Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cholera, szczerze mowiac, to sie przestraszylam, ze auto sie zepsulo akurat przed Rzeszowem, a tu doktor Komorowski umowiony na zabieg. Dobrze, ze ten pan naprawil od reki. Dzieki MAJUSKA za pomoc :Rose:

• Replies 592
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, TZ pojechał do lecznicy.
Z tego co mi się udało na razie dowiedzieć to Ronald pokazał niezły hardcore podczas badania i nie dał sobie obejrzeć w żaden sposób interesu ;)

Resztę napiszę potem jak się dowiem więcej.

Edit.
No więc tak, była robiona znów analiza krwi i moczu (TZ pobrał na poczekaniu, bo Ronald to lejus i wszystko obsikuje :) ). W moczu jednak coś jest, wyszło jakieś dziwne ph. Jest podejrzenie, że to faktycznie jest grzybica. Jutro wrzucę wyniki.
Musimy wykupić lek Urocid i po kuracji ponowić analizę moczu.

Wizyta i badania nie kosztowały NIC. Tylko transport: 24 zł.

Posted

Na owi.pl jest takie ogloszenie, nie mogę się dodzwonić , żeby sprawdzić czy jeszcze aktualne:

suczka Welsh Corgi Pembroke szuka domu! - Warszawa

Był sobie szczęśliwy dom, pełen radości i miłości.
Wesołego szczeku, pogoni za piłką, głaskania.
Pełna miska zawsze stała w kuchni a wieczorem Kika i jej Pani sadowiły się razem na kanapie
i oglądały romantyczne filmy z happy endem.

Życie jednak nie jest filmem i nie zawsze ma szczęśliwe zakończenie.
Pani Kiki odeszła, a w domu zapanował smutek i żałoba.

Niestety Kika nie może zostać u rodziny swojej Pani.
Jako jedynaczka została bardzo rozpieszczona i stanowczo nie toleruje innych czworonogów.
Już parę razy ząbki poszły w ruch, na całe szczęście obyło się bez tragedii.

Poszukujemy dla Kiki spokojnego domu, gdzie znowu mogłaby wieść sielankowe życie jedynaczki.

Kika jest 7 letnią suczką welsh corgi pembroke.
Jest wysterylizowana.
Całe życie spędziła w domu.
Pięknie chodzi na smyczy, kocha ludzi, nie toleruje innych zwierząt.
Warszawa, Mazowieckie, Polska Data opublikowania: 02-09-2010 Kontakt w sprawie adopcji:
tel 75 76 49 573
kom 728 234 540

Posted

Rozmawiałam ze znajomym wetem o przypadlości Ronalda. Powiedział, że kilka razy z takim czymś się spotkał, trwało kilka miesięcy i przechodzilo "samoistnie" czyli jak rozumiem po wyrównaniu gospodarki hormonalnej. Podobno u wałachów to całkiem normalna sprawa

Posted

U koni to podobno na całkiem innej zasadzie jest, reakcja na narkozę czy jakoś tak.
Dwóch różnych wetów twierdzi, że ta grzybica to może być powód wypadania siuraka. Może mu się ta grzybica zrobiła po antybiotykoterapii po kastracji?... W każdym razie pewne jest, że mocz wyszedł nie taki jak trzeba i jest to do leczenia. A czy potem siurak przestanie wypadać, zobaczymy :)

Posted

Paczkę już wysłali, zamówiłam od razu witaminki na stawy dla naszych olbrzymków.

A tutaj fotka sprzed paru dni, zapomniałam umieścić. Wreszcie mogłam uruchomić chodniczki w boksach, żeby psiaki nie sadzały ogonów na betonie :)

Posted

Ale nie da się nic innego po prostu powiedzieć :) Cudowny, piękny i dostojny :)
Nie macie wrażenia, że na tym zdjęciu to z taką nonszalancją patrzy?
Niesamowity jest :D

Posted

Ra_dunia wiesz jak to było z hrabią ;):
schodzi hrabia na śniadanie i mówi: Janie, zasłałem łóżko
na to Jan: o dziękuję jaśnie Panie, będę miał mniej pracy
hrabia: oj, nie bałdzo Janie, nie bałdzo ;)

Posted

Przyszedł dzisiaj Urocid, także od jutra zaczynamy kurację.
Tutaj faktura, ale nie wiem czemu akurat do Urocidu doliczyli koszty przesyłki:
http://img130.imageshack.us/img130/212/ronaldurocid.jpg
W ogóle te koszty wysyłki są bezsensu, bo zapłaciłam 9,50 zł, a na liście jak wół było 6,70 zł i to jako list z potwierdzeniem odbioru i z ubezpieczeniem zawartości! Mogli chociaż na priorytet dorzucić...
Koszty wysyłki biorę na siebie, bo zamówiłam też witaminki na stawy.