AnAn Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Na razie, jak pisałam, mama dała spokój z przekonywaniem mnie że Luna muuusi mieć szczeniaki, więc jest ok. Zresztą jak jej powiedziałam, że nie będzie mogła się wyrobić ze sprzątaniem nawet jak będą 2 szczeniaki, a co dopiero np. 14, to stwierdziła że rzeczywiście nie ma sensu, tym bardziej że tata jak się o tym dowiedział to stwierdził że on potem nie będzie remontował całego domu :-) Lunę bym najchętniej wysterylizowała na wakacje, bo teraz nie miałabym czasu się nią zajmować po zabiegu. Myślę że przy najbliższej wizycie u wetki spytam jej,jakby nigdy nic, czy suka rzeczywiście musi mieć szczeniaki. Myślę że jej mama uwierzy... Quote
Martens Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 AnAn napisał(a):Myślę że przy najbliższej wizycie u wetki spytam jej,jakby nigdy nic, czy suka rzeczywiście musi mieć szczeniaki. Myślę że jej mama uwierzy... To może zapytaj najpierw sama, bo do dziś są weterynarze, którzy potrafią wmawiać, że suka powinna mieć raz szczeniaki - wszak opieka nad szczenną suką, może cesarka, szczepienia i odrobaczanie kilku-kilkunastu szczeniaków, leczenie w razie problemów, i może to wszystko razy kilka, to o wiele większy zarobek, niż jednorazowy zabieg sterylizacji. A niestety nie wszyscy idą na weterynarię z miłości do zwierząt; kiedy zaczęłam mieć do czynienia ze studentami z tego kierunku, zdziwiłam się, jak wielu idzie tam dla kasy :roll: Quote
Adamant Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 skoro nie przemawiają do mamy wcześniejsze wypowiedzi to czy mama liczy się z kosztami: cesarki gdyby suka nie urodziła sama (koszt w zależności od lecznicy 600 - 1000 zł) mogą płody obumrzeć w suce i też może być cesarka ale aborcyjna może suka umrzeć przy porodzie i kto będzie nańczył np 6 szczeniąt czy zdajecie sobie sprawę z problemów związanych z odchowem? a gdy mimo wszystko urodzi sama bez kłopotów to czy wiecie jak szczenięta brudzą i hałasują? Jak niszczą wszystko co napotkają na drodze? czy zamkniecie je w piwnicy czy w komórce by nie sprawiały kłopotów? może też szczenięta odrzucić i nie zajmować się nimi wcale - tak też bywa A TAK NA KONIEC - odwiedźcie najbliższe schronisko Quote
Gonitwa Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Ten temat jest na kilku innych forach pisany przez tę samą osobę. Tu piszesz że chciałabyś pokryć, tam, że nie, że ktoś inny- zdecyduj się może. Quote
AnAn Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Nie piszę, że chciałabym pokryć ;/ Przeczytaj wszystkie wypowiedzi. A teraz mama dała spokój z przekonywaniem mnie że "Luna będzie nieszczęśliwa jak nie będzie mieć dzieci", więc temat można zamknąć. Quote
Polari Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Ok, to najważniejsze że twojej mamie to się odwidziało.... Quote
Cockermaniaczka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ehe... jak widac tutaj chyba nie dokonca... http://www.dogomania.pl/threads/208957-Hodowla-czy-nie?p=17029798#post17029798 Quote
AnAn Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 grrr, czy każde pytanie musicie kojarzyć z moją osobą?? 0.p Quote
Recommended Posts