Balbina. Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 napewno?No dobra zdjęcie po zdjęcie przed zdjęcie od pani fryzjerki Quote
Balbina. Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 i jak wam się widzi?Proszę o opinie!;) Quote
chrupcia Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='Yorkomanka']nie wyobrażam sobie strzyżenia yorkowego ucha nożyczkami:crazyeye: przecież wtedy włosy na tych uszach będą bardzo nierówne:mad: pamiętam jak to wyglądało na moim psie kiedy jeszcze bałam się mu to robić maszynką i wyglądało OKROPNIE:mad: Ja uszka strzygę tylko nożyczkami i wydaje mi się że nie wychodzi aż tak tragicznie ;) wiadomo że łatwiej przejechać maszynką, ale nie będę kupować maszynki do samych uszek ;) jak kiedyś będę miała strzyc całego Jazzowego wtedy kupie i wiem już nawet jaką :) edit: http://i51.tinypic.com/2qdmn82.jpg moim zdaniem w Twoim wykonaniu uszka ładniej wyglądają :) zdecydowanie :p nie wiem dlaczego, ale ostatnio coraz częściej widzę że fryzjerzy obcianają włos z całych uszek i nie zostawiają po bokach :roll: jak dla mnie pies wtedy wygląda conajmniej dziwnie:roll: Quote
Balbina. Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 jaką?Ja jestem przekonana do andis RACD;) Quote
Balbina. Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 uszka zrobione zwykłymi nożyczkami,głowa-degażówki dwustronne.Dzięki za opinie,ciesze się ,ze Ci się podoba;) Quote
Grey Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Takie strzyżenie yorków jest za krótkie, to nie jest fryzura dla yorka. W okolicy nosa włosy trzeba z cieniować, nożyczkami krzywymi ( cięcie z włosem ) lub maszynką jak piesek się nie boi . Quote
Balbina. Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 ale o którą Ci fryzurę chodzi?O to pierwszą czy ostatnią?Tak , ostatnia jest za krótka ale pierwsza jest wg.mnie normalna.Nie każdy musi chcieć mieć kudlacza z kitką,ja wolę krótsze fryzurki.Pytałam się czy jest dobrze wykonana a nie czy tak się yorka strzyże...poza tym zdziwiłabym się jakbyś napisał coś pozytywnego... Quote
Grey Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Balbina12 na podstawie ostatniego zdjęcia , stwierdziłem ogólnie . Quote
Balbina. Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 napisałam-ostatnie jest od fryzjerki.Nie chciałam żebyście oceniali czy yorkowi się zostawia kitkę czy nie-bo o tym decyduje ja - tylko jakie jest wykończenie fryzurki z pierwszego zdjęcia... Quote
Agucha Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Mnie się nie podoba wykonanie groomerki... uszy jak od siekiery... mostek całkowicie wygolony (w dodatku pod włos i brzydko się odcina od szyi). Włos na łokciach za długi i brzydko odstaje. Nie widziałam psiaka w "pozie wystawowej", więc nie wiem jak z proporcjami. Wydaje mi się jednak, że w tej fryzurce na łopatkach włos powinien być niżej "zjechany" skoro klata jest prawie goła. Sugeruję się zamieszczonym zdjęciem więc mogę się mylić wszak telewizja i zdjęcia kłamią :lol: Twoje wykonanie jak najbardziej ok :) Zostawiłabym jednak troszkę dłuższe włosy przy uszach (te zachodzące z przodu na ucho), bo sa troszkę za krótkie w porównaniu do "jeżyka". Samego "jeżyka" też bym jeszcze delikatnie skróciła, żeby były lżejsze i nie robił się przedziałek. Włosów na nosie bym nie ruszała. Im krótsze tym gorzej się układają. Tak jak zostawiłaś - łądnie opadają pod ciężarem i nie zakrywają psu oczu ;) Pokaż jeszcze zdjęcie psiaka bokiem? Quote
