Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='shanti']Pojechał.
Ale troszkę mam stresa, bo to żywioł nieokiełznany:lol:[/QUOTE]

Dzień dobry :)
Z tym stwierdzeniem to się zgadzam, ale mam nadzieje że uda nam się go "okiełzać" :D . Prze kochany piesek pieszczoszek. Na samym wejściu zdemolował pół mieszkania (w szczególności łóżka) ale co tam, powolutku i będzie z niego ułożony piesek..
Pozdrawiam:)

Posted

Witam serdecznie na wątku. Wytrzymasz z draniem?:lol:. Dużo ruchu żeby go zmęczyć. To kochane psisko. Konsekwencja, nie pozwalać na wszystko, nie litować sie. I bedą z niego psy.

Posted

[quote name='Saabcia']Damy rade :) Na razie to bryka w domku. Dostał zabaweczki i się bawi.. na spacery za bardzo nie chce Tylko szybko załatwić co trzeba i migiem do domku:)[/QUOTE]

Wspaniale sie czyta.....:):)
To bedzie super psiak......:):)
Bardzo sie ciesze.....:) dzieki Kochane.....:)

Posted

hehe pamiętam Shanti a szczególnie wasze czułe pożegnanie z Miedziakiem.. Ja też się ciesze że jest u nas.
Monika55 nie bój się nie będzie spuszczany jak na razie. Specjalnie ma kupioną długą smycz żeby mógł spokojnie sobie buszować :)
Trudno by było nie na pisać wiedząc, że tyle osób się o niego martwi i trzyma kciuki za niego :)
A Miedziak to strasznie mądry i poukładany pies szybko dojdziemy do porozumienia.. Szczerze mówiąc myślałam, że na początku będzie gorzej a on mnie zadziwił.. Właśnie sobie spokojnie śpi po spacerku..
Pozdrawiam wszystkich i obiecuje że dołożymy wszelkich starań aby Miedziak był szczęśliwym psem :)

• 2 weeks later...
Posted

Aż mi serce stanęło jak dostałam powiadomienie o wpisu na wątku.
A tu takie miłe rzeczy. :) To zdjęcie z patykiem pokazuje radosnego zrelaksowanego psa, szczęśliwe oczy. :)

Posted

Cała przyjemność po mojej stronie Shanti :) W końcu był pod waszą opieką tyle czasu to wypada poinformować
was co u niego słychać :)

Bieganie za patykami to jego ulubiona zabawa, poranny spacer nie może się obejść bez patyczków :D
Na zdj po prawej stronie to Miedziak jest troszkę obrażony bo został wykąpany :)
A sprawuje się bardzo dobrze to mądry psiak i wszystko szybko łapie. Tylko trzeba uważać żeby
przypadkiem nie krzyknąć za głośno albo energiczniej nie podnieść ręki w jego kierunku bo wtedy
staje bez ruchu z wielkimi przerażonymi oczkami i siusia ( to chyba trauma z poprzedniego domku)
A tak to grzeczny, troszkę rozbrykany i pocieszny piesek. I wielki pieścioch z niego, czasami sam się upomina o pieszczoty a jak nikt nie zwraca uwagi to podszczypuje nas żeby zająć się nim a nie czym innym :D Moja mama twierdzi że idealnie się dobraliśmy z Miedziakiem i że teraz ma dwóch "wariatów" w domu hihi :evil_lol:
Bardzo się ciesze że akurat jego wybrałam po tych 2 tyg to nie wyobrażam sobie życia bez mojego pieszczocha :loveu:

A i tak na deser zdj na którym jest udokumentowane co Miedziak sądzi o nauce :)
Troszkę nie wyraźnie ale to dlatego że "walka" była dość intensywna i oczywiście przegrana dla zeszyta :diabloti:

Posted

Opowiadałam jak to z Miedziakiem było?
Ktoś go przerzucił w nocy przez płot i ślady łap i krwi na śniegu wskazywały, że biegał wokół ogrodzenia, drapał pod bramą asfalt i w końcu sie wydostał. Widziałam go w oddali na polach, ale bał sie podejść. Dopiero złapał go Krokiecik. Miedziak kilka dni bardzo się bał i stresował, ale sie przełamał i zaufał. No i teraz ma Was.:lol:

Posted

Mówiłaś o tym.. na łapkach do tej pory ma ślady.. Z tego co zauważyłam to miał nie przyjemności z facetami po jest do nich strasznie nie ufny i uprzedzony a przed niektórymi to aż ucieka. Najlepiej to się dogaduje z psiakami a w szczególności suczkami. Ma nawet jedną upatrzoną labradorkę Tosię śmiejemy się że Miedziak się zakochał bo mógłby z nią szaleć godzinami :)

• 1 month later...