Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj, ledwo Anetaa zabrała z Ostrowca do Gliwic, trzy bidulki które spały na sniegu...

http://www.dogomania.pl/threads/198855-2-psy-i-suczka-Śpią-na-śniegu-.-POEJECHAŁY-DO-GLIWIC!

a do sklepu obok tej pssesji, któś przywiązał paskiem od damskiej torebki małego , sfilcowanego pieska. Jest małutki, młody i mimo kołtunów śliczny... Ma długa grzywkę :) Przebywa na razie na podwórku u osoby, u której przebywała wyżej wspominana trójka, której tak bardzo się poszczęściło...

Malutki jest bardzo zaniedbany, ale nie mozna go opgolić, bo śpi w budzie więc bedzie mu zimno.

Jak go nazwać? Bo nie mam pomysłu..?

Tofik po obcięciu dredów i po kąpieli:

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwona zadzwoń proszę do Pani Eli (ona miała kogoś chętnego na małego kudłatego psa), psiaka można wyczesać tym samym sprzętem co czesaliśmy Franka z dredami - udało sie bez obcinania odzyskać ogrom futra :)

Posted

Viris napisał(a):
Iwona zadzwoń proszę do Pani Eli (ona miała kogoś chętnego na małego kudłatego psa), psiaka można wyczesać tym samym sprzętem co czesaliśmy Franka z dredami - udało sie bez obcinania odzyskać ogrom futra :)

piesio juz wystrzyżony...

Co do tej osoby chętnej na kudałatego pieska to nie moze się zdecydować i po prostu się nie odzywa. Rozmawiałam z p. Elą, gdy proponowałam Margo.

Posted

Kudłaczek nazywa się tofik i jest u mnie :) Został czterokrotnie uprany ;/ Drefdy i kołtuny obcięte... Ale musimy go obstrzyć u profesjonalisty bo wygląda jak wariat ...
Chyba ma jakiś problem z uchem, bo nie da się dotknąć i przy próbie czyszczenia ucha piszczy :( w poniedziałek idziemy do weta...

Jakby było mała to u mnie w klatce zamieszkał piekny długowłosy owczarek niemiecki. Dzwoniłam do miejscowego towarzystwa Animals, ale usłyszałam od pana: A CO JA MOGĘ ZROBIĆ?
Śmieszne, że jeszcze wczoraj ten pan był u mnie w pracy i pieprzył jak w ciągu dnia znajduje domy psom... I w lokalnej gazecie przeczytałam peany, że jakby nie to towarzystowo to... ech...

Posted

obiecałam sobie, że jak Margo znajdzie dom to dam sobie trochę "luzu"... 5 zwieraków w domu to wystarczająca liczba...
I jest szósty :) Obok Syneczka (pers) to drugi chłopczyk :D

Posted

iwop napisał(a):
Kudłaczek nazywa się tofik i jest u mnie :) Został czterokrotnie uprany ;/ Drefdy i kołtuny obcięte... Ale musimy go obstrzyć u profesjonalisty bo wygląda jak wariat ...
Chyba ma jakiś problem z uchem, bo nie da się dotknąć i przy próbie czyszczenia ucha piszczy :( w poniedziałek idziemy do weta...

Jakby było mała to u mnie w klatce zamieszkał piekny długowłosy owczarek niemiecki. Dzwoniłam do miejscowego towarzystwa Animals, ale usłyszałam od pana: A CO JA MOGĘ ZROBIĆ?
Śmieszne, że jeszcze wczoraj ten pan był u mnie w pracy i pieprzył jak w ciągu dnia znajduje domy psom... I w lokalnej gazecie przeczytałam peany, że jakby nie to towarzystowo to... ech...

Ja też Ci to samo odpowiedziałam - tak gwoli ścisłości. Iwona nie wywołuj wojny na której ucierpią tylko zwierzęta.

Przypomnę że stowarzyszenie o którym piszesz jest dalej w trakcie organizacji, papiery leżą już dawno złożone. Mamy pod opieką zwierzęta - na tyle na ile sobie możemy pozwolić. Oczywiście to za mało. Wiadome.