Paskuda_Bandzior Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Czy ktoś z Was stosował ten preparat w celu jednorazowego przesunięcia cieczki? Lub może jakiś inny o podobnym składzie? Moja suka szykowała się do cieczki pod koniec września, ale na początku października leciałysmy na zawody do USA, gdzie suki w jakimkolwiek stadium cieczki nie mogą startować. Udałam się do weta i dostała depopramone. Powiedziano mi, że cieczka zostanie zahamowana na 3 mies., tymczasem w necie wyczytałam, że na 6 mies. Na cieczkę czekam z utęsknieniem, ponieważ planuje krycie. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z podbnymi preparatami? Kiedy w praktyce mogę spodziewać się cieczki? Była to pierwsza, tylko jednorazowa dawka tego leku. Nie stosowałam go wczesniej, cieczki miała normalnie. Quote
Mani2000 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 nie mam pojęcia .... mam psa więc sie nie znam.... czy wszystko już jest ok? Quote
ewtos Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Moja sunia, mini jamniczka dostała progesteron na blokadę cieczki , ponieważ ciążę urojoną miała już po pierwszej cieczce. Była badana na różne strony w końcu jak pojawił się pokarm postawiono właściwą diagnozę.Blokada miała ją wytonować. Cieczki nie miała kilka lat. Niestety nie pamiętam nazwy leku bo było to dawno temu i jednorazowo. Dziś z tego co wiem to Depo-Promane to progesteron do długotwałego zatrzymywania cyklu. Podaje się go w iniekcji i cieczka może pojawić się nawet po 2-3 latach ,ale może po 6-miesiacach jak piszesz. Do krótkotrwałych blokad stosuje np Provera. Podaje się je przed wystawami , zawodami 7-10 dni przed cieczką. Są też preparaty przerywające cykl , podawane w pierwszych dniach . Quote
Recommended Posts