Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ania K. napisał(a):
powiedzcie mi czy ta karma jest dobra? teraz karmie moją Hilsem ale zastanawiam się czy nie zmienić jej na tą karme Best Choice:p

teoretycznie super premium

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ania K. napisał(a):
powiedzcie mi czy ta karma jest dobra? teraz karmie moją Hilsem ale zastanawiam się czy nie zmienić jej na tą karme Best Choice:p

ja mam lepsze wrażenia z hill'sa ale best też jest spoko:)

Posted

icemanka napisał(a):
My swojego karmiliśmy Royalem i właśnie przechodzimy na Best Choice. Max jak ma zjeść Royala to kręci nosem a przy Best Choice jest taniec radości. Też uważam, że jest to dobra karma.

W takim razie próbujemy z Majuśkiem Best Choice. W naszym sklepie są promocje na BC :multi:;)

Posted

[quote name='tattwa']mogę tez prosić o linka do sklepu na PW?? promocje miła rzecz ;)

najwyzej mnie pogonia:eviltong:
nie lubie korzystac z pw bo "u mnie" czesto nie dzialaja
www.telekarma.pl --> polecam! genialny sklep

• 3 months later...
Posted

Karmię swoją suk już kilka ładnych miesięcy Hills'em, teraz postanowiłam jej to zmienic.
Moja suk to alergik, niby dobrze się czuje na jagnięcinie z ryżem, sierść się błyszczy, kupki 2 razy dziennie, ale jej się na niej utyło, z resztą skład hills'a nie jest imponujący, śruta jęczmienna, śruta kukurydziana, kiełki owsiane itp, istna pasza a nie karma dla psa.

Rozważałam karmy typu Orijen, TOTW, Breeders Bag, Brit Care, ale padło na Best Choice.
"ZA" przemawia do mnie niska zawartośc tłuszczu, l-karnityna, siarczan chondroityny, glukozamina.
Mam nadzieje, że mój suk będzie ją tolerował. Póki co kończymy worek Hill'sa i przechodzimy na BC.

Posted

rzeczywiście telekarma ma świetne ceny ....
ostatnio dostałam puszkę tej karmy , takie 800 gram wersja L&R - szok , moje wybredne psy zjadły to i to do zera .. jednak za mało kaloryczna dla moich jest ta wersja ...
a miał ktoś kontakt z BC w tej wersji Energy ?

ale zamówiłam worek dla kóz moich rodziców ... dopiero teraz ;) więc opowiem za jakiś czas czy foksikom pasowało ....

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Ja tym nie karmię, ale jako że ciekawośc mnie zżerała, napisałam do Telekarmy o wyjaśnienie tego, dlaczego u nich wersja rybna wygląda inaczej niż wszędzie, zeznali, że takie mają foto od dystrybutora. Napisałam więc do oficjalnego i jedynego dystrybutora na Polskę i... oni twierdzą, że Telekarma od nich nie bierze Best Choice'a. No to ciekawe skąd go bierze skoro nie od dystrybutora. Dziwne to. Czyżby tak jak słynnego Royala, zza wschodniej granicy?? Oby nie.

• 1 month later...
Posted

Ja własnie zaczęłam karmic swoje psy Best Choice. Jak narazie to z apetytem zjadają :) Do tej pory karmiłam Eukanubą. Zobaczę czy będzie jakas róznica w wyglądzie sierści psów i jak będzie z utrzymaniem odpowiedniej wagi.

Posted

Best Choice do niedawna był całkiem dobrą karma,szybko się rozwijał,do momentu aż Go Mars 0X nie przejął,a teraz traci i to strasznie,nie wszystkie linie od razu ,ale powoli cały koncern rozwalają jakościowo:chainsaw:

• 1 month later...
Posted

GATUSO napisał(a):
Best Choice do niedawna był całkiem dobrą karma,szybko się rozwijał,do momentu aż Go Mars 0X nie przejął,a teraz traci i to strasznie,nie wszystkie linie od razu ,ale powoli cały koncern rozwalają jakościowo:chainsaw:

To sprawdzone info? Myślałam nad tą karmą. Ale jeśli.i faktycznie jest taka zła, to pozostanie mi Acana/Brit Care/Bento Kornen

Posted

Sprawdzone,sprawdzone,nawet za bardzo sprawdzone,to samo zrobili z Nutro Choice-dziady jedne.Otworzyli fabryke na Węgrzech po co maja sprowadzać b.dobrą karmę z USA,jak mozna pieprzyć ile sie da chłamu w dawnej Europie Wschodniej(za tą samą cenę):angryy:

Posted

gatuso napisał(a):
sprawdzone,sprawdzone,nawet za bardzo sprawdzone,to samo zrobili z nutro choice-dziady jedne.otworzyli fabryke na węgrzech po co maja sprowadzać b.dobrą karmę z usa,jak mozna pieprzyć ile sie da chłamu w dawnej europie wschodniej(za tą samą cenę):angryy:

gatuso,o ile co do nutro choice masz racjĘ to w sprawie best choice jesteŚ w bŁĘdzie. Jest to karma niemiecka, bĘdĄca wŁasnoŚciĄ maŁej rodzinnej firmy zrzeszonej w iph group (co wŁaŚnie zabezpiecza ich przed wykupem oraz umoŻliwia grupowe zakupy komponentÓw do produkcji po lepszych cenach).
Sama od momentu pojawienia siĘ tej karmy w sklepach karmiĘ swoje psy i uwaŻam, Że jest to jedna z najlepszych karm na rynku. Psy jedzĄ chĘtnie, wyglĄdajĄ doskonale, Świetnie przyswajana.

• 3 weeks later...
Posted

w karmach best choice jest bha i bht czy ktos wie co to takiego??:oops::oops: i czy to jest plus czy minus tych karm bo mpje psinki lubia ta karme i calkiem niezle wygladaja hehe:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

i czy ktos sie orientue jakiej klasy jest to karma? bo na pojemniku na karme pisze super premium natomiast powiedziano mi ze to karma premium przecietnej jakosci.....

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

czyli nie jest dobra karma? hmmm... szukam dobrej karmy i nie moge znaleść:angryy:
Aktualnie daje swojej Hillsa z jagniecinką, ale tyje po niej i musze jej zmienić:cool1:

• 6 months later...
  • 3 months later...
Posted

Czy wszystkie karmy BEST CHOICE mają BHT i BHA ???????
tu jest skład Best choice dla małych ras
Składniki:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]suszone mięso drobiowe (min. 26%), kukurydza, mączka kukurydziana, ryż, tłuszcz drobiowy, włókna buraczane, siemię lniane, ryba, drożdże, całe suszone jaja, witaminy, składniki mineralne, fruktooligosacharydy (FOS), L-karnityna, siarczan chondroityny, glukozamina. Nie zawiera sztucznych barwników i substancji zapachowych.[/FONT]

• 4 weeks later...