sylwia637 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 W dniu 07.01.2011r TOz Police podjął interwencje w Niekłończycy. Na posesji znajdują się dwa małe pieski, urodzone w czerwcu 2010r oraz ich matka - mała suczka przywiązana do łańcucha. Po wstępnej rozmowie z właścicielem wyjaśnił on, iż sunia jest na łańcuchu, gdyż gryzie. Podeszliśmy do tego „agresora”, przeraził nas widok warunków w jakich ona wraz ze szczeniakami przebywa. Suczka jest niezwykle towarzyska, potrzebuje miłości, i kontaktu z człowiekiem. Na nasz widok machała ogonkiem, cieszyła się niezmiernie, jakby chciała powiedzieć –„zabierzcie mnie stąd”. Nakarmiliśmy suczkę i szczeniaki karmą mięsną oraz suchą. Rzuciły się na jedzenie zastraszającym tempie połykały całe kawałki. Nic dziwnego, skoro jedzą to co ukazują zdjęcia. Maluchy biegają luzem, wychodzą na ulicę. Po chwili wyszła do nas właścicielka. Stwierdziła, że nie ma czasu zajmować się suczką, a jest przywiązana do łańcucha, gdyż gryzie ludzi jadących na rowerach. Ponadto suczka jest jej pierwszym w jej życiu psiakiem, i ona nic złego nie widzi, w tych warunkach w jakich znajduje się suczka. Wg nas można by było przy dobrych chęciach właścicielki, ogrodzić ten teren żeby suczka mogła biegać luzem. Niestety nie przemawiały do niej żadne nasze argumenty i prośby o uwolnienie suni z łańcucha. Zapowiedzieliśmy kolejną wizytę za 2 tyg. i niestety ale póki nie znajdziemy suczce domu, musi ona tam zostać i nakazaliśmy wydłużenie łańcucha oraz założenie obróżki na szyję. (obecnie ma na szyi łańcuch spięty mocno gwoździem). Ponadto wyścielenie komórki w jakiej przebywa sunia, sianem. Jesteśmy wstrząśnięci tą interwencją i pilnie szukamy przynajmniej domów tymczasowych dla szczeniaków oraz matki. Jej los się raczej nie ulegnie poprawie ze strony właścicieli. Quote
sylwia637 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 możecie mi podpowiedzieć dlaczego nie moge otworzyc tego zdjęcia.? Quote
sylwia637 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 nie ma zdjec bo nie moge ich wrzucić:) slady sa ze próbowałam bo jest taki krzyzyk:)) Quote
ageralion Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Ja widze fotki... taka kruszynka i na lancuchu :cry: Quote
sylwia637 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 ona jest piekniejsza niz te zdjęcia pokazuja. jest niesamowicie radosna, cały czas machała ogonkiem. szukamy jej dt poniewaz serce boli ze taki maluch na łańcuchu. Wiem ze każdego psa żal na łańuchu ale nie sądziłam ze ludzie sa az tak bez serca. Quote
Maron86 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Najgorsze jest w tym wszystkim fakt ze ludzie ktorzy maja serce, zazwyczaj maja juz 1 lub 2 (czasem i wiecej) wlasnych psow 'po przejsciach' :(... Tu DT trzeba dla mamy z mlodymi, tzn zeby razem zostaly? Quote
sylwia637 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Wczoraj dowiedziałysmy sie ze TOZ Szczecin pomoże nam w adopcjach suni i jej dwóch szczeniat. Dzisiaj wszystkie 3 zostały zawiezione i przejęte przez TOZ Szczecin. Właścicielka nawet sie z nimi nie pozegnała tylko ucieszyła ze je zabieramy. Po prostu brak słów. Ale cieszymy sie bardzo ze sunie juz trafia do lepszych domków. Ta na łańcuchu to nie mogła uwierzyc ze może sobie ot tak pobiegac, powachać, pobawić sie maskotkami. Niesamowity widok ile w tej suni radości, pomimo wyrządzonej krzywdy. Wielkie dzieki wszystkim ktorzy pomogli w tej sprawie:)) Quote
katarzyna kuczewska Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 dobre wieści suczka ma nowy dom :) królewna wabi się Haidi:) to dla tych co ja chcieli ale sie wachali :) Quote
sylwia637 Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 szczeniaczki pojechały do Niemiec. Quote
Recommended Posts