Bonsai Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Bardzo ładne zdjęcia, znakomite do ogłoszeń. Quote
Luna123 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Ja cię, normalnie super model :p Bardzo fotogeniczny jest Ronald, a jaki zadowolony, chyba po zdjęciu abażura ;) Quote
agusiazet Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Roland Ty naprawdę jesteś wspaniały!!! Quote
jestem_wredna Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Mamusiu, sama słodycz wcielona. Filmik przecudowny, od razu by się chciało mieć takiego Ronalda na własność :) Quote
Ra_dunia Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 jaki pysiak roześmiany :) I to szczęście w oczach :D Cuuuudoooo. Wychodzi na to, że nie taki Ronald straszny jak go malują ;) Do kotów ok, z uległą sunią by się dogadał, czystość perfekt. Nic tylko brać i kochać :D Widzę, że pieszczoch z niego też nie lada :) Quote
Ra_dunia Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Zobaczyłam wreszcie filmik - Ronald jest po prostu wspaniały :) A komentarze Hani rozbrajają :D Quote
Ulka18 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Kobitki-pisarki, napiszcie tekst, ruszymy z ogloszeniami i Ronald zaraz znajdzie dom. CUDNY JEST :iloveyou: Quote
elki7 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Przecudny pies ,nie widac zeby byl problem w obcowaniu z dzieckiem. Koty, tez zaden problem .Musi szybko znalezc domek.No sama slodycz. :bigcool: Quote
Ra_dunia Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Murko - ile Ronald może mieć lat? Quote
Ulka18 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Raduniu, bedziesz pisac tekst dla Ronalda? Zrobilabym mu allegro. Quote
Ra_dunia Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Piękna, ruda sierść, zawadiacki uśmiech, błysk w oku - oto Ronald zwany Wspaniałym. Ronald przebywa obecnie w hoteliku dla psów w potrzebie, dokąd trafił dzięki miłośnikom rasy corgi. Cudny puchatek z pewnością ma wiele cech ulubieńców Królowej Anglii. Jest dostojny, ma silny charakter i osobowość, dlatego najlepiej gdyby w domu był jedynakiem. Towarzystwo łagodnej suni nie powinno jednak sprawiać żadnego problemu. Również koty maści wszelakiej mogą czuć się bezpiecznie przy Ronaldzie. Jak na dobrze wychowanego psa przystało, Ronald nie psoci, nie niszczy niczego w domu, a wszelkie swe potrzeby pięknie załatwia na spacerach. Jeśli zakochałeś się w Ronaldzie i chcesz podarować mu miejsce w swym sercu i domu - nie czekaj, tylko szybko chwytaj za telefon i dzwoń: Ronald Wspaniały czeka. Może właśnie na Ciebie? Quote
Murka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='elki7']Przecudny pies ,nie widac zeby byl problem w obcowaniu z dzieckiem. Koty, tez zaden problem .Musi szybko znalezc domek.No sama slodycz. :bigcool: On na dzieci fajnie reaguje, bardzo się cieszy, ale potrafi nawet wobec dorosłego wystartować z zębami jak coś go uszczypnie choćby przy czesaniu, więc do małych dzieci się nie nadaje niestety. Ra dunia, on ma wpisaną w książeczkę datę urodzenia 2005 rok i chyba gdzieś tak będzie miał. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Dopiero obejrzałam filmik. Komentarze Hani faktycznie bezbłędne: "Oooo... Smakowało!" :D Quote
Murka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Wrzuciłam Ronalda tradycyjnie na adopcje.org :) Quote
Bonsai Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 A mi się spodobał najbardziej komentarz Hani "Dooobry piesek!" i to jeszcze z tą intonacją typową dla pozytywnych wzmocnień. :) Urocze. :) Quote
Ra_dunia Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 uczy się pięknie od Mamusi :) Quote
