Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ronald bierze Urocid i nie grymasi (mieszam mu w garstce konserwy), to taki łasuch, że nie ma żadnych problemów z aplikacją leków ;)
Jak wybierze całość to trzeba będzie powtórzyć analizę moczu.
Siusiaka ostatnio nie widziałam.

Tymczasem rozliczenie:

Stan konta na 15 marzec wynosił +906,60 zł
Wpłaty:

50 zł Ra dunia
Razem: 956,60 zł

Koszty:
255 zł hotelowanie (na następny miesiąc niestety nie będzie już zniżki, karma się skończyła)
4 zł Fiprex
278 zł badanie krwi, moczu, rozprawienie się z kaszakiem
14 zł badanie moczu w szpitalu
24 zł transport do Rzeszowa (1/3 kosztów)
25 zł Urocid
Razem: 600 zł

956,60 zł - 600 zł = 356,60 zł
Stan konta na 14 kwiecień wynosi +356,60 zł.

• Replies 592
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Muszę pójść po prośbie na corgisiowe, bo coś dno zaczyna być widoczne w skarpecie Ronaldowej.

Ja się trochę obawiam szukać domku Ronaldowi, jak nie wiadomo co i jak z jego siusiakiem. Wolałabym, żeby do domu poszedł już wyleczony, mniejszy strach przed powrotem z adopcji...

Posted

Interesu nie widziałam jak do tej pory.
Jutro ostatnia dawka leku, więc po weekendzie zrobimy analizę moczu.

Wpłynęło na konto Ronalda 50 zł od Agaty M. :)

Posted

Oby wszystko wyszło dobrze...
Murko - będą teraz na Twoje konto wpływać pieniążki od corgomaniaków ;) Normalnie ja bym zbierała całość i robiła przelew raz w miesiącu, ale niestety ze względu na częste wyjazdy mam czasami ograniczony dostęp do netu.
Najważniejsze, żeby skarpeta Ronalda była zawsze pełna :)

Posted

Ok, to nie będę pisać co wpływa na bieżąco (trochę to kłopot dla mnie), tylko będę ujmować w comiesięcznym rozliczeniu.

Siuraka ani widu ani słychu :)
Próbowałam dzisiaj rano złapać mocz, tzn. teściowa próbowała, bo mnie akurat wtedy zatrzymało dziecko, ale nie udało się jej, po którejś próbie chochelka została upaprana w piachu, więc trzeba było zaprzestać prób.
Jutro rano znów próbujemy łapać, mam nadzieję, że będę mogła robić to ja i mi się uda :)

Posted

Udało się złapać sikuuuu :) Niewiele (wycfanił się chłopak), ale powinno wystarczyć.
Tylko jeszcze muszę podpytać weta czy dać to do analizy do szpitala czy do Laboklinu (drożej będzie). Chodzi o to, gdzie będą bardziej wiarygodne wyniki, bo z tego co pamiętam to ostatnio w wynikach szpitalnych nie było tych grzybków.

Posted

To dobrze, ze chlopaczek wychodzi na prosta i zeby juz tak zostalo.
Laboklin to bardzo dobra firma, moze droga, ale chyba wszystkie badania maja, nawet test na MDR u collie.

Posted

Jeszcze nigdy tak bardzo nie czekałam na wiadomości o siusiaku psa :P To chyba jakieś zboczenie normalnie ;)
Powinnam sobie to na FB wpisać :) "Wspaniały dzień! Siusiak Ronalda nie wypada!" ciekawe ile bym miała "lubię to" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Ra_dunia']Jeszcze nigdy tak bardzo nie czekałam na wiadomości o siusiaku psa :P To chyba jakieś zboczenie normalnie ;)
Powinnam sobie to na FB wpisać :) "Wspaniały dzień! Siusiak Ronalda nie wypada!" ciekawe ile bym miała "lubię to" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Lubię to! :evil_lol:

Posted

Siuśki wczoraj poszły do analizy, wyniki mają być w poniedziałek.

Czy Ronald był/jest na allegro? Bo szukałam dzisiaj (chciałam podesłać link pani, która napisała do mnie w sprawie innego kudłacza) i nie mogłam znaleźć.

Na dniach jak będzie słoneczko porobimy nowe wiosenne fotki, czas najwyższy, żeby Ronaldzik wyemigrował do domku :)

Posted

Ronalda teraz nie ma na allegro. Wolałam poczekać co wyjdzie z badaniami. Tak jak pisałam, bez diagnozy i z wypadającym siusiakiem strach było go wydawać gdziekolwiek.

Posted

Ja też poproszę i jakiś namiar kontaktowy na osobę odpowiedzialną za adopcję, bo dzwoniła dziś znajoma, do której odezwał się ktoś zainteresowany kudłaczem jak Ronald i pomyślała, by go podesłać.

Posted

Była dzisiaj w końcu ładna pogoda to porobiliśmy psiakom nowe fotki.
Ronald - piękniś też się oczywiście załapał :)

Z dobrych wieści, to już nie broni się przed czasaniem. Tylko przeważnie wykłada się na brzuch lub na bok i trzeba się trochę pogimnastykować, żeby go wyczesać porządnie ;) A futra ma, oj ma.

Siuraka nadal niet :)

Posted

Jeszcze dwa filmiki:

[video=youtube;_LOn0H4AaBw]http://www.youtube.com/watch?v=_LOn0H4AaBw[/video]

Tutaj chciałam pokazać, że nie reaguje na czesanie, ale ciężko jest czesać jedną ręką, w dodatku lewą :roll:
[video=youtube;v7L4Y1QTeL0]http://www.youtube.com/watch?v=v7L4Y1QTeL0[/video]

Posted

Jejku jaki on PIĘKNY! Co za uśmiech! Wspaniały :)
Nie mogę się napatrzyć...

Ulka - a gdzie jest bazarek z ogłoszeniami? Chętnie dla słodziaka wykupię taki pakiet.

Wstawiłam nowe zdjęcia na allegro ;)