Celina12 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Szczekając na fotki Ruloniku mój Przyjacielu rozmyślam o Trotylku... Czy usłyszysz me wołanie...o Panie? Czy zlitujesz się na mym losem ...o Panie? Na tym ogromnym Świecie jestem jak motylek chociaż imię me brzmi groźnie-Trotylek. Tyle już przeszedłem-ból,rozpacz,tęsknota wygnanie,operacja,schronisko....... Czekam na badania..a nade wszystko.... Na DOM- mój,własny,ciepły,kochający.. Czy taki jak ja-bez oczka....schorowany nie może być tulony i kochany? Ja kochać będę-szaleńczo,do bólu pokochaj mnie...adoptuj......o Panie!!! takie mi cós przyszło do głowy.....popraw Ruloniku Ssssopel.... Quote
Isadora7 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Chopie daje ci 12 godzin maks na ogarnięcie się. Moja Dorota jakby taka słaba była to już dawno palnęłaby sobie w łeb. Jakoś się trzyma, a dzisiaj rozmawiała z takim jednym panem dłuuugo i wyszło na to że Dorota ma podstawy dochodzić swoich praw i ma wystarczajacy materiał w pewnej brzydkiej sprawie i nie jest to pzpn Quote
keakea Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Żeby nie mój nowy koc, to nie wiem, co bym ze sobą zrobił w taką pogodę :) Quote
keakea Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 (edited) Z powodu tej kijowej pogody ogłaszam konkurs. Na KOC!!! Pod tytułem KTO MA KOC, TEN MA MOC! Znaczy kto ma najkocowszy koc. I kto się w niego najkocowiej zawija. Zdjęcia proszę wstawiać tu u mnie na wątku do 23 grudnia. Rozstrzygnięcie 25 grudnia przez komisję w składzie Duży, Duża i ja. Nagrodą będzie napisanie przeze mnie wiersza adopcyjnego dla bezdomnego jamnika wskazanego przez zwycięzcę konkursu. Żadnych narzekań nie bierzemy pod uwagę ani przed, ani w trakcie, ani po. R(rrr)ulon ukocowiony Edited December 16, 2012 by keakea Quote
Celina12 Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Rulon-Ty to masz pomysły.....Selin już szuka fotek...hihihi...ja mam kocowych sporo....:evil_lol:....myślę,że Twój kocyk wygra....śliczny jest Ssssopel też zakocykowany Quote
Isadora7 Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 To ja muszęe zrobić inscenizację i wystartować. Sopel czy moge ukraść Twój wiersz? Quote
keakea Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Hahahaha, najpierw ukradła, a teraz się pyta :D Rulon skarżący spod kocyka Quote
Celina12 Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 [quote name='Isadora7']To ja muszęe zrobić inscenizację i wystartować. Sopel czy moge ukraść Twój wiersz?[/QUOTE] No pewnie,że tak.... Quote
keakea Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Oooooooo, silna reprezentacja kuckich loców!!!!! Brawo, brawo... Kto da więcej???? Quote
yunona Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 (edited) Ferka Gdzie piesio? ;) Edited December 17, 2012 by yunona Quote
Isadora7 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='keakea']Hahahaha, najpierw ukradła, a teraz się pyta :D Rulon skarżący spod kocyka[/QUOTE] Chopie bo Dorota YntelYgentna jest i uczy się od innych... kraść, tyle że Ona przynajmniej pyta, co prawda PO ale pyta. Rambo WQtwiony na tych co kradną i nie pytają nawet PO Quote
keakea Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='Isadora7']Chopie bo Dorota YntelYgentna jest i uczy się od innych... kraść, tyle że Ona przynajmniej pyta, co prawda PO ale pyta. Rambo WQtwiony na tych co kradną i nie pytają nawet PO[/QUOTE] Co prawda, to prawda... Rulon pełen szacunku dla Doroty :) Quote
keakea Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Z facebooka od Magdaleny Ratajczak :) - Pinia Quote
keakea Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Z facebooka - od Katarzyny Zachwiei - Dragon Maksymilian Quote
keakea Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Z facebooka od Justyny Kędzierskiej - Miniek Quote
yunona Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Miniek boski:evil_lol:, ale powinnaś pozmniejszać foty, bo jak mod przyfiluje to ci skasuje.:diabloti: Quote