Ulka18 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dalam Ronalda na gumtree. Moze ktos sie zglosi. A jak z innymi ogloszeniami? Quote
MagCH Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Jest bazarek ogłoszeniowy- zgłoszę tam Ronalda tylko sama tekstu nie podejmuję się napisać. Do tekstu Duni KONIECZNIE dodałabym coś o jego niezbyt łagodnym charakterze i że z dziećmi nie ten teges. Quote
Ra_dunia Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Tak czy inaczej zainteresowane osoby powinny się zgłosić do Murki. Jeśli dodam, że kłapie zębiskami i może być niebezpieczny dla dzieci - na pewno nikt nawet nie zadzwoni. Zresztą - jest wspomniane, że ma silny charakter i lepiej jakby był sam. Czasami lepiej wszystkiego od razu nie pisać, bo słowo pisane ma to do siebie, że często jest zupełnie źle interpretowane. Jak ktoś będzie chciał przygarnąć Ronalda - niech dzwoni i pyta. Murka z pewnością najlepiej wyjaśni co i jak z naszym urwisem. Zresztą jak widać - Hnusią był zachwycony :) A co do wydawania psiaków do domów z małymi dziećmi... to szczerze mówiąc rzadko kiedy się to sprawdza (chyba, że to dogomaniackie domy ;)). Magdo - a gdzie jest ten bazarek? Pilnie potrzebuję ogłoszeń dla Beja... Quote
Luna123 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Ra_dunia napisał(a):Tak czy inaczej zainteresowane osoby powinny się zgłosić do Murki. Jeśli dodam, że kłapie zębiskami i może być niebezpieczny dla dzieci - na pewno nikt nawet nie zadzwoni. Zresztą - jest wspomniane, że ma silny charakter i lepiej jakby był sam. Czasami lepiej wszystkiego od razu nie pisać, bo słowo pisane ma to do siebie, że często jest zupełnie źle interpretowane. Jak ktoś będzie chciał przygarnąć Ronalda - niech dzwoni i pyta. Murka z pewnością najlepiej wyjaśni co i jak z naszym urwisem. Zresztą jak widać - Hnusią był zachwycony :) A co do wydawania psiaków do domów z małymi dziećmi... to szczerze mówiąc rzadko kiedy się to sprawdza (chyba, że to dogomaniackie domy ;)). . fakt, różnie bywa. Fryzia byłaby zachwycona dziećmi ;). Jest baaardzo delikatna, ale też ma tendencje do skakania po gościach i kręcenia się , żeby ją głaskać ;) . Chociaż było parę dzieci w domu, to tylko lizała po rączkach. Ale Pańci się nie spieszy. Szczerze, to nie wiem, czy w ogóle coś będzie :roll: A licznik bije ;). Ja mam starszą siostrę, niech pomyśli nad jakimś chrześniakiem :cool3:. Tylko tam trzeba by na pewno sucz przygotowywać. DOnka jest przekochana, ale ma nadal ADHD ;). A nie ma skąd wziąć testera ;) Quote
MagCH Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Bazarek OGŁOSZENIOWY od 20 do 60 ogłoszeń TANIO - dla asta Fado - do 5.03. godz.23 Wykupiłam dla Ronalda i Beja po 50 :). Duniu bardzo proszę prześlij mi teksty i zdjęcia do ogloszeń na maila. Quote
Murka Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Miałam dzisiaj telefon i mail z Gumtree. Chyba od tej samej osoby z Katowic. Transport to pikuś, bo jak się okazuje, jest w naszej okolicy osoba, która co miesiąc jeździ do Katowic własnym samochodem. Niestety jest tam 4-letnie dziecko, więc wg mnie odpada :( Ronald po kastracji ma jakąś dziwną przypadłość, raz na jakiś czas (zaobserwowałam wczoraj raz, dzisiaj drugi raz) wypada mu "interes" i wisi niemal do samej ziemi. Pierwszy raz coś takiego widzę, wczoraj miałam już pakować go i gnać do lecznicy, bo myślałam, że mu tak na stałe ten interes wypadł. Ronald chodzi wówczas rozkrakiem, czuje wyraźny dyskomfort i nie bardzo wie co z tym zrobić. Potem mu się "interes" sam chowa. Rozmawiałam z Beatką ze Stalowej Woli, ma naszykować jakieś leki dla niego. TZ właśnie jest teraz w lecznicy z innymi psiakami i przywiezie te leki dla Ronalda wieczorem. Quote
Recommended Posts