Balbina. Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 dzięki wielkie za opinię.Jeżyka dzisiaj skróciłam i juz się ładnie utrzymuję.Z uszami-cóż,muszę dojść do ładu po dokonaniach naszej fryzjerki.Póki co,wyrównałam i czekam aż odrosną.Oczywiście masz rację-uszy są niespecjalne ale tak jak widać-pani fryzjerka je skutecznie oszpeciła na kilka miesięcy.Zdjęcia z boku nie mam ale włosków nie obcinałam bo maszynka jeszcze nie doszła...Kłaczki ma tam na ok. 2 cm. ;) Quote
Pankracy Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Cześć. Proszę o radę szukam maszynki do strzyżenia dla mojego psiaka jest średniakiem i ma baaardzo gesta długą i miekką sierśc- która byłaby dobra.........tak do 200, 250zł? wiem ze to mało ale może cos sie znajdzie............pozdrawiam :) Quote
Grey Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Trudno jest doradzić jak nie widzi się psa i jego włosy , nie wszystkie psy się strzyże . Quote
Pankracy Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 niestety nie udaje się mi dołączyć zdjęcia mojego psa... mam tylko link do galerii w dogomanii http://www.dogomania.pl/site/gallery/p/58420/ ale był już strzyzony...teraz okazało się że mąż jest alergikeim naszego Homera nie oddamy za nic w świecie ale musze częściej go strzyc aby było mniej alergenów a zimą będzie chodził w ubranku :) aby się nie przeziebić. dlatego będę wdzięczna za wskazówkę :) bo wybór jest duży -a jeśli chodzi o jakośc można tylko pytać osoby które znają się na tym :) Pozdrawiam :) ps.sierść ma strasznie miekką,taka maskotka gęstą i długą jak owczarek południowo rosyjski Quote
Balbina. Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 ja kupiłam maszynkę po czym stwierdziłam ,ze mój talent gromerski sięga mniej niż zero i sprzedałam...I ot,tyle było z mojego strzyżenia.Po czym umówiłam się do salonu jednocześnie ostrzegając-pies jest obrzępolony NA ZERO.Współczuję groomerce:razz: Quote
Pankracy Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 jestem pewna że sobie poradzę...tylko pytanie o sprzęt ;) Quote
Agucha Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Balbina12 napisał(a):ja kupiłam maszynkę po czym stwierdziłam ,ze mój talent gromerski sięga mniej niż zero i sprzedałam...I ot,tyle było z mojego strzyżenia.Po czym umówiłam się do salonu jednocześnie ostrzegając-pies jest obrzępolony NA ZERO.Współczuję groomerce:razz: Ło masz. Toś się długo nacieszyła :lol: ;) Quote
Balbina. Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 pankracy-nie byłabym taka pewna.Ja też myślałam,że tu się maszynką zjedzie,tam nożyczkami i będzie jak ta lala.Wyszła obrzępolona pokraka.Trochę się różni od mojej wizji... agucha-no długo,nie?Ale i tak-dziękuję wszystkim za pomoc,maszynka jest fajna,aczkolwiek trzeba mieć doświadczenie,no nie da się ukryć... ;) Quote
Grey Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Pankracy widziałem zdjęcie, pielęgnacja nie łatwa , ze względów praktycznych można strzyc, ale tylko włosem , wystarczy ostrze 9 mm. .Strzyżony krócej lub pod włos będzie brzydko wyglądał, trzeba ustalić odpowiednią fryzurę.O szczegółach możemy porozmawiać. Quote
Pankracy Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Cześć :) dzięki za odpowiedz - Homer był juz strzyzony i wygladał pięknie a"la sznaucerek -tylko jaki model "maszyny" wybrac? Quote
Pankracy Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 w intertnecie znalazłam taką MOSER 1400 - kosztuje 189zł Quote
Grey Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Pankracy wspomniana maszynka to dla ludzi a nie dla psów , jest za słaba .Fryzura" na sznaucera" dla twojego psa nie pasuje . Koszt maszynki z ostrzem (600 zł.) Np. Moser1245 + ostrze 9 mm. to powinno starczyć na lata . Ja takiego psa nie strzygł bym na "sznaucera". Quote
Pankracy Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Dzięki :) za podpowiedz - pozdrawiam :) Quote
Recommended Posts