keakea Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Aaaaa... to rękawki wykluczone, muszę mieć tylko ciepło w klatę i sucho jak pada. Jak coś nabędę, to się pokażę - laseczki będą szalały :D Ciocia Taks fajnie szyje, ale klientów ma 3 razy więcej niż towaru :( - chyba się nie dopcham... Rulon Nieskromny P.S. Czy ciocia Taks jest z Warszawy? Jak u niej można zamówić kubrak, żeby dobrze pasował? Quote
JamniczaRodzina. Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Rulon nie martw się ciocia Taks napewno uszyje.Ciocia mieszka w Krakowie. Quote
keakea Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 A jak się u cioci Taks zamawia? Ja się nie znam na tym :( Trzeba wymiary podać, ale jakie? Potem pewnie powiedzieć, jaki kolor, czy p-deszcz, czy ocieplanko, a jeszcze jakiś wzorek dekoracyjny - Harutek to ma FBI, ja to bym mógł mieć DSS - Dachshund Secret Service :) I ile trzeba czekać na ciociowy kubraczek? Bo ja goły jestem, tylko tę skarpetkę mam :( - może nabędę coś na tymczasem, a potem spokojnie poczekam na kolejkę u cioci? Quote
Mika31 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 napisz do cioci dołącz zdjęcia i wymiary Ruloniku Quote
keakea Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Uwaga, uwaga! :-) To znowu ja, Rulon - na moją prośbę Duzi wrzucili sporo nowych zdjęć i jest na co popatrzeć... ;-) https://picasaweb.google.com/SK08112009/SwiatRulona# Quote
yunona Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Wszystkie fotki cudowne, ale ta mi się najbardziej podobała :) Quote
Isadora7 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Jego Długość Jamnicza Rulon Pierwszy jest bardzo fotogeniczny. I ten cudny rzymski profil ... Quote
soboz4 Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Rulon to prawdziwy pies na metry, to najdłuższy jamnik, który u mnie był i chyba najdłuższy, którego znam!!!! Quote
Celina12 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Przepiękny jest :loveu::loveu:-najbardziej rozczula mnie jak zawsze siwizna...kocham te długie nochale,te mądre oczka.... Quote
keakea Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Rulon równie dobrze mógłby robić za "modela" do zdjęć... ;-) Oto nowa porcja - https://picasaweb.google.com/SK08112009/SwiatRulona# Quote
keakea Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 To pisę ja Rulon. Postanowiłem pojechać na urlop. Duzi pojechali na urlop wgury, ale wgurach jest zimno, więc ja postanowiłem pojechać na urlop do dziadków, to znaczy rodziców Dużego - u nich jest ciepło. Zabrałem ze sobą na wszelki wypadek kocyk i dużo żarcia - planuję się porządnie wyspać, bo Duzi to zawsze mnie ciągają z rana na siku i jestem niewyspany, planuję wysępić jak najwięcej papki, bo Duża to bardzo dba o moją linię i mi żałuje, planuję też poderwać parę lasek i zrobić porządek na tamtym osiedlu z kotami, bo na tym to już prawie zrobiłem. Łapa lepiej, praktycznie już nie utykam, więc to chyba był rymatyzm. Duża kupiła mi dwa fraki, p-deszczową narzutkę na polarze (ostatecznie może być) i zimową kamizelkę pikowaną na polarze (zapina się pod brzuchem na suwak, więc na razie jej nie lubię, może jak przyjdzie okropny mróz, to się przełamię...) Pozdrówka, Rulon na urlopie :) Quote
Isadora7 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Celina12 napisał(a):...będą fotki z urlopiku???? Bardzo, bardzo prosimy Quote
keakea Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 To ja Rulon. Wróciłem. Spuściłem wp... 14 kotom, wykopałem 17 dziur i i odchudziłem się o pół kilo. Laski żadnej nie poderwałem, bo albo za młode, albo zajęte :( - u nas w bloku jest teraz taka fajna Gina, ale szurnięta i jak chcę się powąchać z nią, to lata w kółko jak z propelerem. Fotek nie zrobiłem, bo Duża z Dużym zabrali obie cyfrówki wgury, a ja nie umiem fotografować zwykłymi, sorry, muszę sobie nabyć własną cyfrówkę. Teraz jestem w domu i szykuję się do zimy. Te fraki co mi Duża kupiła są do chrzanu, więc noszę po dawnemu skarpetę. Duża coś gadała o kupieniu trzeciego fraka. Mam też pastę do łap, jakby posolili chodniki. I przeniosłem tunel do Chin bliżej domu, bo tamten był daleko w lesie i za zimno tam jest chodzić kopać. Tylko z zębami dalej mam kiepsko. Duża mnie pastuje Orozyme, ale te dolne przednie kiełki mi się lekko ruszają, dziąsło mnie boli i się wkurzam. Duża chce mnie zabrać do psiego zębologa - ale czy to coś pomoże? Na razie kończę, bo jest pora lizania Dużego po łydkach. Pozdrówka, Wasz RulON. Quote
