Ra_dunia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 (edited) Ronald w domu :) RONALD w HOTELIKU czeka na CZŁOWIEKA!!! Jaki jest Ronald oprócz tego, że wspaniały? Według mnie zaskakujący. Ciężko go zaszufladkować i pewnie dlatego ciężko o dom dla niego. Na początku wydawało się, że ogólnie ludzi Ronald ma w głębokim poważaniu - chyba, że akurat są w posiadaniu jedzenia, wówczas mogli nawet wzbudzić jego zainteresowanie. Powoli jednak Ronald zaczął otwierać się na nowe doznania i obecnie potrafi być okropnym pieszczochem. Ale w błędzie będzie ten, kto przyjmie, że z Ronalda zrobiła się przytulanka. Stanowczo nie. Ronald ma charakter i to całkiem niezły. Gdy coś bardzo mu się nie podoba, potrafi zareagować bardzo stanowczo. Na szczęście wprawne oko szybko zauważy ostrzegawcze miny pełne dezaprobaty. Umiejętna reakcja i jest się w stanie ocalić ręce ;) Jednak i do bardzo nieprzyjemnych spraw takich jak np czesanie, kąpanie i inne zabiegi Ronald potrafi się przekonać. Potrzeba jednak cierpliwości i łagodnego podejścia. Nic na siłę. Dla kogo jest więc Ronald? Dla osoby/rodziny odpowiedzialnej, bez nadpobudliwych latorośli, które przypadkowo mogłyby naruszyć sferę prywatną Ronalda. Dla kogoś, kto chce mieć dobrego towarzysza a niekoniecznie słodką przytulankę. Dla osób które cenią sobie niezależność i charakter i potrafią zrozumieć, że cechy te przypisane mogą być również zwierzęciu. I jeszcze jedno - Ronald nie jest malutki. To 12kg psa (jak nie więcej). Ogólnie Ronald to pies przez duże P i trzeba o tym pamiętać. Cóż można rzec więcej, gdy się go zobaczy... WSPANIAŁY :loveu: Ten cudny psiak nosi równie imponujące imię RONALD i aż prosi się, aby do tego imienia również dodać przydomek WSPANIAŁY ;) Niestety Ronald ma w sobie coś takiego, że inne psy go nie lubią. Przez to jest ciągle atakowany i większość czasu spędza na dachu budy :( Ten cudny psiak został wypatrzony przez miłośników rasy corgi i... jeśli wszystko dobrze pójdzie pojedzie po nowe życie do hoteliku u Murki :multi: Edited March 13, 2012 by Ra_dunia Quote
Ra_dunia Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Tutaj będą dalsze wieści o Ronaldzie Wspaniałym: Ronald za człowiekiem, poszedł by na koniec świata, ale tak daleko nie musiał iść ;) Na razie zawędrował do Hoteliku u Murki :multi: 15.01.2010 Ronald zamieszkał w hoteliku. Póki co najbardziej interesują go nowe zapachy, chodzi, węszy i znaczy wszystko co tylko da radę. Banerek dla Ronalda od Bila1 :loveu: Quote
Ra_dunia Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Zapoznanie z nowymi znajomymi: Na spacerkach jest SUPER! Zdjęcia strona: 2, Filmiki strona: 2 Quote
Ra_dunia Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 tekst do ogłoszeń: iękna, ruda sierść, zawadiacki uśmiech, błysk w oku - oto Ronald zwany Wspaniałym. Ronald przebywa obecnie w hoteliku dla psów w potrzebie, dokąd trafił dzięki miłośnikom rasy corgi. Cudny puchatek z pewnością ma wiele cech ulubieńców Królowej Anglii. Jest dostojny, ma silny charakter i osobowość, dlatego najlepiej gdyby w domu był jedynakiem. Towarzystwo łagodnej suni nie powinno jednak sprawiać żadnego problemu. Również koty maści wszelakiej mogą czuć się bezpiecznie przy Ronaldzie. Jak na dobrze wychowanego psa przystało, Ronald nie psoci, nie niszczy niczego w domu, a wszelkie swe potrzeby pięknie załatwia na spacerach. Jeśli zakochałeś się w Ronaldzie i chcesz podarować mu miejsce w swym sercu i domu - nie czekaj, tylko szybko chwytaj za telefon i dzwoń: 503 68 30 50 lub pisz: kasia@bezdomne.com