keakea Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Ale te foty nie są tutaj wstawione, to są tylko linki do zdjęć, a zdjęcia są gdzie indziej, na innym serwerze. W takim przypadku też trzeba zmniejszać? cyt. z regulaminu Maksymalny rozmiar zdjęcia/grafiki to 640x640 pikseli. Większe wstawiamy w formie linka. Mimo zainstalowanego skryptu zmniejszającego zdjęcia moderatorzy będą zamieniać na linki te, które przekraczają regulaminowy rozmiar. Quote
yunona Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 no to wstawiasz link a nie zdjęcie. A link wstawiasz nie przez drzewko tylko, kopuj - wklej do tekstu.:p Quote
maciaszek Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='yunona']no to wstawiasz link a nie zdjęcie. Czyli to: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/382135_397795496970050_42928594_n.jpg Quote
keakea Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 No dobra, nie rozumiem tego do końca, bo co przeszkadza duże zdjęcie, jak nie jest na serwerze dogo przecież... Ale ok, niech tak będzie. Quote
Isadora7 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='keakea']No dobra, nie rozumiem tego do końca, bo co przeszkadza duże zdjęcie, jak nie jest na serwerze dogo przecież... Ale ok, niech tak będzie. 640 × 640 to standardowy wymiar forumowy. Praktycznie kazde forum ma grafikę wstawianą za pomoc tagi [img] czyli z innego serwera, nawet bulletin (najlepszy skrypt na fora) nie wytrzymałby tego u siebie bo to też nie kwestia serwerów. Forum jak forum z założenia generuje duży ruch a wiec obciąża serwer/serwery na których stoi. Im większe zdjęcie tym gorzej/dłużej się otwiera. Czyli miele, miele, miele... i wtedy w serwerach miele, miele. No i chyba jedna z najistotniejszych spraw, duże zdjęcia "zamulaja" przejrzystość wątku. Forum to nie beletrystyka, to miejsce gdzie wchodzimy coś tam powiemy, coś tam przeczytamy i lecimy dalej. Regulamin oprócz wymiaru ogranicza ilość zdjęć w poście do 5 (pięciu). Wyobraź sobie jakby teraz wstawić takich zdjęć więcej. Ktoś wchodzi (chociażby ja z pracy gdzie mam muła nie internet) w połowę otwierającego się zdjęcia albo czekam aż mi "wymiele", albo zawiesi do reszty bo przy takich sytuacjach to się zdarza. Albo zwyczajnie zamykam i spulam się dalej. Generalnie forum to ruch, musi być elastycznie i szybkie, wielkie zdjęcia na to nie pozwalają. Quote
keakea Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Kumam, ale to są zdjęcia czyjeś, z facebooka, nie mam ich jak zmiejszyć, więc chyba zamienię na linki w takim razie :( [quote name='Isadora7']640 × 640 to standardowy wymiar forumowy. Praktycznie kazde forum ma grafikę wstawianą za pomoc tagi [img] czyli z innego serwera, nawet bulletin (najlepszy skrypt na fora) nie wytrzymałby tego u siebie bo to też nie kwestia serwerów. Forum jak forum z założenia generuje duży ruch a wiec obciąża serwer/serwery na których stoi. Im większe zdjęcie tym gorzej/dłużej się otwiera. Czyli miele, miele, miele... i wtedy w serwerach miele, miele. No i chyba jedna z najistotniejszych spraw, duże zdjęcia "zamulaja" przejrzystość wątku. Forum to nie beletrystyka, to miejsce gdzie wchodzimy coś tam powiemy, coś tam przeczytamy i lecimy dalej. Regulamin oprócz wymiaru ogranicza ilość zdjęć w poście do 5 (pięciu). Wyobraź sobie jakby teraz wstawić takich zdjęć więcej. Ktoś wchodzi (chociażby ja z pracy gdzie mam muła nie internet) w połowę otwierającego się zdjęcia albo czekam aż mi "wymiele", albo zawiesi do reszty bo przy takich sytuacjach to się zdarza. Albo zwyczajnie zamykam i spulam się dalej. Generalnie forum to ruch, musi być elastycznie i szybkie, wielkie zdjęcia na to nie pozwalają. Quote
Isadora7 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='keakea']Kumam, ale to są zdjęcia czyjeś, z facebooka, nie mam ich jak zmiejszyć, więc chyba zamienię na linki w takim razie :( Ściagnij z fejsa na kompa. A potem zmniejsz je w programie ktory warto miec http://www.dobreprogramy.pl/IrfanView,Program,Windows,12867.html Zresztą hostingi obrazków w wiekszości mają opcje zmniejszania. napewno ma http://imageshack.us/ i fotosik z tym że zmniejszane przez hosting tracą na jakości lepiej podawać już zmniejszone. A Irfan ma kilka innych fajnych bajerków i naprawdę się przydaje do małych obróbek fotek. Quote
Recommended Posts