Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magdola napisał(a):
PS/. Golę Aire na hl....ze wzgledow medycznych(głównie) i higienicznych ........:(:(:( BUUUUUUU........

a co wlasnie wyszlo z ta narosla? wklej fotke jak ogolisz ;) odrosnie nie martw sie :)

magdola napisał(a):
to sie jeszcze okaze.....:diabloti::diabloti::diabloti:

taaa jasnee Boo bez panci oddychac nie umie hahaha

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):

taaa jasnee Boo bez panci oddychac nie umie hahaha

Lizi Ci podrzuce ;) Albo Aire-bo lepszy kolor;D Ona tez beze mnie jak bez powietrza.... A Lizi za Free dorzuce ;):D

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
haha dzieki ze o mnie gadacie :loveu: :D

No wiesz, Boo jest jak dla mnie najprzystojniejszym grzywkiem na forum ;)

a co do kosmetykow uzywam SPA odzywke a szampon do bialej siersci ale nie pamietam jakiej firmy wiem ze jest niebieski :) i do skory mleczko nawizlajace nivea, i fajny peeling co nie podraznia skory ale tez nie pamietam jakiej firmy wiem ze dla ludzi;)

Ja też ostatnio kąpałam Lailę w niebieskim szamponie wybielającym :lol: ale efekt jest niesamowity!
I używam mleczka nawilżającego Nivea :)

• 2 weeks later...
Posted

Bibi narazie była kąpana w dr Seidlu a teraz będize kompana w Espree szampon,odżywka i spray przedłużający świerzość szaty. Do tego odżywka. Jetsem ciekawa efektów : )

• 1 month later...
Posted

Witam.A jak się ma sprawa kosmetyków dla szczeniaka(golasek)?Bo na razie zakupiłam szampon Champion dla szczeniąt yorka-ale jeszcze nie uzywałam,mały jest za mały:)
Jak się ma sprawa z odzywką dla takiego malucha?Od kiedy zacząć go smarować i jak często balsamem nawilżajacym(tu akurat zdam sie na Nivea bo w wielu miejscach w necie znalazłam właśnie tą firmę jako polecana)?
Peeling??<szok>A jak często?
Będę wdzięczna za wskazówki

Posted

ja na poczatku uzywalam kosmetykow SPA szampon i odzywka, nie podraznialy skory,
nivea balsam jest super tez uzywamy;) ale balsam to dopiero jak podrosnie ok 5-6 miesiecy, ja nie smarowalam wczesniej...
peeling raz na 2 tygodnie uzywamy bo czesciej nie potrzebujemy, ogolem Boo ma fajna skore;)

a pokaz swojego golaska;)

Posted

Oj-zaczynam się stresować!No-olbrzymem to on nie jest,ale swoje ciałko ma:)I apetyt:)I energię:)
No dobra-to jakie mniej więcej powinien mieć rozmiary 8 tygodniowy szczeniak?Bo mój ważył w poniedziałek 940gram.Wzrostu nie mierzyłam,ale chyba jutro to zrobię.

Posted

Oj-drobniutki to on raczej nie jest(ale porównuję do drobnych szczeniąt innych małych ras w jego wieku),może łapki ma patyczakowate,ale już tułów zaokrąglony,żeberka wyczuwalne(leciutko),ale niewidoczne.Taka grubsza parówka do hod dogów:)
Fakt,że ma być(podobno) niewielki jak na grzywka-ale to się zobaczy za parę miesięcy.Spróbuję również zrobić zdjęcia takie bardziej zblizonego do jego realnego wyglądu-tyle,że to trudne,bo albo skubany skacze jak konik polny,albo ta czarna pannica wciska się w kadr(a przed jego przybyciem to uciekała na widok aparatu).
W kazdym razie nasza pani wet powiedziała,że waga jest jak najbardziej oki...

Posted

maga18 napisał(a):
Mój Bruno Banani w wieku 8 tyg wazył 1800g, a teraz w wieku 2 lat przy wzroście 30-31 cm wazy około 4700/4800.

mój maluch identycznie, tyle że teraz ma 10 miechów - koło 4.7kg i 30-31 wzrostu (chyba już nie urośnie więcej..?). nie wiem ile ważył w wieku 8 tyg, ale w jak miał 15tyg to było około 2.7kg

Posted

sprawdzilam dokladnie to moje szczeny w wieku okolo 20-21 dni ważyły po 900 gram

a co do tej jego masy to odrobacz go porządnie bo gruby brzuch moze oznaczac ze ma robale... tak profilaktycznie, bez paniki, na pewno mu nie zaszkodzi :)

