Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Siemka wszystkim,

byłem wczoraj u dr Niziołka. Zrobił mi ekage, echo i ertege (wszystko na E!) i powiedział, że ta moja endokardioza (znowu na E!) niezbyt fajna jest. I jeszcze mi podobno coś tam wypada.
Więc Duża się zrobiła zielona z nerwów :shake: .
Ale dr Niziołek kazał nie desperować. Zmienił mi leki z Enarenalu na Cardalis i Vetmedin i zalecił obserwację :cool1: .

A że do ertege mnie położył, a ja się u weta NIE KŁADĘ Z ZASADY!!!, to mu z zemsty zrobiłem sioo i koo na stół do ertege :diabloti: .
Ale potem poczęstował mnie chrupkami, więc w sumie równy z niego gość.

Pamiętajcie, nie ma zdrowych jamników, są tylko jamniki niedokładnie zbadane :roll:
Rulon endokardiozowy

Posted

O Rulon twoi Duzi baaaaaardzo cię kochają, chodzisz do najlepszych specjalistów, jak z jajkiem się obchodzą :):multi: Też na twoim miejscu na tych badaniach na -e , pewnie w afekcie zrobiłbym i to i owo, musi niezłego cykora miałeś jak i to i tamto :diabloti:, ale za to będziesz zdrowszy :).
Super strachliwy Harry :evil_lol:

Posted

Cześć Rulon-to ja Dumiś....Selin mi mówiła,że byłeś u specjalisty-teraz już jesteś dobrze zdiagnozowany ,leki zmienione....więc będzie dobrze-ja to wiem.Wiesz moja Selin ma też chore serduszko...drugo zawał miała jka ja już byłam u Niej-straszliwie się bałam.Jak przyjechało w nocy pogotowie złapałam lekarza za spodnie i okropnie krzyczałam-RATUJCIE....lekarz powiedział,że zaopiekuje się Mamcią i odda mi naprawioną...i tak się stało.

Miłość leczy....a tak jak Twoi Duzi Cie kochają to mało kto tak kocha.....Ty kochasz Dużych-więc czego chcieć więcej......łykaj ładnie leki.....zdrowiej dla Dużych no i dla....mnie Przystojniaku.

i dla Ciebie piosenka

http://www.youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U

Posted

To ja Ci powiem, że po Vetmedinie będziesz jak nowo narodzony :). Po jakichś 2-3 tygodniach, jak już organizm się "nasyci" będzie widać pierwsze efekty. Ten lek działa cuda :).

Posted

Po 2 tygodniach???

Aha...

To nic dziwnego, że po 2 dawkach na razie czuję się jakoś taki rozkojarzony...

Właśnie przed chwilą puściłem pawia.
Ale to chyba dlatego, że najpierw zjadłem z łakomstwa przegryzkę z chlorofilem, której normalnie nie dotykam, bo mi nie pachnie jak trzeba, a potem zjadłem chrupki kolacyjne, nie gryząc ich porządnie, też z łakomstwa.

No i wszystko wróciło. Nawet chciałem szybko zjeść drugi raz, żeby się nie zmarnowało, ale mi Duża zabrała :(

I powiedziała, żebym wreszcie przestał świrować i się drzemnął. Bo od rana świruję. To pewnie przez te nowe prochy...

Więc teraz się drzemnę dla równowagi...
Hep.

A potem jak Duża nie będzie widzieć, to poproszę Dużego o coś do jedzenia.

Rulon cardalisovetmedinowy

Posted

Rulon widzę,że Ty masz tak jak ja...czasem to się tak śpieszę,bo podwórko czeka,kong-czeka,ciepły koc czeka-że połykam prawie w całości chrupki a potem muli...muszę pojeść trawy i...oddawam wsio a co mnie napompuje przy tym-to napompuje....:shake:

Selin mówi,że jestem narwany.Ja wiem co znaczy rwać,narwać.....ale przecież sam siebie nie zerwałem...rozumisz cós z tego???

Fokus czasem nie rozumiejący Człowieków

Posted

[quote name='keakea']Po 2 tygodniach???[/QUOTE]Mniej więcej. Tak mówił wet moim Dużym. Że tyle czasu trzeba, żeby organizm się nasycił lekiem i efekty były widoczne. Ale ja jestem duży, więc może u Ciebie będzie szybciej?

