keakea Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Siemka wszystkim, byłem wczoraj u dr Niziołka. Zrobił mi ekage, echo i ertege (wszystko na E!) i powiedział, że ta moja endokardioza (znowu na E!) niezbyt fajna jest. I jeszcze mi podobno coś tam wypada. Więc Duża się zrobiła zielona z nerwów :shake: . Ale dr Niziołek kazał nie desperować. Zmienił mi leki z Enarenalu na Cardalis i Vetmedin i zalecił obserwację :cool1: . A że do ertege mnie położył, a ja się u weta NIE KŁADĘ Z ZASADY!!!, to mu z zemsty zrobiłem sioo i koo na stół do ertege :diabloti: . Ale potem poczęstował mnie chrupkami, więc w sumie równy z niego gość. Pamiętajcie, nie ma zdrowych jamników, są tylko jamniki niedokładnie zbadane :roll: Rulon endokardiozowy Quote
JamniczaRodzina. Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Rulonie byłeś u dobrego specjalisty od naprawy serduszka ale miałeś duzo badań oszczędzaj się kochany . Quote
werenn Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 ja Cię Rulon doskonale rozumiem z tym kładzeniem u weta, to skandal, jeszcze obok mnie był kot a to już jawna kpina Marcel współczujący Quote
yunona Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 O Rulon twoi Duzi baaaaaardzo cię kochają, chodzisz do najlepszych specjalistów, jak z jajkiem się obchodzą :):multi: Też na twoim miejscu na tych badaniach na -e , pewnie w afekcie zrobiłbym i to i owo, musi niezłego cykora miałeś jak i to i tamto :diabloti:, ale za to będziesz zdrowszy :). Super strachliwy Harry :evil_lol: Quote
Celina12 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Cześć Rulon-to ja Dumiś....Selin mi mówiła,że byłeś u specjalisty-teraz już jesteś dobrze zdiagnozowany ,leki zmienione....więc będzie dobrze-ja to wiem.Wiesz moja Selin ma też chore serduszko...drugo zawał miała jka ja już byłam u Niej-straszliwie się bałam.Jak przyjechało w nocy pogotowie złapałam lekarza za spodnie i okropnie krzyczałam-RATUJCIE....lekarz powiedział,że zaopiekuje się Mamcią i odda mi naprawioną...i tak się stało. Miłość leczy....a tak jak Twoi Duzi Cie kochają to mało kto tak kocha.....Ty kochasz Dużych-więc czego chcieć więcej......łykaj ładnie leki.....zdrowiej dla Dużych no i dla....mnie Przystojniaku. i dla Ciebie piosenka http://www.youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U Quote
keakea Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Dziękuję wszystkim za wsparcie :) Dumiś... :loveu: Rulon uniziołkowiony Quote
maciaszek Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 To ja Ci powiem, że po Vetmedinie będziesz jak nowo narodzony :). Po jakichś 2-3 tygodniach, jak już organizm się "nasyci" będzie widać pierwsze efekty. Ten lek działa cuda :). Quote
keakea Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Po 2 tygodniach??? Aha... To nic dziwnego, że po 2 dawkach na razie czuję się jakoś taki rozkojarzony... Właśnie przed chwilą puściłem pawia. Ale to chyba dlatego, że najpierw zjadłem z łakomstwa przegryzkę z chlorofilem, której normalnie nie dotykam, bo mi nie pachnie jak trzeba, a potem zjadłem chrupki kolacyjne, nie gryząc ich porządnie, też z łakomstwa. No i wszystko wróciło. Nawet chciałem szybko zjeść drugi raz, żeby się nie zmarnowało, ale mi Duża zabrała :( I powiedziała, żebym wreszcie przestał świrować i się drzemnął. Bo od rana świruję. To pewnie przez te nowe prochy... Więc teraz się drzemnę dla równowagi... Hep. A potem jak Duża nie będzie widzieć, to poproszę Dużego o coś do jedzenia. Rulon cardalisovetmedinowy Quote
Celina12 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Rulon widzę,że Ty masz tak jak ja...czasem to się tak śpieszę,bo podwórko czeka,kong-czeka,ciepły koc czeka-że połykam prawie w całości chrupki a potem muli...muszę pojeść trawy i...oddawam wsio a co mnie napompuje przy tym-to napompuje....:shake: Selin mówi,że jestem narwany.Ja wiem co znaczy rwać,narwać.....ale przecież sam siebie nie zerwałem...rozumisz cós z tego??? Fokus czasem nie rozumiejący Człowieków Quote
maciaszek Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='keakea']Po 2 tygodniach???[/QUOTE]Mniej więcej. Tak mówił wet moim Dużym. Że tyle czasu trzeba, żeby organizm się nasycił lekiem i efekty były widoczne. Ale ja jestem duży, więc może u Ciebie będzie szybciej? Bazyl kardiomiopatyczny Quote
keakea Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 No mi kazał przyjść do kontroli za 2 tygodnie. To chiba pewnie też tyle muszę czekać... Rulon dwutygodniowy P.S. Dziś byłem jeszcze na uesgie u dra Marcińskiego. I ogólnie wszystko w środku jest teges, tylko ten uogólniony przewlekły stan zapalny jak miałem tak mam. Teraz podobno z lekkim zaostrzeniem. Dr Niziołek powiedział, że to może też być od serca i od nowych leków może się poprawić. No to czekamy... Quote
