Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyczyn może być masę. Wyniki niby ok ale nie tak do końca. Zobaczmy jak po kroplówkach będzie. Przyczyną może być też robaczyca. Ważne że dostał kroplówkę, powinien ją już dostać w poniedziałek.

RTG też może być słuszne, ale poczekajmy jak będzie po tych kroplówkach.

Posted

Czaruś już w domu po kroplówce i wzmacniającym na wątrobę. A wieczorem antybiotyk. Można powiedzieć, że jego stan jest bez zmian: jest smutny, bardzo osłabiony np idzie i nagle staje i tak potrafi stać. Jak go włożę do koszyka to śpi. Ostatnie wymioty 8.30. W klinice nie wymiotował i nie dali mu też przeciwwymiotnych. Oczywiście nie je, dałam mu ryż rozgotowany na skrzydełku z kurczaka. Jedyny plus tego wszystkiego że pije. Brak biegunki. Siku zrobił. Tak to może być robaczyca. Nie mówią mi tego wprost, ale pewnie to jest przyczyna.

Posted

ja uwazam troche inaczej niz Wy!! doswiadczenie moje i konsultacja Czarusia z moim wetem = nie powinien nic jesc, codziennie kroplowki i antybiotyki w iniekcji! Czarus ma wskaznieki watrobowe podniesione i to jest przyczyna!
ale wierze, że bedzie dobrze - trzeba sie trzymac teraz jednego weta!!! i to szybko bo chłopak markotnieje.. trzeba pomoc Rudzi finansowo!!

Posted

To mnie uspokoiłyście, więc nie martwię się że nie je. Bo to mnie cały czas dobijało.
Tak więc trzymam się planu i modlę się by Czaruś w końcu zaskoczył...

A pomoc by się przydała, dziś zostawiłam u wet - 50 zł (kroplówka, wzmacniający na wątrobę i antybiotyk).
Jutro pewnie to samo....

Posted

Tak wskaźniki wątrobowe są przekroczone 2-3 krotnie.
Będzie dobrze ale koniecznie musi mieć kroplówki dawane. Bez jedzenia zwierzę wytrzyma, bez wody nie.

Posted

Dziś o 6 rana przyżylam szok, znalzałam dużą kałużę krwi...I teraz zastamawiam się skąd? Wymioty raczej bym w nocy słyszała. Jak ścierałam tu Czarula przyszedł skruszony i tak stał nade mną bidulek. Ale jak sie odsunął to znów zobaczyłam że co nieco zostało. Więc wnioskuję że to mocz... Jestem załamana... W dodatku w poniedziałek muszę już normalnie iść do pracy.

Boję sie ze to coś bardzo poważnego...

Posted

Poczytaj watek "Trzustkowiec Fart .................2ze schroniska w Dopiewie
Czy piesek nie powinien pojsc do kliniki?

Dzięki, trochę mnie to zmocniło. Nie wiadomo co jest Czarusiowi, ale przypadek Farta nie był łatwy, a dało radę wyleczyć. Dziś o 13 - klinika tak jest otwierna - idę z Czarusiem i zobaczymy.

Najgorzej przerażają mnie koszty... Juz nie daję rady...

Posted

Dzięki Itaka. O zatrucie pytałam. Mówili że objawy muszą być w takim wypadku gwaltowniejsze. Wspominali że krew byłaby w moczu. Nie wiem. Fakt. Na poczatku objawy nie były częste. W schronisku też już nie jadł. Ale teraz są coraz bardziej gwałtowne i to po lekach: wczoraj wymioty ostre w kolorze wody a dziś co godzina krwista biegunka. Nie wiem co robić Dziś mam ostatni dzień wolny. Moim zdaniem powinien iść na całą dobę do kliniki, a na Nowowiejskiej przyjmują od 13-19, w soboty od 10-13. Ja jestem laikiem w tych sprawach. Mam bidę schroniskową od 10 lat, ale żadnych problemów zdrowotnych nie miałam z nią i wet to tylko był potrzebny na szczepienia.

Posted

nalezy podac profilaktycznie surowice
czy piesek ma smierdzace biegunki?
przy ostrym zapaleniu trzustki tez sa krwiste biegunki ,ale badania krwi stwierdza ta chorobe.
nalezy zrobic test na parwo

Posted

witaj Rudziu, jestem na zaproszenie i strasznie mi przykro, że nie mogę pomóc finansowo, mam tylko sporo różnych rzeczy na
bazarek, ale nie mam aparatu i nigdy jeszcze nie robiłam bazarku, jak by ktoś miał możliwość odbioru ode mnie tych rzeczy to
podam adres na pw