prytek@tg.home.pl Ronald Wspaniały czeka. Może właśnie na Ciebie? ROZLICZENIE: Stan konta na 14 kwiecień wynosił +356,60 zł Wpłaty: 50 zł elki 50 zł Agata M. 50 zł Ra dunia Razem: 506,60 zł Koszty: 300 zł hotelowanie 506,60 zł - 300 zł = 206,60 zł Stan konta na 14 maj wynosi +206,60 zł. Stan konta na 14 maj wynosił +206,60 zł Wpłaty: 70 zł Burka (forum Lisie Pysie) 120 zł Magda N. 100 zł Mariola W. 100 zł Ra dunia 100 zł Ra dunia Razem: 696,60 zł Koszty: 300 zł hotelowanie 35 zł przejazd do Lublina (1/2 kosztów) 80 zł RTG 120 zł pozostałe badania + leki 11,90 zł Urosept 32 zł Enroxil w tabletkach 7 zł badanie moczu Razem: 585,90 zł 696,60 zł - 585,90 zł = 110,70 zł Stan konta na 13 czerwiec wynosi +110,70 zł. Quote
Ulka18 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Ma super mine na tym zdjeciu na budzie. Super cudasny z niego psiaczek :fadein: Domki powinny stac w kolejce. Quote
Reno2001 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Ja się normalnie w nim zakochałam. Jest przecudny :loveu:. Tylko dlaczego przechrzciłam go na Rolanda :icon_roc:??? Quote
Ra_dunia Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Reno - nie przejmuj się ;) mi też do niego Roland pasuje :D Pierwszy raz też go tak przechrzciłam ;) Mam nadzieję, że jak już trafi do Murki to szybko pobiegnie do własnego domku. Quote
eloise Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 piękny nasz Roni :) oby szybko do Murki trafił :) Quote
Ra_dunia Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 jak dobrze pójdzie to już w ten weekend ;) Quote
Ra_dunia Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Obecnie cudo jest w Kaliszu. Siedzi na budzie, bo inne psiaki go terroryzują :( Ponoć na początku to on atakował - pewnie ze stresu. Potem niestety inne psy zaczęły się na niego rzucać. Efekt taki, że się boi nawet zejść z dachu budy :( Do ludzi jest super. Quote
mela2 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Super zdjęcia :) Jak wygląda Ronald? Jak król życia. Aleee psiak. Mam nadzieję,ze prędko odmieni swój los i że wcześniej Murka nam powie,czy on sierota ,czy terrorysta;) Quote
Ra_dunia Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Jeśli wszystko dobrze pójdzie to Ronald pojedzie do hoteliku już w ten weekend :) Quote
bila1 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Ronald prześliczny :) oby szybko znalazł dobry domek Quote
Ra_dunia Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Zapisuj koniecznie :) Bardzo się cieszę, że Ronald do stanie szansę. On jest taki podobny do mojego Mela... Quote
Bonsai Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 O, faktycznie Ronald ma wątek. :) Na szczęście już w sobotę wyrusza w drogę po lepsze życie. Quote
MagCH Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ronald pakuj się. W sobotę zaczynasz nowe życie :) Quote
Reno2001 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Dobre półtorej godziny temu dziewczyny przemknęły ;) przez Łódź i pojechały do Kalisza. Pewnie niedługo tam będą. Pogoda paskudna. Trzymajcie kciuki za nie, bo odwalają dziś kawał roboty! Quote
eloise Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 trzymamy mocno! jeśli pogoda wszędzie taka jak w Wawie... leje u nas nieustannie! i czekamy na chłopaka :) Quote
mela2 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Gdy rano się obudzułam pomyślałam o Magdach,które w drodze. Pogoda podła,ale dadzą radę :D Zaprawione w podróżniczych bojach . Trzymam kciuki,żeby im się szczęśliwie jechało. Quote
Recommended Posts