Murka Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Ten pan właśnie dzisiaj dzwonił do mnie, stracili właśnie bardzo podobnego psiaka do Ronalda (pan mówił, że wręcz identycznego), pan był gotowy w tej chwili wsiadać w samochód i jechać po niego. Z głosu można było wnioskować, że bardzo przeżyli stratę swojego psiaka. Znacie może jakiegoś Ronaldopodobnego pieska do adpopcji. Ten pan prosił o info. Jakby się taki znalazł to przekażę tel. Dzięki, Ziutka :) Quote
Bonsai Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Super, że Ronaldzik zbiera jeszcze potencjalne DS dla innych psiaków. ;) A w ogóle, to co tam u niego słychać? Poza tym mam ogromną prośbę o głosowanie w konkursie: http://www.dogomania.pl/threads/217513 Jeśli spodoba Wam się zdjęcie, to byłabym bardzo wdzięczna za głosy na zdjęcie nr 2 - Rudzika z Psiego Anioła, który całe życie służył człowiekowi, a umarł... samotny w schronisku. Nie pozwólmy by podobny los spotkał Kostka - a na niego chciałabym przeznaczyć ewentualną wygraną. Quote
Ra_dunia Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Rudzik umarł? Przykro mi bardzo :( ['] Niestety takiego drugiego jak Ronald to nigdzie nie widziałam. A może Pan chce suczkę corgi (co prawda tricolorka a nie ruda)? Rodowodową. Jej jedyna wada, to to, że nie zgadza się z innymi psami... Quote
Reno2001 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 W łódzkim schronie jest taka cudna sunieczka: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=6558 Ja wiem tyle ile jest na stronie, ale gdyby coś, to mogłabym się wywiedziec coś więcej. Quote
Murka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 O faktycznie ta suni z Łodzi podobna do Ronalda! To komu podać namiary na pana? Najlepiej żeby to była jedna osoba: może Tobie Ra_duniu? Powiesz panu o rodowodowej suni i w razie także o Pusi z Łodzi? Quote
Ra_dunia Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 O rany - Pusia jaka śliczna! Zakochałam się... Takie cudo i w schronie :( Wychodzi, że nie była wpisana do żadnej bazy, skoro ma czipa a nie wiadomo kto jest jej właścicielem. Jeszcze jest na kwarantannie, może jednak ktoś się po nią zgłosi? Murko - jasne, możesz podać namiary na mnie, choć o obu psiakach nie mam zbyt wielkiej wiedzy. Zawsze mogę Panu przesłać zdjęcia i opis. Quote
Reno2001 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Ra-duniu, Pusia z Łodzi jest w schronie od końca wrzesnia, więc kwarantanna dawno minęła i nikt sie po nią nie zgłosił :( Quote
Ra_dunia Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Ale rozumiem, że czip nie był zarejestrowany... No nic - dostałam numer do Pana od Murki i będę go molestowała ;) Pusię wstawię na corgowe. Strasznie mi żal sunieczki... Quote
Nutusia Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Dziewczyneczki, napiszcie mi proszę coś więcej o Pusi... Wiek, że się tak wyrażę "stosunek" do innych psowatych, a i kociastych... że o ludziastych nie wspomnę. Czy coś wiadomo nt. utrzymywania czystości, chodzenia na smyczy... Bardzo proszę ;) Alem gooooopia - wszystko napisane! ;) No, w takim razie tylko o tym "stosunku" bym prosiła słów kilka:evil_lol: Quote
marra Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Witajcie, chciałabym Was zaprosić na mega bazarek papierniczy :) mnóstwo kartek, świątecznych i nie tylko, ksiązki, zakładki do książek a nawet sianko pod wigilijny obrus !!!! To wszystko dla podopiecznych z Szarej Przystani www.szara-przystan.pl http://www.dogomania.pl/threads/218656-Kartki-kalendarze-sianko-pod-wigilijny-obrus-książki-i-inne-dla-quot-Szarej-Przystani-quot-!!?p=18113722#post18113722 Quote
Ra_dunia Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Nutusia napisał(a):Dziewczyneczki, napiszcie mi proszę coś więcej o Pusi... Wiek, że się tak wyrażę "stosunek" do innych psowatych, a i kociastych... że o ludziastych nie wspomnę. Czy coś wiadomo nt. utrzymywania czystości, chodzenia na smyczy... Bardzo proszę ;) Alem gooooopia - wszystko napisane! ;) No, w takim razie tylko o tym "stosunku" bym prosiła słów kilka:evil_lol: Ja niestety nie mam innych wiadomości niż te na stronie schroniska. Sądzę, że ciężko będzie cokolwiek sprawdzić, bo wiadomo, że psiak w schronie i poza nim, to dwa różne psiaki ;) Ale ogólnie to ona mi wygląda na bardzo spokojna i łagodną sunieczkę. Pewnie żeby do końca sprawdzić jej charakter trzeba by było ją na DT wyciągnąć... Quote
Nutusia Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 No właśnie o to mi chodzi ;) Bo ja jak zwykle - jak koń pod górę, tylko teraz sytuacja nieco bardziej złożona jest. Radka, jesteś w PL? Mogłybyśmy się zdzwonić?.... Quote
Ra_dunia Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Jestem :) oczywiście, że zmożemy się zdzwonić (tylko tak lepiej pod wieczór... koło 19tej). Wyślij mi numer na PW (chyba nie mam (!)) to zadzwonię ;) Quote
Ra_dunia Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Wieści! Wieści! Ronald ma się świetnie i jest bardzo szczęśliwy. Ma kumpla, który jest do niego nawet podobny, ale szefuje im wszystkim kot Charlie :D i z kumplem: Quote
Nutusia Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 O chorobcia - nawet prawdziwą wiosnę już Szczęściarz ma! CUDO! Quote
Recommended Posts