Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żeby tej diablicy się dało zdjęcia zrobić to by było fajnie. Nie potrafi 2 min na tyłku usiedzieć. Przypuszczam, że jej to przejdzie jak zrozumie, że jest bezpieczna i że nikt jej nie wykopie na mróz. Przeważnie te wszystkie psiaki poschroniskowe tak na początku reagują, boją się rozstać czy choćby zasnąć na 10 min.
Żabka sobie źle dobiera znajomych, jak nie Ania to teraz za Gertrudą łazi którą interesuje inne zwierzątko o ile jest to mały kotek/chomik/świnka morska:evil_lol:
Ona się nie zniża do przyjaźni z innymi psami, mało było wyjątków.
5 miesięcznemu szczeniakowi na pewno matkować nie będzie:loveu:
Żabka się tak do Gerdi przysuwa, czeka czy będzie reakcja, jak nie ma to znowu o 2 cm i znowu ale Gerdi głupia nie jest, już miała tych tymczasowych znajomych sporo i zna te numery więc jak jest za blisko to się ostentacyjnie odwraca lub zmienia miejsce.

Posted

Niech się Żabka cieszy, że Gertruda tylko zmienia miejsce, a nie jakoś bardziej dobitnie daje znać, ze się Jej to nie podoba :)

Ależ ten maluch musi być szczęśliwy, że już nie jest sama w boksie :)
Cudnie, że dostała od Ciebie taką szansę!

Posted

Udało mi się fotki pstryknąć ale musiałam błaznować, żeby jej głupio było i patrzyła na mnie jak na kosmitkę, musiałam skupić jej uwagę na sobie bo inaczej wariowała:evil_lol:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Nie no Gerdi wie, że nie wolno przesadzać. Ale Żabki ewidentnie nie lubi, widzę to po niej. Ale ona jest też mądra i wie, że to nie na zawsze, że kiedyś jej pomogłam i teraz muszę innemu psu też pomóc, może sobie to wmawiam ale myślę, że ona to rozumie. Chociaż po tylu tymczasach to się pewnie już zdązyła nauczyć:evil_lol:

A Ciebie cioteczko Laro to fakt, że sama tu zaprosiłam ale wiedzę Cię chyba na każdym wątku na który wejdę, co oczywiście się chwali, tylko się zastanawiam kiedy Ty spisz:loveu:

Posted

Niestety w nocy strasznie dała mi popalić, spałam może ze 3h ogólnie. A niestety nie mogę sobie pozwolić na takie sytuacje bo muszę jakoś funkcjonować za dnia wiec rano przyniosłam z piwnicy kennel i postawiłam w drugim pokoju, Żabka będzie w nim tylko spała lub będzie musiała w nim przebywać gdyby tak się zdarzyło, że nikogo nie będzie w domu bo niestety bardzo interesują ją buty, kable itd a nie jestem w stanie schować przed nią wszystkiego bo potrafi wejść np. na stół (z fotela) więc nie tylko to co na ziemi jest w jej zasięgu.
Nie umie wskoczyć sama na łóżko i jak z niego zejdzie w nocy, a robi to ciągle (podjada,popija, leci za kotem, kręci się) to potem nie umie wejść i budzi mnie żebym ją wzięła po czym pośpi chwilę i znowu gdzieś leci.
Więc niestety kiedy ja będę szła spać to ona też, do kennelu (kennel mam XXL więc będzie tam dużo miejsca na wszystko, Wanilek w nim siedział miesiąc non stop to i ona nocki przeżyje). Postawiłam go w drugim pokoju bo nie bedzie widziałą kotów ani nas i będzie spokojniejsza.
Szkoda mi ,ze tak musze zrobić bo mi spanie z psem nie przeszkadza ale mam małe dziecko i za dnia musze jakoś funkcjonować w domu.

Posted

Nic Jej nie będzie, przecież nie siedzi tam cały czas.

A ja chciałam serdecznie podziękować p. Agnieszce z fb i p. Ryszardzie, która napisała do mnie w odpowiedzi na ogłoszenie Żabci!!!
Panie przysłały 60 i 150 zł!!!

Bardzo, bardzo dziękujemy!!!

Posted

Fizia przelała mi 190 zł z czego 55 sobie odebrałam jako założone (pisałam o tym w którymś z wcześniejszych postów).
Zostało mi 135 zł z czego na kwotę 111,90 zamówiłam 20x Animonda Junior (puszka), Arion Junior 3kg (suche) i 20x przysmaki wędzone (50 gr sztuka a ona musi mieć zajęcie:)). Rachunek oczywiście zachowam dla potomnych:lol:
I kupiłam dzisiaj ręczniki papierowe 10x2 rolki na kwotę 18,5, są mi potrzebne do kennelu bo Żabka nie utrzymuje czystości i muszę jej położyć na noc coś co będzie mogła zasikać, do spania dałam jej kocyki po mojej córce i szkoda, żeby po nich sikała więc wydzieliłam kawałek miejsca z folią i ręcznikami na ew. toaletę. Mam 4,6zł reszty:evil_lol:
Żabka miewa się dobrze, jest wesoła i zadowolona, z kotami trochę jej przeszło. Teraz śpi na łóżku, chyba woli udawać, że jej nie ma wiec na razie dam jej szansę ale jak mnie obudzi to fru do swojego pokoju:diabloti:
Dziękuję za zrozumienie bo bałam się trochę, że zostanę zjedzona za nocowanie szczeniaczka w kennelu no ale ja też spać muszę:evil_lol:

