Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Matko - jak ja się cieszę :D
To szukamy transportu !

Czy Państwo mogą przyjąć Ronalda w dowolnym terminie? i czy transport potrzebny będzie bezpośrednio do nich, czy do Rzeszowa wystarczy?
Rozumiem, że sami mieli by problem z dojazdem?

• Replies 592
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzeba koniecznie domek uczulić, że żadnego wychodzenia bez smyczy a najlepiej na początku z podwójnym zabezpieczeniem.
Czy Ronald kiedykolwiek chodził w szeleczkach? Może warto mu spróbować założyć?

Posted

Państwo nie mają możliwości przyjechać do nas, ale wspominali, że mogliby zapłacić za dowóz gdyby nic innego się nie znalazło. Nam wychodzi za całość ok. 110 zł, nie wiem czy ta kwota będzie dla nich do przejścia (nie pytałam).

Posted

Czyli jakby co, to Wy moglibyście Ronaldzika podwieźć?
To niech się dorzucają ile mogą a resztę pokryjemy ze skarpety Ronalda :) Chyba tak będzie najprościej, najszybciej i najlepiej :D

Posted

Oki, rozmawiałam z Państwem: Ronald jutro jedzie do domku, Państwo zaoferowali się zwrócić całość paliwa :D
Dzisiaj sądny wieczór, kąpiel i definitywne pozbycie się kłaków spod ogona...

Posted

Murka napisał(a):
Oki, rozmawiałam z Państwem: Ronald jutro jedzie do domku, Państwo zaoferowali się zwrócić całość paliwa :D
Dzisiaj sądny wieczór, kąpiel i definitywne pozbycie się kłaków spod ogona...

Wspaniale, wspaniale, wspaniale! Czekamy na fotki z DS!

No i trzymamy kciuki za sądny wieczór... :razz:

Posted

Mam jeszcze pytanko odnośnie umowy adopcyjnej, bo szukam w papierach i nie mam schroniskowej; nie wiem czy się gdzieś zawieruszyła czy jej nie było.. Czy Ronald może zostać wydany do adopcji na umowę hotelikową? Mogę w razie co wysłać ją potem do schroniska (jeśli jest to potrzebne).

Posted

Super się wszystko układa. Niesamowicie :D
Szczerze mówiąc zupełnie nie pamiętam czy była umowa czy nie... Myślę, że chyba hotelikowa wystarczy. Spróbuję sprawdzić.

Murko - proszę uczulcie rodzinkę Ronalda, żeby go nie spuszczali na spacerach, niech go najlepiej na dwie obróżki zapinają. Przynajmniej na początku.

Posted

Ronaldzik pojechał... ok. 17.00 powinien być w domku :)
Oczywiście informowałam Państwa o zachowaniu szczególnej ostrożności zwłaszcza na początku, jeszcze TZ na miejscu ma poinstruować co i jak, prosiłam go, żeby odpowiednio dopiął mu nową obróżkę, powiedział o adresatce itd.

Wczoraj Ronaldzik przeżył pranie... o dziwo poszło dużo lepiej niż ostatnio. Bez kagańca się nie obyło, ale przynajmniej nie zostaliśmy zmoczeni w całości, tylko do połowy ;) Czesanie też przeżył. Kłaczków spod tyłka wycięłam mu część, nie dało się idealnie głównie dlatego, że... Ronaldzik non stop siadał na doopce, robił to oczywiście specjalnie :mad:Udało się nawet z grubsza wyczesać ogonek i porteczki.

[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/1251/ronaldziks.jpg[/IMG]

[IMG]http://img221.imageshack.us/img221/1052/ronaldzik1.jpg[/IMG]

Ronaldzik wygląda na obrażonego na fotkach, ale nic bardziej mylnego, na dowód filmik :)
[video=youtube;FXM2i-C6glE]http://www.youtube.com/watch?v=FXM2i-C6glE[/video]

Wiem, że trzeba będzie odczekać ok. tydzień, dwa tygodnie po adopcji żeby się cieszyć... ale zakładając optymistyczną wersję: czy macie już coś na oku na miejsce Ronalda? ;)

Posted

Ronaldzik jest już na miejscu, został kupiony smakołykami przez dzieci :) On ogólnie jest łakomczuchem, a jeszcze dodatkowo był przegłodzony na drogę, więc nie było to trudne :)
Mam nadzieję, że dadzą sobie radę z łobuziakiem :)

Posted

Pani właśnie zadzwoniła, że... nie mogą Ronald zatrzymać, bo... jest za duży :shake:
Jak mi się uda dodzwonić do TZa to go zawrócę z drogi powrotnej, żeby go odebrał...

Ręce opadają.

Posted

Bonsai napisał(a):
Ze schroniska był adoptowany na kogoś z forum corgi. Nie było na pewno umowy, by dalej przekazać ją schronisku.

Ja go adoptowałam z Kalisza i mam na to jakiś papier. Jeśli będzie potrzebny w przyszłości niestety- bo że teraz nie to już wiadomo :( to odszukam.

Posted

Ronald już wraca z TZem, wyjeżdżają z Dynowa, będą w hoteliku po północy.
Państwo zwrócili za całość paliwa, także to, które TZ musiał nadrobić, czyli razem 170 zł.