Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aleksandra95']nom, fajny.:) lekki :) kiedyś będę miała mniejszego psa.:D
Plusy mniejszych psów. Za to ja chciałabym mieć kiedyś większego psa...który sięgał by mi chociaż dalej niż do kolana. :lol:
[quote name='lenka13']fajne fotki chłopaków w tej trawie :loveu:
szkoda, że jednak nie jedziecie na obóz...
Dzięki. :)
No cóż...będziemy ćwiczyć i za rok pojedziemy, a przymnajmniej mam taką nadzieję. ;)

Przejechałam dzisiaj na rowerze z Luniem u boku, ponad 10km...mam dość. :lol: Nie wsiadłam na rower od jesieni tamtego roku, próbowałam go napompować zepsutą pąpką, co chyba nic nie dało...ale rower był w miarę napompowany więc uznałam, że mogę się udać w trasę. Niestety zapomniałam, że ten rower ma niewygodne siodełko...i możecie się domyśleć co mnie teraz boli, po 2h i 35min jazdy. :eviltong:
Niedość, że jadąc, to ciągle były górki, pod które mój rower nie wyrabiał i musiałam schodzić i włazić na piechotę, to Luka jadąc z górki zwalniał, a pod górkę przyśpieszał...coś się ze mną nie zgrywał. :lol: Jak dojechałam nad jezioro, to słońca nie było, tak jak przez cały dzień w sumie. Byłam tam nie więcej niż 20min. bo nudziło mi się samej. Woda była w miarę dobra do kąpieli, ale nie chciało mi się wrzucać do niej Luńka i wracać z przemoczonym psem. Jak wybiorę się kiedyś nad jezioro z kimś do towarzystwa, jak będzie świeciło słońce, to dopiero wtedy nauczę małego, że do tej wieeeelkiej kałuży można wchodzić. :lol:
Rady dla mnie samej na przyszłość :
-kupić nowy rower
-nauczyć Luńka, że jadąc ma się trzymać mojej prawej strony
Podsumowując, nie było tak źle. Spędziłam miło czas z Luniem. ;)

Kilka fotek Waszego ulubionego i najfajniejszego grzywacza jakiego znacie. :diabloti: :loveu:

Posted

[quote name='Aleksandra95']http://i1133.photobucket.com/albums/m600/daaarciiia/IMG_0007.jpg
ładnie tam.:) no to nieźle z tym rowerem.:D i zgadzam się, że o wiele lepiej z kimś się spaceruje.:)
A no ładnie. W czwartek i piątek nie mam szkoły więc o ile będzie ładna pogoda to pojadę nad inne jezioro...z towarzystwem. :)
[quote name='magdabroy']http://i1133.photobucket.com/albums/m600/daaarciiia/IMG_0015.jpg piękny portrecik :loveu:

A Luka biega luzem przy rowerze czy na smyczy?
Dziękuje . :)
Na smyczy. Praktycznie przez cały czas jechaliśmy brzegiem ulicy, czasami jak się pojawił chodnik, to zjeżdżaliśmy na niego. Gdybyśmy jechali lasem lub gdzieś gdzie nie ma samochodów, ludzi i rowerów, to mooże skusiłabym się i puściła małego ale tak to niestety nie mogę. ;)

Posted

darii_iia napisał(a):
Na smyczy. Praktycznie przez cały czas jechaliśmy brzegiem ulicy, czasami jak się pojawił chodnik, to zjeżdżaliśmy na niego. Gdybyśmy jechali lasem lub gdzieś gdzie nie ma samochodów, ludzi i rowerów, to mooże skusiłabym się i puściła małego ale tak to niestety nie mogę. ;)

To może kup uchwyt do roweru dla Luki ;) Wtedy nie będziesz musiała się martwić, że wpadnie pod koła i trzymałby się tylko jednej strony ;)

Posted

[quote name='magdabroy']To może kup uchwyt do roweru dla Luki ;) Wtedy nie będziesz musiała się martwić, że wpadnie pod koła i trzymałby się tylko jednej strony ;)
Myślałam nad kupnem takiego uchwytu...możliwe że przy najbliższej okazji zakupie sobie taki. ;)
[quote name='madziulik_13']My chcemy nad takie jeziorko! Macie pomost będę uczyła mojego kundla skakać :loveu:
Te jeziorko jest w Kłodawie, praktycznie zawsze jak jedziesz do Gw. to przejeżdżasz obok niego, tylko że go nie widzisz. :lol:
[quote name='westie_justa']Bardzo ładna fotografia :) http://i1133.photobucket.com/albums/m600/daaarciiia/IMG_0008-1.jpg
Dziękuję. :)
[quote name='paulaa.']http://i1133.photobucket.com/albums/m600/daaarciiia/IMG_0003-2.jpg
piękne fotki. :smile:
zazdroszcze rowerowej wyprawy, tez się do tego zbieram, ale właśnie samej mi się nie chce. :smile:
a Luka był upięty czy spuszczony ze smyczy ? bo ja chyba po 5 min przy ciągnięciu Scooba leżałabym z rowerem na ziemii, jak było ostatnio z rolkami i właśnie tego się boję. :D
Dzięki. :)
Upięty, bo ciągle jechałam przy drodze. ;)
Hahhah, no Luka zawsze na początku sobie szybko truchta...a potem w moim tempie przy rowerze powoli kłusuje, bo idiota zawsze na początku się za bardzo męczy. :roll:
A rodzice powiedzieli, że mi kupią nowy rower...teraz tylko kupić jakiś uchwty czy coś w tym stylu. I Luka nauczy się fajnie biegać przy rowerze i może takim oto sposobem, szybciej będziemy się poruszać. :)

