Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 592
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie moge, nie bylo mnie kilka dni a tutaj takie niesamowite zwroty akcji. Ludziom sie nie ufa, nie wierzy i generalnie trzeba 'normalnych' ludzi traktowac gorzej niz plage komarow. Dawac ta babe na czarne kwiatki i na wszystkie rzeszowskie watki, zeby czasami jakiegos psa nie dostala !!!

Posted

Ronaldzik dobrze, przynajmniej zarobił kąpiel i porządne wyczesanie :D
Dobrze, że chłopak jest bezstresowy.

A co do ludzi, to wg mojego doświadczenia wszędzie gdzie jest osoba niepełnosprawna to są problemy... Pamiętacie Bajkę (jej była opiekunka miała niedorozwój rąk, jednej miała tylko kikut)? W przypadku Frajdy pani też miała problemy zdrowotne i była na rencie inwalidzkiej... Coś w tym jest :(
Szkoda, że tak wyszło, ale nic nie poradzimy. Jedyne co możemy zrobić, to nie zrażać się i szukać domu dalej.

Ra_dunia mi coś wspominała o jakimś domku chętnym na Ronalda z Mazur - to aktualne?

Posted

Już jestem.
Fakt - opcji za duży jeszcze na dogo nie było, choć też skłaniam się do tego, że z nadmiaru emocji Ronaldowi siusiak wypadł i pewnie to był prawdziwy powód zwrotu (tylko cholera mogli się przyznać a nie jakieś bzdury wymyślać).

Co do domu na Mazurach - jeszcze nie wiem. Była taka opcja, mam nadzieję, że jest aktualna...

Ech Ronaldzik, a myśmy się martwili, że to ty coś zbroisz...

Posted

Macie kogoś z okolic Nowego Dworu Mazowieckiego?
Bo jeśli pan się nie wystraszy (opisałam mu Ronaldzika z zaletami i wadami oraz jego dolegliwości) to potrzebna będzie wizyta :) Pan podał mi już namiary na siebie, ale czekam jeszcze na potwierdzenie po tym co mu napisałam. Ogólnie bardzo fajnie brzmi: dom z ogrodem, ogrodzenie jest, nie ma innych zwierząt, nie ma dzieci, wszystkie zwierzaki zawsze mieszkały w domu. Pan mieszka sam w Puszczy Kampinoskiej.

Posted

Wysłałam zapytanie do Nutusi :) Coś mi się kojarzy, że Ona jest z tamtych okolić. Mam nadzieję, że się nie mylę, bo do Nutusi mam pełne zaufanie i bardzo bym się cieszyła gdyby to Ona zrobiła wizytę...

Posted

No niestety chyba nic z tego nie będzie, bo pan był zdziwiony, że Ronald jest taki duży (podałam mu wagę: 12 kg, czy on na zdjęciach naprawdę wygląda na mikrusa??), musi się zastanowić, ponieważ myślał, że jak psiak mały to go będzie mógł wszędzie ze sobą zabierać podczas wyjazdów autobusem (nie ma samochodu). Nie ma możliwości, aby psiak wówczas zostawał w domu, bo nie ma nikogo kto by się nim zajmował :(

Posted

To dopiero by się zdziwili, jakby zobaczyli prawdziwego corgi...
Przecież 12 kg to tyle co nic. Średniak taki.
Zupełnie nie rozumiem, bo na zdjęciu jest przy nogach Szermana i widać Hanusię i Ronald wcale a wcale nie wygląda na maliznę :shake:
Przy kolejnym odnawianiu ogłoszenia zmienię totalnie tekst i od razu dodam info, że Ronald jest całkiem sporym psiakiem.

Odwaliło ludziom normalnie z tą wielkością :mad: 12 kg i za duży... ech...

Posted

W sumie wychodzi na to, że tylko mikro psiaki mają wzięcie.
Trudno.
W sumie do pewnego stopnia to rozumiem. Mój Tata pod koniec zeszłego roku miał wylew, moja Mama nie chodzi a Świruś jest staruszkiem i ma problemy z poruszaniem się... Musieliśmy "wynająć" osobę żeby go wyprowadzała (a w zasadzie znosiła po schodach, ponieważ rodzice mieszkają na wysokim pierwszym piętrze), niestety 12kg Śwircia dla Taty było za dużym obciążeniem. Strasznie chciałabym go zabrać do siebie (Świruniek to psiak mojego życia a i dla niego ja jestem najważniejszym człowiekiem na świecie), ale z moimi wyjazdami to niemożliwe :(
Jeśli ktoś jest samotny to musi brać pod uwagę wszystko.
Dobrze, że Pan widocznie przemyślał sprawę, nie rozumiem tylko, dlaczego ludzie myślą, że Ronald jest mały...