Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Basia1244 napisał(a):
Przynajmniej tyle, że choć nadal jest dziki, o wzięciu na smycz nie ma mowy, to tyle, że jego koledzy zmienili boksy i juz nikt go nie teroryzuje.
To pierwsza dobra wiadomość dziś, może teraz chłopak trochę psychicznie odpocznie jak nie ma już kolegów terrorystów.

Posted

on ich już od dawna nie ma, ale nie pisałam nic, bo z Cyganem wspłpraca nam się nie układa - z obrozy się wyrywa, rodeo uskutecznia, panika, osrawanie się, szelek załozyć sobie nie da - ja jestem wobec tego psa w warunkach schroniskowych bezradana - on tylko w dt ma szanse na unormowanie zachowania - w boksie każda próba przypięcia smyczy to łapanka, sciganka, szar[panka, przechytrzanka, wyrywanka - zero postepów.

Posted

Basia1244 napisał(a):
on ich już od dawna nie ma, ale nie pisałam nic, bo z Cyganem wspłpraca nam się nie układa - z obrozy się wyrywa, rodeo uskutecznia, panika, osrawanie się, szelek załozyć sobie nie da - ja jestem wobec tego psa w warunkach schroniskowych bezradana - on tylko w dt ma szanse na unormowanie zachowania - w boksie każda próba przypięcia smyczy to łapanka, sciganka, szar[panka, przechytrzanka, wyrywanka - zero postepów.
To mamy przechlapane bo naprawdę ciężko o DT który ma tyle doświadczenia i chęci by sobie z Cygankiem poradzić.
A może spróbować poszukać DT który lubi "trudne" wyzwania to przecież znakomita nobilitacja gdyby chłopak nauczył się normalnie funkcjonować.
Nie wiem długo obserwuje wątek Pimpusia,który jest u DIF może do niej zapukać może się nad Cygankiem zlituje.

Posted

Mam złe wieści , niestety Cyganek został dzisiaj pogryziony .
Biedulek oberwał nieźle - pupka/plecki podziobane jak sito.
Byłam akurat u lekarza jak go Pan Boguś przyprowadził i wykorzystałam moment ,jak czekał na opatrzenie ran ,aby pstryknąć parę fotek .

Posted

O kurcze niedobrze.Nie mam pomysłu.
Ile on będzie w tej izolatce? Po 15 wrócą sąsiedzi mają kojec może się zgodzą chociaż na dwa miesiące a ja spróbuje nad nim popracować ale to nic pewnego.No nie ma wyjścia bo on w tym schronie chyba nie da rady.Czy Cyganek jest choć wykastrowany?

Posted

Nie jest dobrze, Iwa! który go podziabał?
Na dwa miesiące dt to za mało - dt musi być bezterminowe, bo co zrobić z psem po 2 miesiącach jeśli nie znajdzie ds? Na wyciąganie psa tak mało atrakcyjnego adopcyjnie na czas określony to ja się nie zgadzam - bo powrotu do schronu po raz kolejny być nie może - tylko dt bezterminowe i świadome, że pies jest mało adopcyjny i długo może tkwić - albo utknąć na zawsze - bo takich przypadków mamy coraz więcej niestety - pies miał być chwilkę, bo ładny, mały , fajny, a utknął na stałe i nikt go nie chce.
W środę dowiem się więcej o dalszych rokowaniach dla Cyganka. Teraz jest przynajmniej szansa na spacery dla niego.

Posted

Basia1244 napisał(a):
Nie jest dobrze, Iwa! który go podziabał?
Na dwa miesiące dt to za mało - dt musi być bezterminowe, bo co zrobić z psem po 2 miesiącach jeśli nie znajdzie ds? Na wyciąganie psa tak mało atrakcyjnego adopcyjnie na czas określony to ja się nie zgadzam - bo powrotu do schronu po raz kolejny być nie może - tylko dt bezterminowe i świadome, że pies jest mało adopcyjny i długo może tkwić - albo utknąć na zawsze - bo takich przypadków mamy coraz więcej niestety - pies miał być chwilkę, bo ładny, mały , fajny, a utknął na stałe i nikt go nie chce.
W środę dowiem się więcej o dalszych rokowaniach dla Cyganka. Teraz jest przynajmniej szansa na spacery dla niego.

Napisałem na dwa miesiące bo myślę że do tego czasu się ogrodzę na tyle dokładnie że taka malizna nie ucieknie.A jest nadzieja że Cyganek przypadnie do serca sąsiadom oni już mają swoje lata i zimę spędzają w mieści.Mieli dwa psy ale im odeszły ze starości i oni twierdzą że nie chcą już tego przeżywać.Ale widzę jak garną się do naszego Azorka i myślę że Cyganka by pokochali nawet wbrew samym sobie.Ale oczywiście ja nie jestem na miejscu i Cyganka znam tylko z opisu i z fotek.

Posted

No to nie ma się nad czym zastanawiać! Jeśli jesteś w stanie przekonać ich - to przekonuj! On poza boksem schroniskowym na bank znormalnieje - bo u tego właściciela zachowywał się jak przeciętny pies - nie był może nad wyraz otwarty, ale nie był dzikusem - czekam na sprawne przekonanie sąsiadów - trzymam kciuki!