Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć Maks, podrzucam Lodkowy bazarek, chciałem taki jeden ponton dla siebie, ale Duża powiedziała, że nie ma piniondzów na razie, bo niewykluczone, że będę musiał pójść do dentysty i ten dentysta musi dostać piniondz.
Kiepska sprawa z tymi piniondzami.

Ten dentysta to dlatego, że zęby mam odkamienione (w marcu to miałem robione), ale małe przednie ząbki w dolnej szczęce mają poodsłaniane szyjki i bardzo się chwieją. Duża mi codziennie czyści zęby gazikiem i smaruje solcoczymśtam i sachoczymśtam, ale mnie to i tak boli :(
Duża się martwi i chce coś z tym zrobić, ale jeszcze nie wie, co można.
Doktor Mikołaj mówi, że w sumie niewiele, bo to tak jakby psia paradocośtam i już mi nic tych zębów w szczęce nie ustabilizuje i już zawsze się będą chwiały.

Cienka sprawa :(

R(rrr)ulon

• 2 weeks later...
Posted

Patrzcie Ciotki, patrzcie i płaczcie razem ze mną i Dużymi.

Jamnik sześć lat za kratami na Paluchu :(

Serce pęka :( - a ja tylko mogłem mu napisać wiersza adopcyjnego, a i to nie wiem, czy coś da, dla Pajka napisałem już dwa, i nic, Pajo dalej nie ma Domu :(

R(rrr)ulon

[IMG]http://jamniki.eadopcje.org/galeria/687/2.jpg[/IMG]

[I][FONT=verdana]Za co siedzę? Ponoć za włóczęgostwo, Panie Władzo,
jak co dzień przemierzałem samotnie ten ponury świat,
gdy nagle ktoś mnie złapał i wpakował do więzienia,
i tak w więzieniu tym w rozpaczy gniję już sześć lat.

A słowo daję, ja wcale się nie chciałem włóczyć,
ja tylko szedłem szukać Domu, jak co dnia,
myślałem, że jak tyle go już czasu szukam,
to wreszcie tego dnia się ten mój Dom znaleźć da.

Panie Władzo, ja już będę bardzo grzeczny,
nie będę wcale gryzł, nie będę warczał i uciekał,
czy mogę liczyć na zwolnienie warunkowe,
bo chciałbym wreszcie znaleźć swój Dom i Człowieka.

Ja już uczciwie odsiedziałem swoje,
w zimnym betonie, wśród lasu zardzewiałych krat,
czy ja bym mógł zobaczyć jeszcze słońce
i poczuć wolność w końcach zesztywniałych łap?

Ja jestem bardzo dzielny, te łzy to jakoś same lecą,
mój pyszczek wcale nie jest siwy, to tylko kłaczek brudu,
przyciskam nos do krat, wytężam wzrok, może ktoś po mnie idzie,
może doczekam się po tylu latach wreszcie cudu.

[B]Numer 2963/06 - sześć lat, 2190 dni,
w betonie wyżłobione łzami zagłębienie,
a w zagłębieniu leży chudy, stary jamnik.
Szóstka już sześć lat czeka na zbawienie...[/B][/FONT][/I]

Posted

[quote name='keakea']Ja tam mierzę skuteczność moich wierszy liczbą znalezionych Domów, i nie za dużo ich na razie :(

R(rrr)ulon[/QUOTE]

R(rrr)ulon chopie co ty gadasz - to musi chwile popracować zobacz statystyki z [B]wtorku[/B]:

[B]Wtorek, 00:43[/B]
Osoby, do których dotarła informacja: [B]408[/B] · Liczba osób, które o tym mówią: [B]59[/B]

[B]Wtorek, 12:26[/B]
Osoby, do których dotarła informacja: [B]173[/B] · Liczba osób, które o tym mówią: [B]4[/B]

[B] Wtorek, 20:31 [/B]
Osoby, do których dotarła informacja: [B]228[/B] · Liczba osób, które o tym mówią: [B]2[/B]

Posted

Nio, nio statystyki niezłe, tylko nie nadymaj się Rulon:eviltong: , żebyś nie pękł, kto będzie pisał piękne wyciskacze łez dla bezdomnej braci jamniczej ? :evil_lol:

Posted

Założę się , że działają i kto wie czy po przeczytaniu właśnie Twojego wiersza zadzwoniła własnie ta osoba? hę? Nie martw się napewno działają :loveu:

Posted

[quote name='Isadora7']R(rrr)ulon chopie działaja, ja czytam enty raz i mi psie łzy z oczu lecą. R(rrr)ambo[/QUOTE]

Rambuś, kurtka, ale one nie mają Tobie łez wyciskać, tylko bidakom Domki znajdować :D
R(rrr)ulon

P.S. Zamiast się mazać to pisz wreszcie te filetony dwa, co obiecałeś :P

Posted

[quote name='keakea']Rambuś, kurtka, ale one nie mają Tobie łez wyciskać, tylko bidakom Domki znajdować :D
R(rrr)ulon

P.S. Zamiast się mazać to pisz wreszcie te filetony dwa, co obiecałeś :P[/QUOTE]

No pisze, pisze tylko cały czas jakiś pilny komunikat jest. R(rrr)ambo

Posted

Ciocie Jamnicze, Kacperka czeka operacja i zabiegi związane z bólami kręgosłupa, zachodzi obawa, że to, co Kacperek ma w skarbonce, nie wystarczy na opłacenie wszystkiego :(

Duża zrobiła wyjątkowy bazarek kanapkowy z losowaniem nagrody i zaprasza Was wszystkich.
I ja też! Kacperka trzeba wspomóc!