I jedna fotka Drakulki :

Posted

Izabela124. napisał(a):
Super zdjęcia Luki i Dracusia fotka też ładna :)

Dzięki. Następne fotki będą chyba w piątek...Luńka w olej wsadziłam więc łazi brzydki. :lol:
westie_justa napisał(a):
Czym robiona ta fota Drakusia?:)

70-200mm f/4 ;)
W sumie mam jeszcze kilka jego fotek z wczoraj...tylko wstawiać mi się nie chciało. :lol:

Posted

darii_iia napisał(a):

70-200mm f/4 ;)
W sumie mam jeszcze kilka jego fotek z wczoraj...tylko wstawiać mi się nie chciało. :lol:

Bardzo fajna GO i wgl fajna fota :loveu:

Posted

darii_iia napisał(a):
Plusy mniejszych psów. Za to ja chciałabym mieć kiedyś większego psa...który sięgał by mi chociaż dalej niż do kolana. :lol:

Kilka fotek Waszego ulubionego i najfajniejszego grzywacza jakiego znacie. :diabloti: :loveu:

ja tam sobie grzywacza biorę na następnego :p taki mały, ekonomiczny :evil_lol: akcesoria tanie mało je i taki wyrośnięty z Kalą wzrostem będzie pasować :cool3: z większych będzie Bulek :loveu::loveu::loveu:

jednego z ulubionych :diabloti: Wymiziaj go ode mnie :p fotki super, Lukę nawet w oleju chętnie pooglądam ;)
a no właśnie ile Luka ma wzrostu? w bazie nie chce mi się szukać :cool3:

Posted

xxxkaluniaxxx napisał(a):
ja tam sobie grzywacza biorę na następnego :p taki mały, ekonomiczny :evil_lol: akcesoria tanie mało je i taki wyrośnięty z Kalą wzrostem będzie pasować :cool3: z większych będzie Bulek :loveu::loveu::loveu:

jednego z ulubionych :diabloti: Wymiziaj go ode mnie :p fotki super, Lukę nawet w oleju chętnie pooglądam ;)
a no właśnie ile Luka ma wzrostu? w bazie nie chce mi się szukać :cool3:

Ależ ja na grzywaczach nie skończyłam. O nie, nie. Ta rasa będzie ze mną do końca życia. :loveu:
Ulubiony czy tam jeden z ulubionych...czepiasz się szczegółów. :eviltong:
Wymiziany. :) O ile będzie słonecznie to czw-pt będą fotki Luńka kąpiącego się w jeziorku. :razz:
Dla pewności jeszcze teraz go zmierzyłam. :lol: Ma 35cm w kłębie. ;)

Posted

darii_iia napisał(a):

Wiesz, wychodzę z założenia, że najlepsze połączenie to Grzywacz plus... Samoyed :diabloti:
W sumie na świecie jest kilka hodowli, które wychodzą z tego samego założenia (hodują akurat te dwie rasy), więc coś w tym jest ;)

Nie myślałaś kiedyś o czymś sierściastym z V grupy? :razz:

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Wiesz, wychodzę z założenia, że najlepsze połączenie to Grzywacz plus... Samoyed :diabloti:
W sumie na świecie jest kilka hodowli, które wychodzą z tego samego założenia (hodują akurat te dwie rasy), więc coś w tym jest ;)
Nie myślałaś kiedyś o czymś sierściastym z V grupy? :razz:

Napewno nie wykluczam takiego połączenia. :razz:
Ale niestety, kolejny pies, to jak wyprowadzę się na studia. ;)
Myślałam, myślałam. I to nawet długo. Ale ja już nad wieloma rasami myślałam. :lol:
Niedługo wystawa w Gorzowie, to z pewnością pójdę do Samoyedów o ile jakieś będą. :)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Witajcie :multi:
Przejrzalam na szybko wasza galerie, ale widze ze koniecznie musze kiedys poswiecic na to wiecej czasu bo JEST co ogladac :loveu:
Genialne sa fotki z ich wspolnych zabaw, pieknie wyglada kudlacz w ruchu :loveu:

http://i1133.photobucket.com/albums/m600/daaarciiia/IMG_0655.jpg
I genialne to foto :loveu:
Witamy, witamy ! :)
Dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie. :loveu:
[quote name='xxxkaluniaxxx']Luka mierzy tyle co Kala :p Przecież ja się nie czepiam :diabloti:
Mi się marzy takie połączenie:
grupa 9 + 3 + 5
Grzywek + Bulek + Husky :loveu: = mieszanka wybuchowa :evil_lol:

A ja myślałam, że ona należy do większych psów. :lol:
U mnie Bulek w grę nie wchodzi. Lubię mieć co głaskać, więc mój pies nie może być krótkowłosy. :diabloti: Wyjątkiem są grzywacze. :lol:
A tak w sumie...jak byś chciała skorzystać, to ja zapraszam do mnie. Aby nie wracać w ten sam dzień co wystawa, to może chcesz przenocować ? Na weekend możesz przyjechać. :razz: