Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proponowana Obsada Sędziowska

Grupa I

Otokar Meloun (CZ) - Owczarek Niemiecki

Petr Rehanek (CZ) - Owczarek Francuski Briard, Owczarek Szetlandzki, Owczarek Szkocki Długowłosy, Owczarek Belgijski - Groenendael, Owczarek Belgijski - Laekenois, Owczarek Belgijski - Malinois, Owczarek Belgijski - Tervueren, Welsh Corgi Cardigan, Welsh Corgi Pembroke, Owczarek Francuski Bauceron, Border Collie

Ewa Bukład - Pozostałe rasy

Grupa II

Viera Staviarska (SK) - Owczarek Kaukaski, Owczarek Środkowo-Azjatycki, Boksery

Andrzej Kot - Dog Argentyński, Fila Brasiileiro, Shar Pei, Bronholmer, Dog z Majorki, Dogue de Bordeaux, Buldog Angielski, Bulmastiff, pozostałe rasy

Jadwiga Niciewicz - Rottweiler, Dog Niemiecki (wszystkie umaszczenia), Appenzeller, Entelbucher, Duży Szwajcarski Pies Pasterski, Berneński Pies Pasterski

Anna Kochan - Nowofundland, Hovawart, Leonberger, Landseer, Mastif Hiszpański, Mastif Pirenejski, Pirenejski Pies Górski, Mastif Tybetański, Anatolian

Jolanta Jabłońska - Pinczery, Sznaucery, Dobermany, Czarny Terrier

Grupa III

Jarosław Grunt - pozostałe rasy

Małgorzata Lorenz -
West Highland White Terrier, Parson Russel Terrier, Niemiecki Terier Myśliwski, Irish Glen of Imaal terrier, Terier Szkocki, Terier Walijski

Magdalena Świętoń - Bulterier, Staffordshire Bull Terrier

Żarko Mikalacki - American Staffordshire Terrier, Yorkshire Terrier

Grupa IV

Vladimir Piskay (CZ)

Grupa V

Lenka Frncova (CZ) - Siberian Husky, Samoyed, Alaskan Malamute

Elżbieta Augustyniak - pozostałe rasy

Grupa VI

Leszek Salamon - Beagle, Basset Hound, Rhodesian Ridgebacki, Gończy Polski, Ogar Polski

Marian Paweł Bocianowski - pozostałe rasy

Grupa VII

Wojciech Burski - wszystkie rasy

Grupa VIII

Barbara Szczepkowska - Angielski Cocker Spaniel, Amerykański Cocker Spaniel, Clumber Spaniel

Zlatko Jojkic (SRB) - Golden Retriever, pozostałe rasy

Lena Hagglund (SE) - Labrador Retriever - psy, Flat-Coated Retriever

Kjell Svensson(SE) - Labrador Retriever - suki

Grupa IX

Grzegorz Robak - Lhasa Apso, Shih-Tzu, Spaniel Tybetański, Terier Tybetański, Chiński Grzywacz, Pekińczyk, Chin Japoński, Boston Terrier

Elżbieta Junikiewicz - Cotton de Tulear, Hawańczyk, Toy, Grygonik Belgijski, Gryfonik Brukselski, Papillon, Mops, pozostałe rasy

Zlatina Davidovska - Chihuahua Długowłosy, Chihuahua Krótkowłosy, Buldog Francuski

Anna Rogowska - Cavalier King Charles Spaniel, King Charles Spaniel, Bichon Frise, Maltańczyk

Grupa X

Liliane De Ridder-Onghena (BE)

Obsada sędziowska jak najbardziej mi pasuje ;).

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Chciałam zapisać Baldura do klasy baby ale jednak zrezygnuję z tej wystawy mimo iż bardzo chciałam jechać. Rezygnuję bo 50 zł za klasę baby na wystawie krajowej to moim zdaniem duża przesada. W Zabrzu jest 30 zł a w Katowicach 50 zł ( no ale to międzynarodówka )...

Posted

[quote name='Błyskotka']A ja teraz tak patrze i :

[CENTER] Miejsce Wystawy:

Stadion Orlik
42-274 Konopiska
[/CENTER]

Czy byłam już tam kiedyś wystawa czy to pierwszy raz ?[/QUOTE]
Nie wiem czy była już tam wystawa, ale mam znajomych w Konopiskach to postaram się wypytać co to za obiekt ;)

Posted

Z tego co się dowiedziałam to jest to stadion coś jak ten lekkoatletyczny w Cz-wie gdzie jakieś 3 lata temu była wystawa, czyli trawka, bieżnia i są tez trybuny. Obiekt podobno dosyć duży, ale wielkość to pojecie względne.

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']Z tego co się dowiedziałam to jest to stadion coś jak ten lekkoatletyczny gdzie jakieś 3 lata temu była wystawa, czyli trawka, bieżnia i są tez trybuny. Obiekt podobno dosyć duży, ale wielkość to pojecie względne.[/QUOTE]
No to coś Ci źle powiedzieli, bo tam od roku 2004 na pewno nie było żadnej wystawy :)

Posted

[quote name='Jagoodka']No to coś Ci źle powiedzieli, bo tam od roku 2004 na pewno nie było żadnej wystawy :)[/QUOTE]
Ale o jakim ty miejscu mówisz?
Bo ja mówię o stadionie na ulicy Jana Henryka Dąbrowskiego 58/64 w Częstochowie tam była na pewno 2008.

Posted

[quote name='Jagoodka']A ja mówię o stadionie na którym ma byc teraz wystawa - czyli stadionie Orlik w Konopiskach :)
Tak na stadionie w Częstochowie wystawy były i owszem :)[/QUOTE]
No to sie nie zrozumiałyśmy :)
Chodziło mi o to że ten stadion gdzie ma być w tym roku wystawa wygląda podobnie jak ten lekkoatletyczny w Częstochowie gdzie wystawa była ostatnio w 2008 ;)

Posted

Jagoodka napisał(a):
Z tego co pisze na stronie to 31 marca

Właśnie tak patrze i widzę że na krajowej wystawie psów myśliwskich są oceniane grupy:
3,4,5,6,7,8,10
Nie wszystkie psy z tych grup należą do myśliwskich :roll:.
Czy to jakiś błąd czy te grupy mają szanse zdobyć 2 wnioski w 1 weekend ?

No i dlaczego jest napisana wystawa krajowa psów myśliwskich :roll:. To wprowadza ludzi w błąd a przynajmniej mnie wprowadziło :cool1:.