Bazyl kardiomiopatyczny

Posted

No mi kazał przyjść do kontroli za 2 tygodnie.
To chiba pewnie też tyle muszę czekać...

Rulon dwutygodniowy

P.S. Dziś byłem jeszcze na uesgie u dra Marcińskiego. I ogólnie wszystko w środku jest teges, tylko ten uogólniony przewlekły stan zapalny jak miałem tak mam. Teraz podobno z lekkim zaostrzeniem. Dr Niziołek powiedział, że to może też być od serca i od nowych leków może się poprawić. No to czekamy...

Posted

Machnąłem się jeszcze w sobotę do mojego dra Mikołaja, spytać, czy coś można zrobić z tym stanem zapalnym w środku, ale w sumie niewiele można, bo albo niesterydowe przeciwzapalne, a wtedy podrażni się żołądek i przewód pokarmowy, albo sterydy, a to wiecie sami, na jedno pomoże, drugiemu zaszkodzi. Uradziliśmy, że będę dostawał odrobinkę tabletki na poprawienie trawienia (Amylan) i może zmienię chrupki z Hepatica na Gastrointestinala.

A tak naprawdę to ja chyba już wiosny potrzebuję bardzo po prostu... żeby móc sobie wyskoczyć trawkę świeżą skubnąć, myszy pogonić w trawie, tunel do Chin pogłębić...poplażować w słońcu...

Duża się bardzo przejęła tym wszystkim i mnie teraz ostrożnie karmi po troszku, żebym nie puszczał pawi i wzdęciów nie miał. A ja na nią wrzeszczę ile sił w płucach, bo co to jest, żeby mi wydzielać żarcie jak w jakimś SCHRONISKU!!!!! Skandal!!!!

No....

Rulon kontrolowany

Posted

a ja się trzymam
R. daje mi pyszne puchy więc ja w dowód uznania nie narobiłem ani na fotel, ani na kanapę
na podłogę w ogóle nie robię, bo szlachta nie s..a byle gdzie
Marcel prawie ucywilizowany

Posted

Ja to myślałem, że wystarczy mocno chcieć, ale jak widać nie działa :(

Duża ma takie coś, co się nazywa meteło i patrzy w to meteło i mówi, że na razie wiosny nie będzie :(

Może by tej zimie coś brzydkiego naszczekać, to by sobie poszła...

Nie wiem...

A może Sopel ma jakieś chody teraz w meteło???? Sooooooooooooooooooopel.... chono tu... jest sprawa....

Rulon metełopata

Posted

Chodów Ci ja ni mom w meteło....ani ani....Kret się zbiesił....Omena tyż.....Zubilewicza nie rozumiem....a my za TM nie mamy zupełnie wpływu na pogodę u WAS :shake::shake::shake:

Wiosna będzie na pewno=to wiem....tylko nie wiem kiedy to nastąpi...pewnie niedługo.....

A Dumiś,Piruś i Fokus dziś dostali od Ani uchi.....i dziamdziajom tak głośno,że szoking.....:diabloti:

Selin gotuje moją ulubioną zupkę-łogórkowatą.....

Sopeluś niemetełopata

Posted

A ja myślałem, że nam Sopeluś wiosnę bracie skombinujesz... :evil_lol:

Znaczy trzeba czekać.
Ja to od tego czekania to se normalnie już wszystkie części ciała odgniotłem, bo jak wiadomo, porządny jamnik czeka na leżąco.
No to leżę i czekam i nic.

Łogórkowatą też bym zjadł...

Duża..... chono tu... jest sprawa...

Rulon łogórkowaty

P.S. A Wy macie tam uchi Sopel? Bo jak nie, to Ci spakujem i wyślem... hę?

Posted

Mamy różne smaczki-cukierki z majonezem....ciasta z majonezem.....ale uchów ni ma....:shake:....pono to tu zabronione jest.....ja se zlatujem do Selin i tak se lizalnikuem z Dumiś.....ale ciiiiiiiii....to sekretownica jest.

Sopeluś tajemnicowaty

• 2 weeks later...
Posted

U nas dziś mokrusio... siakaś odwilż... mokrusio w łapy brzuszek uciekłem do Domu zaraz...

Fokus, powiedz Selin, że doszła paczka z szalikiem i skarpetką, będzie wiedziała, o co chodzi :D

R(rrr)ulon