Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

idusiek napisał(a):
to i dobre, że nie tak często.

mała ma allegro, gumtree itp.nie wiem czemu nikt nie dzwoni:(

Do Henia i Lenki tez nikt nie dzwonie dla pocieszenia dodam :):)

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwonił dziś jakiś pan...Najpierw pytał o Iskierkę ale powiedziałam, ze w trakcjie leczenia, więc zapytał o Filipka, czym juz mnie podgrzał, więc przedstawiłam panu delikatnie wycofanego pieseczka (wcale nie mocno). No, jakoś nie chciał dłuzej rozmawiać.
Chyba mamy towar kiepskiej jakości;)

Posted

eee a ja musze isc rano do lecznicy pozyczyc "nerkę" do złapania moczu. Pozniej leciec znowu z moczem i pewnie wieczorem po wyniki.
A we wtorek wiozę psa na kastrację. Mam nadzieje, że mała nie będzie go bardzo męczyć.

Posted

Nadzieja pozwala żyć;)
Trzeba będzie ją odizolować w drugim pokoju albo cóś. Bo ona temperementna. Długo w spokoju nie wytrzyma.
Czyli nie tylko u nas zastój...

Posted

Ej słuchajcie. Mała zaczęła się załatwiać tylko i wyłącznie na łóżka, posłania, koce itp. Nie załatwia się praktycznie na podłogę (nie mówiąc o gazetach...). Już wyrzuciłam materac Pumy. Była gąbka przesiąknieta.
Dzisiaj po nocy było nasikane tylko na łóżku. Nie wiem co robić :( Nie reagowanie i nagradzanie na dworze nie pomaga. Jak karce to później robi , albo jak mnie nie ma w pokoju, albo jak jestem w miare daleko i tak na szybko robi.. Pomocy!!

Posted

Kurcze, żeby była kotem, to bym stwierdziła, że dalej ma coś z pęcherze ale tutaj, to chyba jakaś przekora. Myślę, że to przejściowe ale nie wiem co zrobić tu i teraz. A jakby jakiś stary ręcznik kłaść na podłogę albo szmatę?

Posted

wczoraj nie było wyników... niedługo bede dzwonić.

Wdrozylismy w nasze życie podklady na łóżku i preparat urine off na mocz do wyczyszczenia zasikanych rzeczy.
W dwóch miejscach było nasikane po nocy.
Będziemy bardziej nagradzac zalatwianie sie na dworze. I co jeszcze mozna zrobic?

I trzeba jej szybciutko domu szukać!

Swoją droga mała rośnie w oczach. I chyba bedzie sredniakiem...

Posted

Sprawy się pokomplikowały. U Pumci ia tak mogła zostać do przyszłego tygodnia najwyżej ale niestety nie może zostac aż tyle. Jedyne co mamy, to kojec z Filipkiem...A to malizna i do tego chora.

Posted

Pumcia- szczeniak zwykle sika po spaniu, po jedzeniu i po zabawie. Łap te momenty i wtedy ją wynoś tam, gdzie ma sikać.
Nie czytałam całości, może coś przeoczyłam.
Acha- masz inne psy w domu? Starsze? bo szczenaik wie, że dorosły pies nie zsika się na miejsce do spania i dlatego szczeniak wykorzystuje te hamulce dorosłych i czasami tak znaczy teren.
Trzeba tego bardzo pilnować, choć przeważnie samo mija, jak szczyl podrośnie.
A nifuroksazyd to z grubej rury od razu- może najpierw fermactiv (dawny enteroferment)?

Posted

Łapie ją przy każdej jednej okazji i wtedy zalatwia sie na dworze. Ale musze wyjść codziennie na te 4-5 godzin. I w tym czasie łóżko mam aż przesiąknięte. Nie mogę sobie na to pozwolić. Nie mam finansów, żeby odkupić łóżko. Nie pomogły podkłady. A nie mam jak jej odizolować od pokoju z łóżkiem.

Uważam to za porażkę, ale nie mogę sobie na to pozwolić finansowo.

Pilnie trzeba malej szukać czegoś. Miejsca w domu.