soboz4 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Witaj Ruloniku!!! Maść do łapek to podstawa przy posolonych chodnikach... Fraczek, który ma Roksia jest bardzo wygodny, jutro zrobię zdjęcia nie przesuwa się, nie przemaka, można w nim biegać Quote
Isadora7 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Rulon witaj, stęskniłem sie za tobą, wiesz ja to mam dwie laski w domu Rudą i Gangę. One mi nie pozwalają latać za innymi, to co wyprawiaja jak próbuję to horror. A że kotom wpiernicz dałeś sie nie dziwie, wiesz jaką jesień średniowiecza próbujemy we trójke zrobic jak zobaczymy kota? Tylko Dorota sie czepia i nas ze smyczy nie chce puścić. Szkoda zę fot nie zrobiłęś, niech kupia ci ten aparat - ale wiesz my tez robimy jazdy jak Dorota nas chce focić. Powiedz kolego ty sobie pozwalasz smarować łapy? cze Rambo Quote
keakea Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Buerk... dziś dostałem na kolację ryż z marchewą, kurzymi skrzydłami i żołądkami, obżarłem się jak... Potem wylizałem Dużemu łydkę, a potem to mi się jakoś tak sennie zrobiło. Mam teraz trzy kocyki polarowe, fajnie się z nich robi bunkier. Ale tak myślałem, żeby napuścić Dużych, żeby u cioci Soboz zamówili mi taką rozpinaną budę jak ma Roksia i Iga. Ten trzeci frak to Duża znalazła na Allegro - wygląda zachęcająco, o http://allegro.pl/kurtka-dla-psa-ubranko-dla-psa-dla-jamnika-dc-i1902679004.html Rambo, a ta pasta do łap to jakaś lewa? Duża się zarzeka, że jak będzie posolone, to będzie mi jak w niebie. W każdym razie butów sobie nie dam założyć, bo się całe podwórko będzie polewało ze mnie. Na laskach w domu się nie znam, bo nie mam - może powinienem, ale najpierw Duzi muszą powiększyć metraż. Teraz jest cienko, bo mieszkamy razem z rowerami i wentylatorem i już poza tym to mieszczę się tylko ja, a laski potrzebują więcej miejsca, bo mają duże kosmetyczki. Duża ma małą kosmetyczkę, ale to dlatego, że jeździ wgury, a tam trzeba wszystko nosić na plecach. Duzi opowiadali, że wgurach spotkali dwa jamniki, szczotka, który wjechał kolejką linową (a co to?) na Szyndzielnię i brązową gładką kluskę, która sama wlazła aż na Prehybę. Trochę jestem zazdrosny, ale nie bardzo, bo urlop u dziadków był całkiem ciekawy. A z tą smyczą to jest tak, że spacer na smyczy to kicha (na flexie jest trochę lepiej), ale w sumie wolę na smyczy, bo wtedy samochodów pilnują Duzi, a ja mogę się fachowo skupić na kotach i gołębiach. I już wiem, o co chodzi z tym KAPSlokiem, O! Quote
soboz4 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 ubranko wygląda nieźle, ciotka soboz na głowę upadła i od miesiąca bawi się odchowywaniem szczeniaków, jak już jednej gromadki się pozbyła (wyadoptowała...) to braciszek załatwił następnego, nie ma jak miłość braterska i pilnowanie żeby zanadto siostrzyczka się nie nudziła... Quote
keakea Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 To ja pisę ja Rulon. U mnie wszystko w porzo. Tunel do Chin jest w kopaniu, tylko mam problem z Dużymi, bo oni chcą chodzić na kopanie tylko raz dziennie, a na inne spacery zabierają mnie w odwrotnym kierunku, bo nie rozumieją powagi sytuacji. Jest taka sprawa - we Wrocławiu jest w schronisku Dziadzio http://www.dogomania.pl/threads/217588-Wrak-jamnika-ślepy-głuchy-bezzębny-POMOCY!!! i ten Dziadzio jest strasznie biedny Wrocławianie szukają dla niego tego, co najważniejsze, czyli domku, a ja z Dużymi chciałem się jakoś dorzucić, więc daliśmy fanty na bazarek (są książki, biżuteria i trochę psich rzeczy) http://www.dogomania.pl/threads/218387-Emerytura-dla-dziadunia-Nestora-książki-biżuteria-psie-drobiazgi-do-3grudnia Zapraszamy wszystkich na zakupy :) Quote
Recommended Posts