Celina12 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 No to uzbrajamy się w cierpliwość i czekamy,odpoczywamy,zdrowiejemy.....tylko spokój.... Pirat chodzący spokój Quote
keakea Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Machnąłem się jeszcze w sobotę do mojego dra Mikołaja, spytać, czy coś można zrobić z tym stanem zapalnym w środku, ale w sumie niewiele można, bo albo niesterydowe przeciwzapalne, a wtedy podrażni się żołądek i przewód pokarmowy, albo sterydy, a to wiecie sami, na jedno pomoże, drugiemu zaszkodzi. Uradziliśmy, że będę dostawał odrobinkę tabletki na poprawienie trawienia (Amylan) i może zmienię chrupki z Hepatica na Gastrointestinala. A tak naprawdę to ja chyba już wiosny potrzebuję bardzo po prostu... żeby móc sobie wyskoczyć trawkę świeżą skubnąć, myszy pogonić w trawie, tunel do Chin pogłębić...poplażować w słońcu... Duża się bardzo przejęła tym wszystkim i mnie teraz ostrożnie karmi po troszku, żebym nie puszczał pawi i wzdęciów nie miał. A ja na nią wrzeszczę ile sił w płucach, bo co to jest, żeby mi wydzielać żarcie jak w jakimś SCHRONISKU!!!!! Skandal!!!! No.... Rulon kontrolowany Quote
Isadora7 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Wiosny to i my potrzebujemy. Ostatnio dołączyła do mnie Ganga i szczamy na zmianę. Dorota chodzi na czworakach już. Rambo i Ganga szczochy Quote
werenn Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 a ja się trzymam R. daje mi pyszne puchy więc ja w dowód uznania nie narobiłem ani na fotel, ani na kanapę na podłogę w ogóle nie robię, bo szlachta nie s..a byle gdzie Marcel prawie ucywilizowany Quote
Celina12 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 U nas pada śnieg...ponuro.....brzydko.....:shake: Rulon masz jakiego pomysła na to by WIOSNA przyszła????? Fokus wnerwiony na zimę Quote
keakea Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Ja to myślałem, że wystarczy mocno chcieć, ale jak widać nie działa :( Duża ma takie coś, co się nazywa meteło i patrzy w to meteło i mówi, że na razie wiosny nie będzie :( Może by tej zimie coś brzydkiego naszczekać, to by sobie poszła... Nie wiem... A może Sopel ma jakieś chody teraz w meteło???? Sooooooooooooooooooopel.... chono tu... jest sprawa.... Rulon metełopata Quote
Celina12 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Chodów Ci ja ni mom w meteło....ani ani....Kret się zbiesił....Omena tyż.....Zubilewicza nie rozumiem....a my za TM nie mamy zupełnie wpływu na pogodę u WAS :shake::shake::shake: Wiosna będzie na pewno=to wiem....tylko nie wiem kiedy to nastąpi...pewnie niedługo..... A Dumiś,Piruś i Fokus dziś dostali od Ani uchi.....i dziamdziajom tak głośno,że szoking.....:diabloti: Selin gotuje moją ulubioną zupkę-łogórkowatą..... Sopeluś niemetełopata Quote
keakea Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 A ja myślałem, że nam Sopeluś wiosnę bracie skombinujesz... :evil_lol: Znaczy trzeba czekać. Ja to od tego czekania to se normalnie już wszystkie części ciała odgniotłem, bo jak wiadomo, porządny jamnik czeka na leżąco. No to leżę i czekam i nic. Łogórkowatą też bym zjadł... Duża..... chono tu... jest sprawa... Rulon łogórkowaty P.S. A Wy macie tam uchi Sopel? Bo jak nie, to Ci spakujem i wyślem... hę? Quote
Celina12 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Mamy różne smaczki-cukierki z majonezem....ciasta z majonezem.....ale uchów ni ma....:shake:....pono to tu zabronione jest.....ja se zlatujem do Selin i tak se lizalnikuem z Dumiś.....ale ciiiiiiiii....to sekretownica jest. Sopeluś tajemnicowaty Quote
keakea Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Że też Wam uchi tam żałują... pewnie się sami wdzieś po cichu nimi opychają... Jakby co, to cicho, cicho, wpadaj na uchi do nas... Rulon gościnny Quote
Celina12 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Ja dziś u WAS bedem na jajusio.....i marchewkem.....szykuj majonez...polizalnikujem.... Sopel majonezowy Quote
Celina12 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Rulon-co u Ciebie???? Wiosny dalej u nas ni ma ale śniegu sporo....wrrrrrrrrrr Fokus Quote
keakea Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 U nas dziś mokrusio... siakaś odwilż... mokrusio w łapy brzuszek uciekłem do Domu zaraz... Fokus, powiedz Selin, że doszła paczka z szalikiem i skarpetką, będzie wiedziała, o co chodzi :D R(rrr)ulon Quote
JamniczaRodzina. Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Rulon a fajna niespodzianka była w tej paczce ?:cool3: Ciekawe wrażeń jamniki Quote
Recommended Posts