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230959-Kanapki-dla-chorego-jamnisia-Kacpra-losowanie-bajki-do-02-09-12-g-21[/URL]

Z poważaniem,
R(rrr)ulon

Posted

[quote name='keakea']Ciocie Jamnicze, Kacperka czeka operacja i zabiegi związane z bólami kręgosłupa, zachodzi obawa, że to, co Kacperek ma w skarbonce, nie wystarczy na opłacenie wszystkiego :(

Duża zrobiła wyjątkowy bazarek kanapkowy z losowaniem nagrody i zaprasza Was wszystkich.
I ja też! Kacperka trzeba wspomóc!

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230959-Kanapki-dla-chorego-jamnisia-Kacpra-losowanie-bajki-do-02-09-12-g-21[/URL]

Z poważaniem,
R(rrr)ulon[/QUOTE]

Chopie ja będe podbijał

Posted

Duża to się tym Szóstką przejęła, mówię Wam, lata i rozkleja ogłoszenia wszędzie.
A ja dzięki temu mam spokój i mogę rozkminiać bez przeszkód, jak się włamać do lodówki - bo Duża większość dobrych rzeczy w lodówce trzyma i tylko Ona i Duży mogą otwierać. Więc pomyślałem, że opracuję sobie jakieś własne wejście.

A, i kręcimy teraz bazarek kanapkowy dla Kacperka - jamniczego bidusia z chorym kręgosłupkiem na dt u Boni-Bobo.
Zaglądajcie, podrzucajcie, zapraszajcie innych!
Link do bazarku w naszej sygnaturce :)

Pozdro,

R(rrr)ulon

Posted

Isadora7 napisał(a):
Ziomal jak znajdziesz jakieś nowe sposoby na otwieranie lodówki to powiedz.

R(rrr)ambo

Jak to NOWE??? A jakie są STARE??? Ja żadnych nie znam :( - umiem lodówkę na razie otwierać tylko Dużą albo Dużym. Ale oni wtedy się rządzą i dają tylko jeden wiórek, a kiełbasy przezroczysty plasterek i tylko OD ŚWIĘTA! :(

R(rrr)ulon

Posted

...ja powoli tracę sens życia jak się cały czas mnożą te Biedactwa....:-(

Rulon-Ty to masz pomysły....Selin dziękuję Ci za ciumaki-coś tam marudziła,że wolałaby na żywo....

SOPEL I

Posted

Sopel, czy ty za króla zostałeś, że się podpisujesz Sopel I? :)

R(rrr)ulon

P.S. A Duża powiedziała do Dużego, że w sobotę będzie leczo. Ja sprawdziłem w Internecie, do leczo daje się duzo kiełbasy i boczku, nie dam sie znowu okantować!!!

Posted

JA jestem Król-mój Krzysio mówi do mnie Królu Złoty....:diabloti:.....a właściwie śpiewa mi jak mam zły humor..."...coo Ty Króly Złooty....."

No tak to leczo daje się dużo kiełbaski......Selin boczku nie dodaje....ale Kiełbachy =OWSZEM!

Posted

Celina12 napisał(a):
JA jestem Król-mój Krzysio mówi do mnie Królu Złoty....:diabloti:.....a właściwie śpiewa mi jak mam zły humor..."...coo Ty Króly Złooty....."

No tak to leczo daje się dużo kiełbaski......Selin boczku nie dodaje....ale Kiełbachy =OWSZEM!

O jacię, ale ty masz z tym Krzysiem i Selin, lodzio miodzio normalnie i full total majonez!

A mnie Duzi jak wracają z pracy to oddają pokłon do samej ziemi, i całują w brzuszek, i pozwalają sobie oblizać dziurki w nosie, oczy i uszy. O! I robią mi drapkę pod bródką... Ale i tak się nie dam wykiwać, kiełbacha ma być i JUŻ!!!

R(rrr)ulon

Posted

O jejciuniu-jak widzę nie tylko ja mam majonezowo....Tobie oddają pokłony...na tyle pozwalają.Rulon-Ty Gościu Jesteś.....:mdleje:

Wiesz co??? Jak Duzi zrobią leczo....to poproś tylko o kiełbachę...niech to lepsze zjedzą sami :diabloti:....