Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dandusie w pełni prezentują swoją urodę w wieku ok. 2,5 do 3 lat, moje mają więc jeszcze trochę czasu ale już teraz cechy charakterystyczne rasy są u nich widoczne :)
oto najnowsze zdjęcie mojej Odetki

• 3 weeks later...
  • Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

miłosników dandusiów zapraszam do Nowego Dworu 04.04, będe tam ze swoimi łobuziakami.
Można nas będzie też zobaczyć na wystawie w Łodzi i tu prawdziwy tłum pewnie będą aż trzy a moze nawet i cztery danie czyli wszystkie jakie są wystawiane w naszym karaju :), a jak by jeszcze przyjechał ktoś z zagranicy ... no cóż rozmarzyłam się, ale cztery ( nawet trzy) dandusie razem, to też będzie niezwykły widok :)

• 1 month later...
Posted

Tak jak przewidywałam wystawa w Łodzi obfitowała w dandusie było nas aż 4 sztuki
w tym jedna dziewczynka z Rosji - konkurentka mojej Odusi w młodzieży.
sędziował nas sędzia z Węgier
Tu muszę się pochwalić moje dandusie wygrały wszystko co mogły
Brutus :
ocena dosk. Zw. MŁ. NJwR i BOB i największa dla nas radość i niespodzianka w finałach BOG na porównaniu grupy III mój chłopczyk dzielnie dreptał na swoich krótkich łapkach, został zauważony w dużej stawce najpiękniejszych terierów i zajął IV lokatę
Odetka też sukces
ocena dosk. Zw.Mł lok I

a to wszystkie cztery dandusie

i jeszcze raz

a tu Odetka i Butus

a tu skopiowany z terierkowa mój Brutusek na IV lokacie BOG grupy III

dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków za kochane słodkie dandusie
ogromnie ciesze się, że dandusie zostały zauważone na BIS-ach, to wspaniała warta zainteresowania stara (korzenie siegają XVIII wieku) rasa
mam nadzieję, że ten sukces mojego Brutuska przyczyni sie do jej popularyzacji i niedługo znikną stwierdzenia, że ta niezwykła rasa jest na granicy wyginięcia ..

swoich fotek niestey prawie nie mam złośliwy sprzęt odmówił współpracy ... jesli ktoś ma fotki dandusów z wystawy będę wdzięczna za przesłanie

Posted

a jeszcze nasze plany na przyszłość
niedługo pokażemy się na klubówce w Nowym Dworze, a potem sam Brutusek Płock i Radom i juz razem zawitamy do Krakowa, trzymajcie kciukasy

:lol:

Posted

o kurczaczki jakie fajne psiaczki :evil_lol:
śliczne zdjęcia dandusiów !

mjola napisał(a):
wszyskim powiem nie śpieszcie się z zakupem psa naprawdę warto czekać :)

piękne i prawdziwe słowa...
warto czekać na realizację swoich marzeń !

Posted

cieszę się, ze moje dandusie sie Tobie podobają :lol:
to naprawde cudowne psiaki

W sobotę byliśmy na wystawie klubowej w Nwym Dworze Mazowieckim moje dandusie miały udany występ, sedzia, doskonałe opisy i każdy dostał tytuł :Młodzieżowego Zwycięzcy Klubu", a Brutek dzielny chłopak wywalczył zwycięztwo rasy, stając w szranki z Odektą, którą z dużym powodzeniem wystawiał mój synek
tu moje maluchy przed porównaniem

a oto Brutusek na lokacie

w niedzielę będziemy w Radomiu - ale sam Brutusek dla towarzystwa pojedznie z mani dziewczynka west :lol:, Odetka tym razem zostaje w domku

• 2 weeks later...
Posted

W Radomu poszło brutuskowi znakomicie :) szczegóły na naszej stronce www.canisterra.com.pl mój dzielny chłopczyk na tej wystawie ukończył Młodzieżowy Championat Polski, złozyliśmy wniosek i czekamy na zatwierdzenie :)
Teraz dandusie pokażą się w Płocku - 07.06 i na wystawie organizowanej przez O.Lublin w Świdniku - 14.06.
Ja zwykle sympatyków dandusiów zapraszamy chętnie opowiemy i porozmawiamy o tej niezwykłej rasie

• 2 weeks later...
Posted

A tak Brytusek prezentował się na wystawie w Płocku :)
Brtusek dzielnie dreptał i na porównaniu juniorów przeszedł do finałów z pięknym yorkiem jako przedstawiciele gr. III

Teraz wybieramy się do Lublina - a raczej Świdnika
tym razem będzie z nami i słodka Odetka :)

Posted

na wystawie w Lublinie dandusie pięknie się pokazywały, Brutusek wygrał rasę i dzielnie dreptał w porównaniu grupy III i na BOG został ku mojej radości zauwazony i wytypowany do finalowej piątki :grin:
a i on chyba był zadowolony z występu bo na finałach pokazywał pięknie uśmiechnięty pysio

