Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W Katowicach, dandusie stawiły się w liczbie trzy Ku mojej wielkiej radości spotkałam Tess suczkę z pierwszego miotu moich dzieciaków.
Moje dandusie spisały się dzielnie Brutus CWC, CACIB i BOB, niesforna pełna temperematu Unga zdobyła tytuł ZwycięMł zaczynając tym samym "marsz po młodzieżowy championat :)
Dla Tesspokozywanej w klasie otwartej sędzia okazał sie dość surowy, powiedział, że jesty ładna ale na doskonałośc nie zasługuje i dał jej ocenę bardzo dobra ... szkoda, w moim odczuciu to piękna suczka, ale z werdyktem się nie dyskutuje.
A oto moje dandusie kolejno Unga, Ursa która przyjechała towarzysko i Brutus

• 1 month later...
  • Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie, z radością donoszę, że oczkujemy nowego pokolenia dandusi.
będzie to bardzo ciekawe skojarzenie, wraz z Odetką udałyśmy się na Węgry gdzie mieszka piękny pies, import z Holandii.
Niedawne badanie USG potwierdziło, że spotkanie psiaków było owocne i około 25-27 maja, małe dandusie przyjdą na świat, rodzicami zostaną:
Tata: Dainty Dandies Dancing Duke CH.HU.
Mama: ODETT vom Parkwald CH.PL

:)

• 4 weeks later...
Posted

melduję, ze maluchy czują się dobrze :)
prócz jednej suczki wszystkie w pierwszej dobie przybrały na wadze :lol:
oto rodowód moich malców

i kilka zdjęć z ich pierwszego dnia

• 2 weeks later...
Posted

Czas mija, a maluchy rosną i mają już ponad tydzień. Odetka jest wspaniałą mamą Przyznam nie mogę się doczekać kiedy otworzą oczka i zaczną rozrabiać. Ale póki co trzeba zadowolić się słodnik widokiem dandusiowych osesków

Posted

a małe dandusie, rosną, otworzyły oczka i zaczęły się bawić, o ile można tak nazwać pojedyncze pacnięcie łapą, lub złapanie bezzębnym dziąsełkiem za ucho braciszka lun siostrzyczki i natychmiastowe niemal ponowne zapadnięcie w sen po tym jakże wyczerpującym zajęciu :)
Dandie pod wzgledem ruchowym sprawność osiągają o kilka dni później niż na przykład westy. Mają dużą głowę, ciężkie, długie brzuszki i trudno im to wszystko dźwigać na krótkich łapkach, tak więc jak inne rasy całkiem nieźle zaczynają maszerować, one dopiero pełzają, a każdy ruch jest wyczynem :)

Posted

super, że jesteś :)), mam nadzię, że grono posiadczy i miłośników dandusi będzie rosło i kiedyś zrobimy w Polsce taki zlot na jakim byłam w Czechach :))

Posted

a maluchy rosną i pięknieją
oto dandusiowe brzdące w wieku trzech tygodni :)

chłopcy:
pierwszy

drugi

trzeci :)

dziewczynki :)

pierwsza

druga

trzecia :heart:

i rodzinka w komplecie

chłopcy

dziewczynki

wszystkie razem :heart:

:)

• 2 weeks later...
Posted

czas leci szybko, małe dandusie, rosną, rozrabiają i stają się coraz rozkoszniejsze:) a opieka nad nimi zabiera coraz więcej czasu, ale jest to najmilej spędzony czas :)
a oto moje słodkie pysiaki :

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

kluski podrosły i zaczynają nowe rozdziały w swoim zyciu w nowych kochających rodzinach.
Na zakończenie tegorocznej kroniki dandusiowych malców krótki filmik z ich zabaw :)

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=l_COyx0gjhQ&feature=share[/URL]

a kolejne wieści będą juz z wystawowych ringów

Posted (edited)

sympatyków dandusi zapraszany na wystwę w Białymstoku, pokażemy się tam z dorodnym Interchampionem Brutusem i malcem z tegorocznego miotu stawiającym pierwsze kroki na ringu w klasie baby: WICTOR-em Canis Terra :)

Edited by mjola
  • 5 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

[FONT=Calibri]Dla sympatyków dandusi mam wspaniałą wiadomość niedługo zamieszka w Polsce jeszcze jeden piesek maści pieprz, import z czeskiej hodowli :)[/FONT]
[FONT=Calibri]Bardzo się cieszę, że nasze Polskie stadko sie rozrasta i pojawiają się kolejne importy. [/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT][FONT=Calibri]Zainteresowanych rasą zapraszam na wystawę do Rzeszowa w dniu 02.02.2013, będę tam ze swoimi dandusiami :) Można więc będzie z bliska zobaczyć ta niezwykle rzadkie i piękne psiaki[/FONT]