Murka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Ronald bierze Urocid i nie grymasi (mieszam mu w garstce konserwy), to taki łasuch, że nie ma żadnych problemów z aplikacją leków ;) Jak wybierze całość to trzeba będzie powtórzyć analizę moczu. Siusiaka ostatnio nie widziałam. Tymczasem rozliczenie: Stan konta na 15 marzec wynosił +906,60 zł Wpłaty: 50 zł Ra dunia Razem: 956,60 zł Koszty: 255 zł hotelowanie (na następny miesiąc niestety nie będzie już zniżki, karma się skończyła) 4 zł Fiprex 278 zł badanie krwi, moczu, rozprawienie się z kaszakiem 14 zł badanie moczu w szpitalu 24 zł transport do Rzeszowa (1/3 kosztów) 25 zł Urocid Razem: 600 zł 956,60 zł - 600 zł = 356,60 zł Stan konta na 14 kwiecień wynosi +356,60 zł. Quote
Ra_dunia Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Muszę pójść po prośbie na corgisiowe, bo coś dno zaczyna być widoczne w skarpecie Ronaldowej. Ja się trochę obawiam szukać domku Ronaldowi, jak nie wiadomo co i jak z jego siusiakiem. Wolałabym, żeby do domu poszedł już wyleczony, mniejszy strach przed powrotem z adopcji... Quote
azalia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 też tak myślę,niech chłopak do adopcji idzie zdrowy. Quote
Ra_dunia Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 coś banerek Ronalda zniknął... Pewnie imageshack szaleje... Murko - kiedy Ronald skończy brać leki? Quote
Murka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 On bierze dwie kapsułki dziennie, przeliczyłam dzisiaj i jeszcze przez 8 dni będzie brał. Quote
Ra_dunia Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Mam nadzieję, że mu pomoże i po tych 8 dniach już nie będzie problemów... Quote
Murka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Też mam taką nadzieję, póki co nie widziałam ostatnio siuraka... Doszła wpłata na Ronalda: 50 zł od elki :) Quote
Ra_dunia Posted April 24, 2011 Author Posted April 24, 2011 Ronaldziku, nie rób sobie wielkanocnych jaj i siusiaka grzecznie chowaj ;) Quote
Murka Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Interesu nie widziałam jak do tej pory. Jutro ostatnia dawka leku, więc po weekendzie zrobimy analizę moczu. Wpłynęło na konto Ronalda 50 zł od Agaty M. :) Quote
Ra_dunia Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Oby wszystko wyszło dobrze... Murko - będą teraz na Twoje konto wpływać pieniążki od corgomaniaków ;) Normalnie ja bym zbierała całość i robiła przelew raz w miesiącu, ale niestety ze względu na częste wyjazdy mam czasami ograniczony dostęp do netu. Najważniejsze, żeby skarpeta Ronalda była zawsze pełna :) Quote
Murka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Ok, to nie będę pisać co wpływa na bieżąco (trochę to kłopot dla mnie), tylko będę ujmować w comiesięcznym rozliczeniu. Siuraka ani widu ani słychu :) Próbowałam dzisiaj rano złapać mocz, tzn. teściowa próbowała, bo mnie akurat wtedy zatrzymało dziecko, ale nie udało się jej, po którejś próbie chochelka została upaprana w piachu, więc trzeba było zaprzestać prób. Jutro rano znów próbujemy łapać, mam nadzieję, że będę mogła robić to ja i mi się uda :) Quote
Murka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Udało się złapać sikuuuu :) Niewiele (wycfanił się chłopak), ale powinno wystarczyć. Tylko jeszcze muszę podpytać weta czy dać to do analizy do szpitala czy do Laboklinu (drożej będzie). Chodzi o to, gdzie będą bardziej wiarygodne wyniki, bo z tego co pamiętam to ostatnio w wynikach szpitalnych nie było tych grzybków. Quote
Ulka18 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 To dobrze, ze chlopaczek wychodzi na prosta i zeby juz tak zostalo. Laboklin to bardzo dobra firma, moze droga, ale chyba wszystkie badania maja, nawet test na MDR u collie. Quote
Ra_dunia Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Jeszcze nigdy tak bardzo nie czekałam na wiadomości o siusiaku psa :P To chyba jakieś zboczenie normalnie ;) Powinnam sobie to na FB wpisać :) "Wspaniały dzień! Siusiak Ronalda nie wypada!" ciekawe ile bym miała "lubię to" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Bonsai Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Ra_dunia']Jeszcze nigdy tak bardzo nie czekałam na wiadomości o siusiaku psa :P To chyba jakieś zboczenie normalnie ;) Powinnam sobie to na FB wpisać :) "Wspaniały dzień! Siusiak Ronalda nie wypada!" ciekawe ile bym miała "lubię to" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Lubię to! :evil_lol: Quote
Murka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Siuśki wczoraj poszły do analizy, wyniki mają być w poniedziałek. Czy Ronald był/jest na allegro? Bo szukałam dzisiaj (chciałam podesłać link pani, która napisała do mnie w sprawie innego kudłacza) i nie mogłam znaleźć. Na dniach jak będzie słoneczko porobimy nowe wiosenne fotki, czas najwyższy, żeby Ronaldzik wyemigrował do domku :) Quote
Ra_dunia Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Ronalda teraz nie ma na allegro. Wolałam poczekać co wyjdzie z badaniami. Tak jak pisałam, bez diagnozy i z wypadającym siusiakiem strach było go wydawać gdziekolwiek. Quote
Bonsai Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ja też poproszę i jakiś namiar kontaktowy na osobę odpowiedzialną za adopcję, bo dzwoniła dziś znajoma, do której odezwał się ktoś zainteresowany kudłaczem jak Ronald i pomyślała, by go podesłać. Quote
Ra_dunia Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 allegro Ronalda: http://allegro.pl/show_item.php?item=1602294684 Quote
Ulka18 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Raduniu, moze wykup ogloszenia u CatAngel? To 130 ogloszen za 15 zl, niech sie swiat dowie o rudym cudenku :D Quote
Murka Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Była dzisiaj w końcu ładna pogoda to porobiliśmy psiakom nowe fotki. Ronald - piękniś też się oczywiście załapał :) Z dobrych wieści, to już nie broni się przed czasaniem. Tylko przeważnie wykłada się na brzuch lub na bok i trzeba się trochę pogimnastykować, żeby go wyczesać porządnie ;) A futra ma, oj ma. Siuraka nadal niet :) Quote
Murka Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Jeszcze dwa filmiki: [video=youtube;_LOn0H4AaBw]http://www.youtube.com/watch?v=_LOn0H4AaBw[/video] Tutaj chciałam pokazać, że nie reaguje na czesanie, ale ciężko jest czesać jedną ręką, w dodatku lewą :roll: [video=youtube;v7L4Y1QTeL0]http://www.youtube.com/watch?v=v7L4Y1QTeL0[/video] Quote
Ra_dunia Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Jejku jaki on PIĘKNY! Co za uśmiech! Wspaniały :) Nie mogę się napatrzyć... Ulka - a gdzie jest bazarek z ogłoszeniami? Chętnie dla słodziaka wykupię taki pakiet. Wstawiłam nowe zdjęcia na allegro ;) Quote
Recommended Posts