). Quote
Onaa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='ocelot']Tak dogo w ostatnim okresie Oczka w schronisku. była terroryzowana przez Kamę. Bała się wyjść z budy nawet na krok i nie tylko ona. Elik dziekujemy.[/QUOTE] Biedna mała. Właśnie sobie leży i śpi. Koniecznie muszę ją nagrać jak chrapie. Pierwszy raz się z tym stykam. Takie małe a chrapie jak stary :). Edit. Postaram się zrobić potem jakieś zdjęcia i wkleić. Oczka lubi wychodzić na spacer ale jak się cieszy jak wraca do domu. Mam wrażenie że ona ciągle żyje w niepewności, nic w sumie dziwnego ciągłe zmiany, i ciągle nie wie co się z nią stanie. Quote
managua Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Rozliczenie Wpływy: wrzesień bric-a-brac - 10 zł pawel1w25- 50 zł Kora - 25 zł Ciotka E - 25 zł październik managua - 20 zł elik - 50 zł Razem: 180 zł Wydatki: 110 zł - weterynarz RAZEM - 70 zł Quote
mmd Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Skoro wet mówi, że zęby ok, to są ok. I ten warszawski domek chyba dobrze wygląda, jak nie rozmyślą się to najwyżej oni będa o wszystko dbać. Quote
ocelot Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='mmd']Skoro wet mówi, że zęby ok, to są ok. I ten warszawski domek chyba dobrze wygląda, jak nie rozmyślą się to najwyżej oni będa o wszystko dbać.[/QUOTE] Oj mam nadzieję, że sie nie rozmyśli, a wygląda naprawdę fajnie. Może mam troszke uraz, bo to trzeci zainteresowany dom Oczką, dwa poprzednie kazały troszkę poczekać i hm zeszło. Quote
NusiaiJa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Oczulka szczęśliwa, bo ma wspaniałą opiekę.Dziękujemy Dogo za wszystko co robisz dla Oczki.Fajny tymczasik się suni trafił.:multi: Serdecznie pozdrawiam CiotkaE Quote
UBOCZE Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Szukamy teraz z kolei domu dla suni imieniem Oczka. Pytam bez złośliwości: jeśli taki dom się znajdzie gdzieś dalej, to zawczasu napisać, że opłacenie transportu to ich obowiązek? Znam wspaniałe domy, którym pomagało sie w transporcie - licząc się z tym, że dla nowych właścicieli może spaść lawina wydatków związanych z wetem. Wydaje mi się, że to bardzo ludzkie podejście... Ale pytam, żebym wiedział, co odpowiedzieć.. Quote
Szarotka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Mam nadzieje, ze za pare dni zobacze Oczke. Quote
Onaa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Jak rozmawiałam z domkiem z Gdańska to powiedziałam , że możemy pomóc zorganizować transport, i że czasami trafia się przejazd grzecznościowy darmowy ale jeśli takiego nie będzie to ktoś może zawieźć sunie ale ds winien liczyć się z pokryciem kosztów za benzyne. Z pamiętnika Oczki c.d. Właśnie wróciliśmy z testów :). Oczywiście Oczka może zamieszkać z kotkami. Dziękuję krakowskiej dogomaniaczce za pomoc, udostępnienie kotków i wizytę, było mi bardzo miło :loveu:. Quote
UBOCZE Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Szarotka']Mam nadzieje, ze za pare dni zobacze Oczke.[/QUOTE] Ja też mam nadzieję, że zobaczę, bo wierzę, że to będzie ten warszawski...:loveu::loveu::loveu: Quote
Onaa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Szarotka']Mam nadzieje, ze za pare dni zobacze Oczke.[/QUOTE] Czekamy, czekamy, myślałam nawet że już jutro będą jakieś odwiedziny :lol:. Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę zobaczyć Oczkę i ... mnie to serdecznie zapraszamy :lol:. Quote
UBOCZE Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Dogo07']A w jakiej części W-wy jest ten ds ?[/QUOTE] To Kasia będzie wiedziała... Quote
Recommended Posts