Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś z Was stosował ten preparat w celu jednorazowego przesunięcia cieczki?
Lub może jakiś inny o podobnym składzie?

Moja suka szykowała się do cieczki pod koniec września, ale na początku października leciałysmy na zawody do USA, gdzie suki w jakimkolwiek stadium cieczki nie mogą startować.
Udałam się do weta i dostała depopramone.
Powiedziano mi, że cieczka zostanie zahamowana na 3 mies., tymczasem w necie wyczytałam, że na 6 mies.

Na cieczkę czekam z utęsknieniem, ponieważ planuje krycie.

Czy ktoś z Was ma doświadczenie z podbnymi preparatami? Kiedy w praktyce mogę spodziewać się cieczki?
Była to pierwsza, tylko jednorazowa dawka tego leku. Nie stosowałam go wczesniej, cieczki miała normalnie.

• 2 months later...
Posted

Moja sunia, mini jamniczka dostała progesteron na blokadę cieczki , ponieważ ciążę urojoną miała już po pierwszej cieczce. Była badana na różne strony w końcu jak pojawił się pokarm postawiono właściwą diagnozę.Blokada miała ją wytonować. Cieczki nie miała kilka lat. Niestety nie pamiętam nazwy leku bo było to dawno temu i jednorazowo. Dziś z tego co wiem to Depo-Promane to progesteron do długotwałego zatrzymywania cyklu. Podaje się go w iniekcji i cieczka może pojawić się nawet po 2-3 latach ,ale może po 6-miesiacach jak piszesz. Do krótkotrwałych blokad stosuje np Provera. Podaje się je przed wystawami , zawodami 7-10 dni przed cieczką. Są też preparaty przerywające cykl , podawane w pierwszych dniach .