Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mjola']Jeszcze nie zdecydowałam, ale chyba racze nie, jeśli moje zgłosznie zostanie przyjęte pojadę w marcu na Cruft-a do Anglii, a to mocno nadszarpnie moje zasoby ...., a ponieważ ceny za zgłosznie psiaka coraz wyższe do tego dojazd, hotel ... więc nie wiem ...
ale fajnie :D Zdjęcia jakieś będą?

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mjola']mały sukcesik :lol: dandusie ponownie w grze :multi:

sympatyków tej niezwykłej rasy jeszcze raz zapraszam do głosowania, można głosować każdego dnia jeden raz

http://pies.pl/ranking_ras_s.html

pięknie dziękuję ♥
Jola

już 63:63 :lol: danduś idzie łeb w łeb z przeciwnikiem zapowiada się pasjonujący pojedynek teriera (gr III) z psem pasterskim (gr I FCI) ;)

• 3 weeks later...
Posted

[FONT=Helvetica] ostatnie dane z głosowania :) 680:203 [/FONT][FONT=Helvetica][/FONT][FONT=Helvetica] myślę, że te wyniki przejdą do historii, a ja pięknie dziękuję wszystkim głosującym na dandusie [/FONT][FONT=Helvetica][/FONT][FONT=Helvetica] [/FONT][FONT=Helvetica][/FONT]

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

katik napisał(a):
Ciekawy artykuł. Może kogoś zainteresuje ta ciekawa i rzadka rasa :)

zainteresowanie dandusiami wolniutko ale wzrasta :) Niemniej jest bardzo mało dostępnych wiadomosci o nich, mam nadzieję że dzięki artykułowi rasa zostanie przybliżona szerszej rzeszy miłośników psów :) nie da się ukryć, że mimo iż dandusie są juz rozpoznawane, to jednak nadal wiele osób nie zna tej rasy i wzbudza ona nadal zdziwienie, a pytanie co to za dziwne psy pada nadal dość często ;) Mam nadzieję, że ten artukuł to zmieni. :)

• 5 months later...
  • 4 weeks later...
  • 5 months later...
Posted
W Szkockiej siedzibie powieściopisarza Waltera Scotta w Selkirk odbyły się uroczystośći 200 - lecia powstania rasy Dandie Dinmont Terrier. 
Walter Scott był wielkim miłośnikiem tych psów, a rasa przybrała imię fikcyjnej postaci Dandie Dinmonta bohatera powieści "Guy Mannering lub Astrolog (Guy Mannering, or the Astrologer ) wydanej w 1815 od tej też daty przyjmuje się powstanie rasy, historia której korzeniami siega XVII wierku
poniżej link do skróconych relacji z obchodów 200-lecia rasy Dandie Dinmont Terrier :)

na uroczystości byli również przedstawiciele BBC: