Jump to content
Dogomania

KIELCE Międzynarodowa, 18-19.11.2007

Recommended Posts

Posted

simbik napisał(a):
U mnie też inny sędzia... nawet nie wiem czy się smucić czy cieszyć :razz: .

No nie znowu specjalnie zgłaszałam do sedziego i zmnienili...
To troche nie poważne tyle zmian :shake:

Zna ktoś Pana Tomasza Borkowskiego????

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania: my sie cieszmy, ze u nas (narazie) bez zmian :) bo nie ukrywam, że wybieram sie na tę wystawę, by ocenił mojego psa inny sędzia; opinie polskich sędziów już znamy (większosci) :)

Posted

Em-ka napisał(a):
Ania: my sie cieszmy, ze u nas (narazie) bez zmian :) bo nie ukrywam, że wybieram sie na tę wystawę, by ocenił mojego psa inny sędzia; opinie polskich sędziów już znamy (większosci) :)

Mam nadzieję, że wspólny wyjazd nadal aktualny :cool3:

Posted

[quote name='Gośka']Aaaaaaaa nam też zmienili sędziego, kurcze :angryy::placz: :placz: :placz: Zamiast zagranicznego wcisneli [SIZE=2]ALEKSANDRE ŚWISULSKA, no nie!!!!!!!!!!!!

Panienkabubu jaka tam ja swoja dla nich, nawet nie należę do kieleckiego ZK ;)

Mi tez zmienili, jak sie dowiadywalam o zgloszenie (nota bene pierwsze zaginelo, musialam wysylac ponownie i kiblowac przy faksie by wyslac i potem na telefonie, by od razu potwierdzic, ze doszlo) miala byc pani Ostrovskaja (czy jakos tak). Ale na szczescie Pani Swisulskiej nie dostalam (wiec raczej sie ciesze) :)))))

Posted

[quote name='nefesza']Mi tez zmienili, jak sie dowiadywalam o zgloszenie (nota bene pierwsze zaginelo, musialam wysylac ponownie i kiblowac przy faksie by wyslac i potem na telefonie, by od razu potwierdzic, ze doszlo) miala byc pani Ostrovskaja (czy jakos tak). Ale na szczescie Pani Swisulskiej nie dostalam (wiec raczej sie ciesze) :)))))

hmm jakies negatywne opinie? jak nie chcesz na forum to prosze na priv bo my dostalismy Panią Aleksandre Świsulską, a jeszcze nas nie oceniała więc tyle szczescia bo liczymy na zakonczenie mł.ch.

Posted

karolayna napisał(a):
hmm jakies negatywne opinie? jak nie chcesz na forum to prosze na priv bo my dostalismy Panią Aleksandre Świsulską, a jeszcze nas nie oceniała więc tyle szczescia bo liczymy na zakonczenie mł.ch.
moim skromnym zdaniem akurat p.Świsulska na naszej rasie shih-tzu się zna(patrząc na sędziowanie i opisy innyc też psów).U tej pani i wygrywałam i przegrywałam ale wiem dlaczego.:oops:Pewnie sie naraże swoja opiniją:cool3:

Posted

lonka napisał(a):
moim skromnym zdaniem akurat p.Świsulska na naszej rasie shih-tzu się zna(patrząc na sędziowanie i opisy innyc też psów).U tej pani i wygrywałam i przegrywałam ale wiem dlaczego.:oops:Pewnie sie naraże swoja opiniją:cool3:

ja podeszłam do tego w taki sposob jak nam dane skonczyc ml.ch. to skonczymy a jak nie to nie i tak nadal dla mnie bedzie najpiekniejszy na swiecie :evil_lol::loveu:

a opinie na temat tej Pani bede miała po wystawie, ale jak narazie jestem pozytywnie nastawiona

Posted

Pani Świsulska oceniała moja grzywkę w Radomiu- odniosłam pozywtywne wrażenie- mimo, że nie wygraliśmy:cool3: - bardzo długo zastanawiała się której suczce przyznać palmę pierwszeństwa - kilkakrotnie polecała bieganie i w kółku i równolegle, porównywała obie suczki , przyznając ,że żałuje iż nie może dać dwóch pierwszych miejsc- dodam że jedna suczka była owłosiona druga naga:lol: -nasza sunia dostała sreberko. Była miła i kulturalna, suczce z przejawem agresji dała ocenę bdb i poleciła zejście z ringu.Zwraca uwagę na handling, przygotowanie oraz elegancję psów w połączeniu z cechami rasy.

Posted

Dziewczyny wszytsko fajnie, nie mam nic do p.Świsulskiej, tylko... no właśnie, człowiek się nastawia, zgłasza do jakiegoś sędziego, w tym wypadku JA nastawiałam się na ocenę od sędziego zagranicznego, a tu krótko mówiąc d...:mad:

Posted

karolayna napisał(a):

A nas sędziowała p. A.Świsulska w zeszłym roku, też w Kielcach i byłyśmy b.b.b. zadowolone :D ładnie nas oceniła :) ponad to Pani była bardzo miła i sympatyczna... a sędziowanie szło dosyć sprawnie. Ja nie mogę narzekać :)

Posted

Super sedzina, Bercik ma od niej BOB-a z Bydgoszczy :-)
ja bym sie cieszyła jesli miałaby sedziowac cavaliery, zna sie i bardzo mało je sedziuje w Polsce, to raczej sedzina "zagraniczna" ...
ale fakt jesli ktos sie nastawił na sedziego z zagranicy to szkoda ze jest ta zmiana u Was / na cavalierach ten sam sedzia nic nie zmienili/
pozdrawiam
Bogusia

Posted

Alfa147 napisał(a):
My też się wybieramy się do Kielc, wie ktoś może czy będzie katalog przed wystawowy?;)

Bardzo miła Pani w Związku powiedziała mi że Katalog będzie ok. dwa tygodnie przed wystawą, Pisałam to już tu pare razy wystarczy uważnioej czytać ;-)))

Posted

Właśniesię zorientowałam że nam też zmienili sędziego- miał nas sędziowac J.Gajewski a sędziuje Peter Harsanyi.
Nic nie wiem na temat tego sędziego może jakieś sugestie??

Posted

tybetan napisał(a):
Właśniesię zorientowałam że nam też zmienili sędziego- miał nas sędziowac J.Gajewski a sędziuje Peter Harsanyi.

To był sędzia który miał mnie sedziować więc sama sie też orientowałam i z tego co się dowiedziałam to to że ten Pan bardzo zwraca uwagę na kątowania i ruch u psa ;-)

Co więcej nie stety nie udało mi się dowiedzieć, co najwyżej jakie rasy sędziuje ;-)

Posted

tybetan napisał(a):

Bardzo dobry sędzia węgierski. Właściciel hodowli owczarków szkockich collie rough "Koakoi". Zwraca uwagę na ruch i harmonię w budowie psa. Ważne jest też przygotowanie(pies oczywiście czysty) i sposób prezentacji. Nie szasta doskonałymi chyba, ze poziom prezentowanych psów jest naprawde bardzo dobry;)