Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ja przecież ani nie panikuję ani niemrawa nie jestem;) Ja tylko staram się entuzjazm opanować:)
Mała ma się dobrze, to rezolutna dziewczynka. Jak szaleje to na całego ale mądrala jest;)
Wyczaiła już kreta w ogrodzie. No terier w końcu. Niestety, jak się kret nie opamięta i sam szybko nie wyniesie, to niedługi żywot mu wróżę... No i dziewczyna czuje się już u siebie;) Szczeka i broni:) Wczoraj nie poznała Pana, więc został oszczekany niemozliwie:)

Posted

podsumowałam wpłaty i wydatki
Cioteczki, ponieważ Iskierka wyszła nieco na plus (a jeszcze dojdą wpłaty za bazarki;)), to te plusowe pieniążki i te, które wpłyną z bazarków, przekazujemy na Filipka, bo on jest w dołku.....

Posted

ludwa napisał(a):
Gapcia wczoraj pojechała. Ja zawsze z opóźnionym zapłonem zaczynam się cieszyć po tygodniu;) Choć tutaj raczej jestem pozytywnie nastawiona:)
Zamieszkała w Sulejówku. Ma panią, pana, praktycznie dorosłego syna i drugiego ok.10-letniego:)
Ida pisała mi wczoraj, że cała rodzina po małą przyjechała:)
Jedynie boję się, ze sztachety w ogrodzeniu są za szerokie ale pani jest w domu i nie chce małej puszczać samej, będą wychodzić na smyczy a wiosną, pani już wcześniej planowała się torochę osłonić i wpleść maty w ogrodzenie, więc będzie zabezpieczone:)
Państwo mieli już psiaki. Poprzednio była amstafka:) odeszła z racji wieku.
Pani bardzo się podobały te iskierki w oczach;), bo pani lubi energiczne psy:)

Czyli, że już w domku???

Posted

Sushi;) w domku już od tygodnia, czyli tyle, żebym uznała, że można tytuł zmieniać:)
Wszyscy w niej zakochani, bo taki z niej mały wariatuńcio, którego nie sposób nie kochać. Zestresowała ogrodowego kreta:) Jeśli chłopak miał odrobinę oleju w głowie, to się wyprowadził, bo w tym lokum raczej szczęścia i spokoju juz nie zazna.
Mała pilnuje dobytku, czy wzbudza radość ogólną, bo za wielka to ona nie jest ale waleczna za 3:)
W miarę już załatwianie się opanowane zostało.
No i ma swoją tajemnicę;) Jak tylko zostaje sama, to śpi gdzieś za poduchami (czego chyba jej nie wolno;)) i Pani ją przyuważyła i udaje, że nie widzi;)

Posted

ja nie biorę...ostatnio z myszami mieliśmy zawirowania i do tej pory mam wyrzuty sumienia. A tz ogrodnik raczej kreta w ogrodzie nie pokocha:) No i podejrzewam, że moje psy też by mu żyć długo nie dały:)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Pozdrowienia :)

"[FONT=Calibri] Sushi i ma się świetnie. Nie jest już małym wystraszonym pieskiem. Znacznie urosła, waży już nie 4,5 kg, ale 7kg i jest bardzo pewna siebie. Zaciekle broni całego domu i działki. Biega cała najeżona i wściekle szczeka. Jest bardzo inteligentna. Za tzw psie ciasteczko zrobi wszystko. Komendę "siad" wykonała po 4 ciasteczku :) Gdy chcę siusiu biega do drzwi balkonowych i sygnalizuję potrzebę. Potrafi też aportować. Ale lepiej jej to wychodzi w domu, gdyż w ogrodzie jest zbyt dużo rozpraszaczy - koty, ptaszki i nie zawsze można się skupić. Sushi była już powtórnie odrobaczona, podaliśmy jej też preparat przeciw pchłom i kleszczom. Była też już szczepiona przeciw wściekliżnie. Pan weterynarz bardzo ją polubił i stwierdził, że imię Gapcia zdecydowanie do niej nie pasowało :) Teraz czekamy na pierwszą cieczkę i sterylizację."[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Calibri]

[/FONT]