jo-jo Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 simbik napisał(a):U mnie też inny sędzia... nawet nie wiem czy się smucić czy cieszyć :razz: . No nie znowu specjalnie zgłaszałam do sedziego i zmnienili... To troche nie poważne tyle zmian :shake: Zna ktoś Pana Tomasza Borkowskiego???? