Poker Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 ale zjawiskowa sunia , cudo. Do kogo pojechała? Quote
leni356 Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Niunia jest u Madalleny przez jeden dzień, potem do dt w Wawie, ale najpierw wizyta u pani Quote
E-S Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 No, tak myślałam, że Madallena jak ją weźmie w obroty to sucz nawet do stałego DT nie dojedzie :D Trzymam kciuki ! Quote
leni356 Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Na Julkę jest masa chętnych domów :) Madallena ma bana :diabloti: więc nie może zdawać relacji na bieżąco - wielka szkoda :shake: Quote
E-S Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 leni356 napisał(a): Madallena ma bana :diabloti: więc nie może zdawać relacji na bieżąco - wielka szkoda :shake: Cóż, jak wiemy - dużo racji budzi dużo niechęci :evil_lol: Jestem pewna, że dom dla kudłatej Magda wybierze the best ! Quote
Onaa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Słodka mała :). Dobrze, że dostała swoją szansę. A schronisku w JG jest podobna sunia, tylko bardzo smutna. Jest na wątku kudłaczy w potrzebie. Może i ona by się załapała na domek. Quote
leni356 Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Dogo07 napisał(a):Słodka mała :). Dobrze, że dostała swoją szansę. A schronisku w JG jest podobna sunia, tylko bardzo smutna. Jest na wątku kudłaczy w potrzebie. Może i ona by się załapała na domek. Wstaw ją tu na wątek, ja mam bardzo mało czasu na szukanie. Zobaczymy ile sensownych domków się znajdzie. Poker napisał(a):czyli szykuje się DSik?? wspaniale. Nie, Julka jest w innym dt, u Madalleny była tylko przez 1 dzień, bo Madallena jest zapchana swoimi tymczasami. Julka ma teraz na imię Nulka, jest trochę zazdrosna o inne psiaki, ale powoli się przekonuje że to nie zagrożenie. Quote
Onaa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 No to może ja wstawię z wątku kudłaczy. Suczka bezimienna. Wiek ok. 5 lat. "opis: Średniej wielkości suczka, pięknie umaszczona z długim włosiem, wspaniale się prezentująca, czeka na nowy dom. Suczka jest dojrzała, opanowana, choć woli trzymać się na uboczu. Nie okazuje emocji, prawdopodobnie bardzo tęskni za byłym właścicielem. Otwórz jej serce na nowo adoptując ją do domu i przywróć suczce szczęście, za którym tak wygląda." Quote
Onaa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 I jeszcze taka mała śmieszna 2-letnia suczka. Schronisko woj. mazowieckie. Quote
malagos Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Jej, pamietajcie, błagam, też o mojej zasiedziałej tymczasowiczce, Leoni - w bannerku....Młodziutka, mała, czarna, kudłato-szurpata........... Quote
leni356 Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 malagos napisał(a):Jej, pamietajcie, błagam, też o mojej zasiedziałej tymczasowiczce, Leoni - w bannerku....Młodziutka, mała, czarna, kudłato-szurpata........... Leonię podsyłam wszędzie, jedna pani z Gdańska szuka też kudłatki, szkoda że tak daleko, no ale może któryś psiak jej będzie odpowiadał Quote
leni356 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Julka jest chora :( Miała badania krwi, bo od przyjazdu ma biegunkę. Ma zjechaną wątrobę i nerki. O ile wątroba się zregeneruje (dostała Hepatil), tak nie wiadomo jak z nerkami. DT jeździ z nią (metrem :)) codziennie na zastrzyki. Do tej pory poszło 170 zł, w skarpecie kudłaczy niewiele a trzeba zapłacić za weta :( Kto mógłby wesprzeć Julkę?? może ktoś mógłby zrobić bazarek? Julka-smutasek: Quote
Poker Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Biedna malusia. A w jakim stanie ona ma ząbki, bo czasem stan nerek jest odbiciem zapalenia w innym miejscu.Po wyleczeniu przyczyny nerki wracają do normy albo chociaż się poprawiają. Bronię się przed bazarkiem ,ale ona i lando mnie zdopingują. Quote
malawaszka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 jejku maleńka nie choruj skarbeczku!!!!! :kciuki: Quote
leni356 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Dzięki za wsparcie. Na razie mamy tylko 100 zł skarpetowe, także brakuje jeszcze 70 zł. Poniżej info z DT o Julce-Nulce - nie wiem czy te ząbki mogą mieć jakiś wpływ, mamy nadzieję że te nerki da się wyleczyć: - [FONT=Arial]u weterynarza zachowała się bardzo przyzwoicie (fakt, że akurat nie było żadnych zwierząt w poczekalni). Wtulona we mnie pozwoliła pobrać sobie krew do analiz, a także zgodziła się na ogólne, pobieżne badanie (oczy, uszy, zęby, odbyt). Poprosiłam też o przycięcie pazurów, w tym tych nieszczęsnych wilczych. Wilczy przyrośnięty zaczął już jej dokuczć- podgryzała go, zrobiła się wokół śmierdząca ranka. Problem mamy teraz z głowy, tzn z łapy. Ponieważ Nulce śmierdzi z pyszczka, weterynarz obejrzał też dziąsła i zęby. Na trzonowcach jest warstwa płytki nazębnej, do usunięcia przy sterylizacji. Weterynarz uważa, że suczka ma ok.2 - 3 lat. Zdaniem weterynarza Nulka nie jest wychudzona, ma tylko taką delikatną konstrukcję. Zważyliśmy ją, razem z szelkami i dość ciężką smyczą waży 5,40 kg- te 0,40 daję na szelki i smycz.[/FONT] Quote
Poker Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 bazarek na Julcię i Lando http://www.dogomania.pl/threads/200792-Zima-jeszcze-nie-odpuszcza-ubierz-si%C4%99-ciep%C5%82o.Do-27.01.g.22?p=16166815#post16166815 Quote
leni356 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [quote name='Poker']bazarek na Julcię i Lando http://www.dogomania.pl/threads/200792-Zima-jeszcze-nie-odpuszcza-ubierz-si%C4%99-ciep%C5%82o.Do-27.01.g.22?p=16166815#post16166815 Dzięki Poker :calus: Quote
leni356 Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Magda wczoraj dzwoniła z relacją od pani. Po Hepatilu biegunka ustała, więc jest lepiej. Nie ma objawów nosówki, badali ją pod tym kątem (w Olkuszu nosówka :(). Nie wiem ile jeszcze zastrzyków zostało, pani codziennie z nią jeździ. Nulka na początku bała się metra, ale już się przyzwyczaiła. No i nie akceptuje dużych psów, musiała być psem branym na ręce.. Jest spokojna jedynie przy małych psiakach. Pilnuje się ładnie na spacerach Quote
Recommended Posts