Odetkę prezentował mój synek i myślę, że pokaz ich był bardzo udany :grin:
Odetka zajęła pierwszą lokatę i zdobyła CWC

teraz mała przerwa, a z dandusiami za dwa tygodnie będzie można spotkać sympatyczne dandusie na wystawie w Krakowie
Jak zwykle zapraszam sympatyków tych niezwykłych psiaków :lol:

• 4 weeks later...
Posted

Wszystko wskazywało na to, że na wystawie w Warszawie Brutus będzie sam Odetka musiała zostać w domu, niestey z suczkami czasami tak bywa, że są wyłączone z wystaw .. szkoda
a tu miła niespodzianka była inna dziewczynka, suczka z dalekiego Kaliningradu. Starotwała tak jak Brutus w klasie młodzieży
i mimo, ze sędzia surowo oceniał dandusie zeszły z ringu z ocenami doskonałymi a brutusek zdobył tytyły :Zw.Mł. NJwR i BOB :grin:
koleżanka zdobyła tytuł Zw.Mł :grin:
a oto krótka fotoleracja z wystawy
przygotowania bywały nudne
http://img31.imageshack.us/img31/9237/1momentamibyonudno.jpg
po tem było oglądanie i macanie

a na koniec zwycięstwo

A tak Brutusek pieknie się pokazywał na BIS-ach
http://img269.imageshack.us/img269/2484/1piekniestojok.jpg
a tu współne zdjęcie z nowa koleżanką

Wszystkim dziekuję za miłe spotkania :grin:

Posted

kolejna wystawa za nami teraz moje dandusie odwiedzą Sopot i 08 sierpnia pokażą sie Oda w klasie pośredniej, Brutusek - jeszcze młodzian więc w klasie młodziezy i razem .. wystartuja w konkurencji : para hodowlana :)
jak zwykle zapraszam miłosników tych wspaniałych, przesympatycznych psiaków :

• 2 weeks later...
Posted

jesli jesteście nad morzem i chcecie na żywo zobaczyć dandusie zapraszam na wystawę do Sopotu bedziemy tam 08.08.09 ring 6-ty , zgodnie z programem dandusie startują o 10,50.
Brutusek dopiero niedawno skończył roczek więc jeszcze klasa młodzieży, Odetka już w klasie pśredniej, a na finałach (pewnie ok. 16-stej) pokażą sie razem jako para hodowlana :D tej konkurencji sie obawiam, bo małe małpiszony nie chcą chodzić w parze o statyce nie wspomnę ... leżąca i to doslownie ..., no nic ... ćwiczymy więc moze chociaż jedno okrążenie ringu uda nam sie wykonac zgodnie w jednym kierunku ... :? :D

• 2 weeks later...
Posted

w Sopocie po raz piewszy pokazałam je jako parę hodowlaną myślę, ze pokazały sie wspaniale i jestem z nich bardzo dumna :grin:

Odetka zdobyła NDSwR CACIB-a i CWC, a Brutusek Zw.Mł, NJwR i BOB

teraz przerwa pokazemy sie dopiero w Kielcach i Poznaniu do milego zobazenia

• 1 month later...
Posted

dandusie miały przerwę w wystawach, bo w naszym domu pojawiły się szczenięta westy, ale teraz maluchy już odchowane i możemy startować na początek Poznań (08.11) hala I ring I :D, bedą dwa dandusie mój Brutusek w poośredniej i NEMO z Łodzi w Championach :)

następnie Kilece 14.11 stawki jeszcze nie znam, ale na pewno będzie Odetka i Brutusek i podobnie jak w Sopocie zaprezentują się jako para hodowlana
miłosników tych pieknych psiaków serdecznie zapraszam chętnie o nich porozmawiam i udzielę informacji o tej niezwykłej rasie

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Chciałam się z wami podzielić moją radością Odetka i Brutus niedługo zostaną rodzicami, wczoraj byliśmy na badaniu USG które potwierdziło ciąże jesli wszystko będzie dobrze ok.08.03 powitamy w naszym domy pierwsze w Polsce od 1998 roku dandie dinmont terriery :)
Wszystkich miłosników dandusiów proszę o trzymanie kciuków na moją dandusiową rodzinkę :)

A narazie zapraszam na wystawę 13.02 do Rzeszowa będę tam z moim Brutuskiem, Odetka z wiadomych względów zostanie w domu :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Mały raporcik co u dandusiów, Odetka czuje sie dobrze, a w sobotę wyczułam pierwsze ruchy malców :)

W czasie jak mamusia przygotowywuje sie do porodu tatuś walczy na wystawach, tydzień temu w Rzeszowie zdobył NDPwR, CWC, BOB i CACIB, a w ostarnią niedzielę startował na Litwie w Poniewieżu i zdobył
NDP.wR, CAC, BOB ponadto mały bardzo sie podobał i na finałach był III na BOG :)