Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cygan, boks 32, nr schr. 1882/10 , na szyi 844, ma 5 lat, mały, czarny, dłuższy włos. Cygan został adoptowany z wrocławskiego schroniska rok temu i niestety zwrócony 18.11.2010. Byłam podczas tego przyjęcia. Właściciel przyprowadził Cygana do schroniska i oddał, bo piesek zakrada się regularnie do kurnika i zjada jajka , a jest na tyle pomysłowy, że nie bardzo można się przed tym zabezpieczyć (szczegółów zakradania się nie znam) –Cygan mieszkał w budzie na podwórku przez ten czas adopcji, nie był przypinany, chodził swobodnie po obejściu, był dobrze odżywiony, miał lśniącą sierść i szedł chętnie ze swoim panem. Właściciel – człowiek starszy, gospodarz, stwierdził, że nie umie sobie z tymi kradzieżami poradzić, a jaja i spokój kur są dla niego ważniejsze niż Cygan. Piesio w schronisku absolutnie sobie nie radzi! Stał się tak przestraszony, że cały czas chowa się w kąciku, jak ktoś wejdzie do boksu to widać lęk, podchodzi na moment i ucieka, kryje się w skrzyneczce, bardzo źle znosi pobyt w tym boksie! Jemu konieczna jest pomoc, ten piesek może mieszkać na podwórku, ale nie może tam być kurnika, on z innymi zwierzętami dogaduje się bardzo dobrze, nie jest agresywny.
Bardzo proszę o pomoc dla Cygana! Iwa wstawi fotki – na razie takie byle jakie, bo w ciemnym pomieszczeniu, ale nie chciałyśmy dziś go zestresować na maksa. Potem zrobimy lepsze.

Posted

Jaka straszna bieda, widać jaki jest zestresowany... Nasza suczka też była 2 razy w schronisku zanim do nas trafiła, więc jak ja coś takiego widzę, to mnie ponosi. Niech szlag trafi te wstrętne jajka! :(

Posted

olivetshka napisał(a):
Ja go odwiedzam :)
Bidulek... :( Taki przestraszony :(
Moge go ogłosić, tylko zdjęcia podeslijcie ciut lepsze.

Chodziło mi o odwiedziny rzeczywiste, nie wirtualne, celem zrobienia lepszych zdjęć...
Ogłoszenia zrobi Kora, bo już zamówiłam u niej pakiecik na bazarku.

Posted

Może jutro wyrobię się z czasem i podjadę do schronu, ale jak nie będę miała ze sobą dobrego fotografa, to i tak nic z tych fot nie będzie - bo sama go nie wyprowadzę i nie obfocę. Musicie uzbroić się w cierpliwość.