Posted

11 kwietnia idziemy na odrobaczenie-to będzie kolejne ważenie i się zobaczy:) oj tam-najwyżej będzie niewielki jak dojrzeje-wielkie mi halo :)Ważniejsze,że zdrowy,wesoły i nie grymasi przy jedzonku:) A wzrost czy tusza???przecież może nadrobić:)Ale i tak najwazniejsze,żeby był zdrowy:) Chciałam zdrowego,prawdziwego grzywka-mam zdrowego,prawdziwego grzywka.A to,że malutki?Co w tym złego,moje drogie Forumowiczki??Małe jest piękne:):)Duże jest piękne:)I średnie:)KAŻDE jest piękne:)
Zsresztą mały rośnie mi w oczach-słaba miarka,ale na dłoni to już mi się tak zgrabnie nie mieści:)

Posted

maga18 napisał(a):
sprawdzilam dokladnie to moje szczeny w wieku okolo 20-21 dni ważyły po 900 gram

a co do tej jego masy to odrobacz go porządnie bo gruby brzuch moze oznaczac ze ma robale... tak profilaktycznie, bez paniki, na pewno mu nie zaszkodzi :)

Ale on nie ma grubego brzuszka...może źle się wyraziłam..chodzi mi o to,że boczki są okrągłe...a o odrobaczenie to wiem,że muszę zadbać.Był odrobaczony 2 razy-zanim po niego pojechałam,u mnie zaraz po przyjeździe trzeci raz,przed kolejnymi szczepieniami równiez ma przychodzić 3 dni wcześniej po preparat.Poza tym-dałam kupkę do badania-dziś wyniki:wet powiedziała,że badanie wypadło dobrze,nic nie znaleziono:)
Więc może taki jego urok??

No to może tak:bo przeglądałam wzorzec..no i dolnej granicy wagi nie znalazłam.A jak w dorosłości będzie ważył 3 kg to co?Źle???Przecież nie musi osiągnąć górnej granicy wagi ze wzorca,no nie?

Posted

"miniatury" danej rasy bardzo często mają problemy z sercem i nerkami, układem kostnym, które objawiają sie w późniejszym wieku
nie mówię że Twój akurat będzie chory w przyszłości, chce Ci nakreślić problemy karłowatości

jednak musisz mieć świadomość że jak na swój wiek jest bardzo bardzo mały, a Catani ma psy o normalnej wadze (4-6 kg) i normalnym wzroscie (29-35 cm) wiec u Twojego pojawiła się karłowatość

nadrobić raczej nie nadrobi, tak wiec niech rozwija sie swoim tempem :)

Posted

OK,rozumiem.Harry i trójka rodzeństwa mają gen karłowatości.Tylko że mi to akurat rybka,czy on jest olbrzymem,standardem,miniaturką czy karłem:).Po raz kolejny powiem-ważne,że jest zdrowy.
Wiem,jakie problemy mogą wyniknąć z powodu karłowatości.
Nie nabywałam go również jako "miniaturę"-nie mam ani 12 lat ani orzeszka zamiast mózgu,wierząc,że "miniaturowy" grzywek,shih czy york to norma.
Na forum zarejestrowałam się nie po to,żeby Harry był oceniany jako "karzeł" na podstawie zdjęć-bez urazy.Jest to tak samo wiarygodne jak to,że Buba wygląda groźnie:)Jestem tu po to,żeby pozyskać info o pielęgnacji;co do zdrowia-zdam się jednak na opinię weterynarza:):)

Posted

Ja też przepraszam za nerwowe posty-taka choleryczka jestem:)Nikogo nie chciałam obrazić czy urazic.Tylko w pewnym momencie odniosłam wrażenie..hhmm...jakby potępienia mnie za to,że sobie "miniaturke" sprawiłam-swiadomie.A ja po prostu chciałam mieć grzywka-od ponad 2 lat czytam,szukam-bo przyznam,że zawsze miałam duże psiaki,nie wymagające tak specyficznej pielegnacji.
Nie mam aspiracji wystawowych,ale r=r jest dla mnie sprawą bardzo ważną(Bubka to zupełnie inny przypadek;to nie kaprys,to była konieczność-mamusia zmarła 3 dni po porodzie,trza było ja i rodzeństwo odchować.Dodam-mamusia nie była moją psiną) oczywiście.r=r jest bardzo OK,ale odniosłam wrażenie,że źle zrobiłam nabywając takiego malucha.Tzn.ja wiem,że dobrze zrobiłam:).W każdym razie-nic nie poradzę na to,że harry jest jaki jest.Dałam zdjęcie do galerii,bo to w końcu grzywek jest,a poczułam się lekko zbesztana:)

Co do stronki-maga18-Twoja stronke znam!Jest fantastyczną kopalnią informacji dla mnie:)I ogólnie bardzo ciekawie napisana.Gratuluję.