iwop Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Wczoraj, ledwo Anetaa zabrała z Ostrowca do Gliwic, trzy bidulki które spały na sniegu... http://www.dogomania.pl/threads/198855-2-psy-i-suczka-Śpią-na-śniegu-.-POEJECHAŁY-DO-GLIWIC! a do sklepu obok tej pssesji, któś przywiązał paskiem od damskiej torebki małego , sfilcowanego pieska. Jest małutki, młody i mimo kołtunów śliczny... Ma długa grzywkę :) Przebywa na razie na podwórku u osoby, u której przebywała wyżej wspominana trójka, której tak bardzo się poszczęściło... Malutki jest bardzo zaniedbany, ale nie mozna go opgolić, bo śpi w budzie więc bedzie mu zimno. Jak go nazwać? Bo nie mam pomysłu..? Tofik po obcięciu dredów i po kąpieli: Quote
Onaa Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ale ślicznota :). A imię może jakieś miło się kojarzące. Quote
iwop Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 malagos napisał(a):Wyglada na Dzidka albo na Dyzia :) Dzidek mi sie nie pdoba, ale Dyzio tak :) Quote
iwop Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Czy kots ma jakieś propozycje imienia dla tego chłopca? Quote
Onaa Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Misiek, Natan, Filek, Niuniek, Pepe, Bobo, Koko, Lemon :). Quote
agusiazet Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ma piękne białe ząbki i ogólnie jest śliczny. Ja optuję za Dyziem:) Quote
sybil Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 :klacz:Dyzio pasuje do malucha! Ale biedna ślicznota.:calus: Quote
kaskadaffik Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Jestem malutki, ale narazie bez pomysłu .... Quote
iwop Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 No to będzie chyba Dyzio albo Bingo :) Quote
kaskadaffik Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 A może Snoopi?? tak mi z pyszczka pasuje :) Quote
__Lara Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Dyzio pasuje :) Jak się go wykąpie i wyczesze to będzie piękny! Quote
Viris Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Iwona zadzwoń proszę do Pani Eli (ona miała kogoś chętnego na małego kudłatego psa), psiaka można wyczesać tym samym sprzętem co czesaliśmy Franka z dredami - udało sie bez obcinania odzyskać ogrom futra :) Quote
iwop Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Viris napisał(a):Iwona zadzwoń proszę do Pani Eli (ona miała kogoś chętnego na małego kudłatego psa), psiaka można wyczesać tym samym sprzętem co czesaliśmy Franka z dredami - udało sie bez obcinania odzyskać ogrom futra :) piesio juz wystrzyżony... Co do tej osoby chętnej na kudałatego pieska to nie moze się zdecydować i po prostu się nie odzywa. Rozmawiałam z p. Elą, gdy proponowałam Margo. Quote
sybil Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Dyzio, pokaż się w nowej szacie ;). Byłeś cudeńkiem brudnym i skołtunionym, teraz pewnie piękniś z ciebie całym pysiem! Quote
kaskadaffik Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Czekamy na śliczne zdjęcia ślicznego pieska :) Quote
iwop Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Kudłaczek nazywa się tofik i jest u mnie :) Został czterokrotnie uprany ;/ Drefdy i kołtuny obcięte... Ale musimy go obstrzyć u profesjonalisty bo wygląda jak wariat ... Chyba ma jakiś problem z uchem, bo nie da się dotknąć i przy próbie czyszczenia ucha piszczy :( w poniedziałek idziemy do weta... Jakby było mała to u mnie w klatce zamieszkał piekny długowłosy owczarek niemiecki. Dzwoniłam do miejscowego towarzystwa Animals, ale usłyszałam od pana: A CO JA MOGĘ ZROBIĆ? Śmieszne, że jeszcze wczoraj ten pan był u mnie w pracy i pieprzył jak w ciągu dnia znajduje domy psom... I w lokalnej gazecie przeczytałam peany, że jakby nie to towarzystowo to... ech... Quote
iwop Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Podnoszę Tofika - jeżeli ktoś dorzuci się na szczepienia i chore ucho, to bedę wdzięczna... Quote
iwop Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 obiecałam sobie, że jak Margo znajdzie dom to dam sobie trochę "luzu"... 5 zwieraków w domu to wystarczająca liczba... I jest szósty :) Obok Syneczka (pers) to drugi chłopczyk :D Quote
_Aga_ Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 iwop - Ty sama mieszkasz? ;) :lol: Ja bym tak strasznie chciała wziąść na tymczas jakąś bidę, ale mąż jest nieugięty... :( Quote
Viris Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 iwop napisał(a):Kudłaczek nazywa się tofik i jest u mnie :) Został czterokrotnie uprany ;/ Drefdy i kołtuny obcięte... Ale musimy go obstrzyć u profesjonalisty bo wygląda jak wariat ... Chyba ma jakiś problem z uchem, bo nie da się dotknąć i przy próbie czyszczenia ucha piszczy :( w poniedziałek idziemy do weta... Jakby było mała to u mnie w klatce zamieszkał piekny długowłosy owczarek niemiecki. Dzwoniłam do miejscowego towarzystwa Animals, ale usłyszałam od pana: A CO JA MOGĘ ZROBIĆ? Śmieszne, że jeszcze wczoraj ten pan był u mnie w pracy i pieprzył jak w ciągu dnia znajduje domy psom... I w lokalnej gazecie przeczytałam peany, że jakby nie to towarzystowo to... ech... Ja też Ci to samo odpowiedziałam - tak gwoli ścisłości. Iwona nie wywołuj wojny na której ucierpią tylko zwierzęta. Przypomnę że stowarzyszenie o którym piszesz jest dalej w trakcie organizacji, papiery leżą już dawno złożone. Mamy pod opieką zwierzęta - na tyle na ile sobie możemy pozwolić. Oczywiście to za mało. Wiadome. Quote
Recommended Posts