Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mamanabank']Ha ha, na wątku Cichacza atakujemy Edzię o to samo, za pusto ma w podpisie :-D
Edzia poza zasięgiem :D Zaraz wróci i pewnie będzie miała problem, kogo wstawić ;)
Karmi Brysia

Posted

Ogłoszę, jak sytuacja jest stabilna (hotel, dt) to zgodnie z kolejką. Jak pies sobie nie radzi w schronisku, zgubi się, czas gra rolę, to wsadzam poza kolejką. Dawno nie miałam takiej grypy, leżę i tylko co kilka godzin zaglądam na dogo. Nawet czytać nie mogę, dramat.

Posted

tamb napisał(a):
Ogłoszę, jak sytuacja jest stabilna (hotel, dt) to zgodnie z kolejką. Jak pies sobie nie radzi w schronisku, zgubi się, czas gra rolę, to wsadzam poza kolejką. Dawno nie miałam takiej grypy, leżę i tylko co kilka godzin zaglądam na dogo. Nawet czytać nie mogę, dramat.

Dziękuję Ci bardzo już wysłałam Ci Pw...bardzo dziękuję ona siedzi od stycznia 2004r...7 lat.

Posted

Dziewczyny ,domek do ,którego wysłałam wątek odpowiedział na tak,teraz czekam tylko na podanie przez Państwa adresu,jeśli podadzą ,szukamy kogoś do sprawdzenia domu...Państwo czytaja nasz wątek,jesłi ktos ma jakieś zdjęcia Kleksa wrzucajcie...i niech każda napisze swoje spostrzeżenia co do charakteru psa,jak już napisałam swoje w mailu.Powtórzę: pies bardzo kontaktowy,spargniony kontaktu z ludzmi ale typ narcyza,najlepiej ,zeby był sam w domu lub z suczką bo jest zadrosny o kontakty wolontariuszy z innymi ludzmi,poza tym wspaniały...napiszcie coś od siebie,chodzi o to,zeby Państwo mieli portret psa.

Posted

Po pierwsze bardzo się cieszę, że państwo dalej zainteresowani Kleksem i trzymam kciuki, żeby nie zrezygnowali :)

A po drugie potwierdzam co pisze Romka. Kleks jest świetnym psem, lubi ludzi, ale woli mieć ich na wyłączność. Jest też inteligenty, skoro udało mu się wyjść z tego drewnianego kojca ;) Jestem pewna, ze będzie żyło wam się dobrze :)
A zdjęć niestety brak...

Posted

Tamb,dziewczyny Państwo potwierdzili chęć adopcji Kleksa i przysłali adres...w piątek sprawdzimy jeszcze Kleksa na Łiskasa i możemy SZUKAĆ KOGOŚ DO SPRAWDZENIA DOMKU W KRAKOWIE!Cudna wiadomość!Domek w bloku z kotem,Państwo mieli psiaka ,który umarł ze starości i chcą dać dom nowemu psiakowi...Chyba poproszę Irenakę o sprawdzenie domku...

Posted

tamb napisał(a):
Wiadomo już coś? Trzymam kciuki za Kleksa. Państwo czytają wątek?

Zgłosiła się Irenaka,Państwo czytają wątek...sprawdziłam dziś Kleksa na koty,zachowuje się z zaciekawieniem,nie goni kotów,nie wiem co zrobiłby gdyby kot zaczął uciekać.Niepokoi mnie jednak co innego...Kleks jest psem bardzo aktywnym i wymagającym uwagi,dziś na spacerze przegryzł smycz i poszedł zaprzyjazniać się ze starym Grejem...był bardzo spokojny,to stary Grej warczał na niego,ale przeżyłyśmy chwilę grozy...poza tym Kleks jest bardzo inteligentnym psem,wyszedł z drewnianego kojca w miejscu,gdzie zawsze stoi miska z wodą i jedzeniem...pogryzł drewnianą belkę bo uznał ,ze jak ją podniesie to wyjdzie z kojca...zastanawiam się czy Państwo dadzą sobie z nim radę...jednocześnie chce być bardzo blisko człowieka i wciąż prosi o uwagę...będę jutro rozmawiać o tym z Państwem,chcę,zeby znali każde zachowanie Kleksa.

Posted

Słusznie Romciu, bo może się okazać że nie będzie chciał sam zostawać w domu, a pod nieobecność opiekunów, z frustracji Kleksio może zacząć się bawić w zabawę "100 pomysłów na opuszczenie domu" ... przeżyłam to z moim Argo, jestem cierpliwa i w nim rozkochana ale też byłam na pewne koszty przygotowana dzięki posiadaniu wcześniej trzech psów :D

No ale jest to do opanowania :) Kleksa da się naprostować na pewno :) tylko trzeba pamiętac że to tylko pies...

Posted

Były psy , które tak robiły, żeby wydostać się z boksu i gonić do ludzi. Przy człowieku i poczuciu bezpieczeństwa, powinno przejść takie zachowanie.