Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wątek zakładam na prośbę Hani(wolontariuszki)...to ona śledzi losy tej psiej bidy od samego początku.Tak więc dostałam od niej takiego maila:

"
Kaju,
jest to jedyne zdjęcie szczeniaka, zrobione na 6 dzisiaj w przypływie desperacji.
Dzisiaj podobno był zdrowy gdy ktoż chciał go adoptować Kamila dopatrzyła się kataru i znowu wpakowano go na 6 tym razem do dużych psów. Z krystyną udało się nam go wyciągnąć jest w osobnym boksie, ale nie wiem jak długo.
Potrzebuje domu, bo inaczej przepadnie. Jest to bardzo miły pocieszny, łagodny psiak już z widoczną krzywicą łap, owczarkowaty, myślę, że nie bedzie bardzo mały."

Może trochę wytłumaczę...pawilon numer 6 jest to tzw. umieralnia(oni to nazywają szpitalikiem,ale żadko który psiak wychodzi z 6

Hanka"

Teraz trochę wytłumaczę...pawilon nr.6 to niby jest szpitalik,ale tak naprawdę jest to umieralnia,żadko który psiak wychodzi stad o własnych siłach:(
Znajdźmy mu domek póki mały jeszcze żyje...nawet tymczas potrzebny...cokolwiek:(

• Replies 536
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O rany ciotki a co Wy za bidę znowu wynalazłyście.:crazyeye: Tylko nie 6!!
Jego trzeba wyciągnąć, on jest mocno owczarkowaty więc domek powinien się znaleźć. Dobrze by było powiedzić w schronie, że jest domek, bo inaczej marnie to widzę. A ta wystraszona bidulka z tyłu....:placz:

Posted

Cioteczk zdjęcie jest z pawilonu nr.6.dziewczyny wdarły się tam,w dpowiednim momencie...nie wiadomo co to za psina za dzieciakiem,bo jak wiadomo do 6 zakaz wstępu jest,żebyśmy nie wiedziały ile tam psów i ile z nich stamtąd nigdy już nie zobaczy światła dziennego:(

Posted

Wiem Moriaaa, wiem.....:sadCyber:

Właśnie sie dopatrzyłam tam dwóch psów a nie jednego, a ile bidulek jest łącznie....biedaczki nie wiedzą, że pewnie nigdy już stamtąd nie wyjdą...:placz:

Ja już nie mam siły.....co zrobić???

Posted

Malutki Pituś tak ma od wczoraj na imię. Dostał szansę.
Czekamy na wyniki badań do poniedziałku lub wtorku.
Wtedy pełną parą zaczynamy rozglądać się za domkiem.:)

Posted

Ech...
To sam sobie do wyników badń poczekam.
Czuję się dośc dobrze i siusiam juz tylko na dworze:cool3:
Kto by pomyslał,że mam dopiero 4 miesiace:crazyeye:
Tak mądrze z oczu mi patrzy,tylko troche smutno jeszcze i bardzo boję się mężczyzn:shake:
Póki co jestem przekupywany na serdelki i bardzo mi się to podoba:eviltong:

Posted

Dzisiaj otrzymaliśmy wyniki badania Pitusia.
Sa pozytywne.
Niestety jest to prawie wyrok śmierci dla małego :placz:
W przeciagu tych 5 dni od kiedy jestesmy razem Pituś bardzo poprawił się tak fizycznie jak i psychicznie.
Powoli przestaje bać się mężczyzn,bawi się zabawkami , ma wilczy apetyt i całkiem stojace uszka po grzecznie zjadanych witaminach.
Pituś chodzi za mną jak cień,patrzy w oczka i mówi,że to ja jestem jego panią :roll:
Narazie nic nie mówiłam mu o jego chorobie.
PITUŚ W TEJ WALCE O ŻYCIE POTRZEBUJE LEKU,KTÓRY NIE JEST DOSTĘPNY W POLSCE.
PROSIMY O POMOC DOGOMANIAKÓW,KTÓRZY MAJĄ RODZINĘ,KREWNYCH,ZNAJOMYCH LUB SAMI PRZEBYWAJĄ W ROSJI,NA UKAINIE ,ŁOTWIE LUB BIAŁORUSI.
PITUŚ BARDZO LICZY NA WASZĄ POMOC. :multi::multi::multi:
Moriia barzdo proszę o zmianę tytułu watku.
Pitus bardzo potrzebuje leku aby przeżyć.

Posted

O rany tylko nie to. Co to za choróbsko??? Czyli inne psy, które przebywały z nim w boksie także mogą byc chore....

Lek pilnie potrzebny. Buniu a wiesz jaki jest koszt takiego leku? No i co to za lek?