Posted

Myślę, że pomału można, przecież dom się nie znajdzie w dwa dni. Poza tym powinna u mnie zostać jeszcze przynajmniej do przyszłego weekendu żebym mogła jej dać wszystkie zastrzyki i skontrolować u weta.
Co można dodać do ogłoszeń, ona ładnie chodzi na smyczy (w szelkach), nie ma choroby lokomocyjnej i w aucie też ładnie jeździ, jest oswojona aż za bardzo, najchętniej by na głowę weszła:evil_lol:
Jest zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki, ma książeczkę. Jest odrobaczona i odpchlona. Mam jeszcze dla niej jedną tabletkę na zapas. Jej RTG jest na płycie jeśli ew. nowy dom chciałby skonsultować ze swoim wetem.
Trzeba ją nauczyć trochę dyscypliny i przypilnować z załatwianiem się. Koniecznie zakupić witaminy i pilnować podawania, powinna też jeść względnie dobrą karmę (nie musi być nie wiadomo jaka droga, chociaż przy takim małym piesku worek 15 czy 20 kg pewnie by był na 3 miesiące.
Z kotami myślę, że będzie mogła mieszkać jeśli koty na początku będą tolerowały jej zapędy, u mnie bardzo się uspokoiła do kotów jak dostała od Grubego w dziób (bez pazurów, on jest oazą spokoju ale w końcu się wkurzył:evil_lol:). Z psami myślę, że może mieszkać a nawet jej to dobrze zrobi bo starszy pies może ją wiele nauczyć, przede wszystkim mieszkania w domu. Jest bardzo towarzyska więc im więcej osób w domu tym lepiej, może mieszkać z dziećmi, oczywiście zawsze pod kontrolą bo jak to szczeniak leci na oślep i nie patrzy:evil_lol:

Dzisiaj wytrzymała gdzieś do 3 i znowu zaczęła swoje nocne spacery ale szybko wylądowała w kennelu, przez chwilę się wierciła ale poszła spać.

Posted

Ten tymczas u Ciebie dobrze zrobi Jej manierom :) Kotki i Gertruda pokażą małej zasady gry :)
Fajnie, że jest taka towarzyska - ktoś będzie miał w Niej dobrego przyjaciela.

Posted

Oj tak, mogłaby cały czas się przytulać. A żarłok niemożliwy, choćbym jadła tekturę to ona tez by chciała, a co dostanie jedzenie to je wymiata, dlatego daje jej częściej a mniejsze porcje bo gdyby dostała raz czy dwa to by pochłonęła w 2 min. I tak do suchego zagląda jak widzi, że nie ma na o liczyć, ciągle coś dziamga. I chętnie by sie z Gertrudą pobawiła ale ona jest księżniczka i leń więc Żabcia musi się zadowolić mną i łażeniem za kotami:evil_lol:

Posted

No to super, jedzonka nie zabraknie:)
Mała jest wariatka, wszędzie jej pełno. Lata mi pod nogami:evil_lol:
Apetyt ma, tabletki które jej przemycam w jedzeniu przechodzą bez buntu.
Niestety jeszcze za bardzo się kręci w nocy ale trochę potrafi wytrzymać więc przeważnie pół nocy śpi w łóżku a pół w kennelu.
Nawet dziwnym trafem moja Gertrudka się trochę do niej przekonała i można powiedzieć, że się zaczynają razem bawić, tylko na warunkach Gerdi. Ona jako 3 łapek nie lubi zabaw normalnych bo boi się o tą łapkę której nie używa. Więc zabawa wygląda tak, że ona siedzi lub leży na łóżku a Żabka z podłogi ją "atakuje":loveu:
Do kotów tez jest znacznie spokojniejsza, chyba po prostu wcześniej nie wiedziała co to kot a jak się dowiedziała to pogodziła się z myślą, że musi je akceptować.
Dobrym sposobem na przesypianie nocy było by wymęczenie jej w dzień ale ja nie mam na tyle czasu (dom, zwierzaki moje, dziecko itd, same wiecie:evil_lol:), w DS gdzie było by więcej osób w domu i mniej zwierząt pewnie by miała zabaw i męczenia (w pozytywnym znaczeniu:diabloti:) więcej i wieczorem po prostu by padała.
Wieczorami przychodzi do mnie, kładzie się pyszczkiem na moim ramieniu i patrzy tymi wielkimi oczami, jest wtedy najsłodszym psem na świecie.

Posted

Kochana Gertrudka!
A te oczy Żabki to sobie mogę wyobrazić, bo już na tym zdjęciu ze schroniska, za kratami ma taki wzrok, że ciężko się Jej oprzeć.

Fajnie, że to taki mądry piesek i uczy się szybko grzecznych zachowań :)

Natalia z fb zapytała chwilę temu

Natalia Kubal a jak z zamieszkaniem z innym 4miesiećznym pieskiem ?? :)

Myślę, ze Żabcia byłaby szczęśliwa, mając taka kumpelkę prawda?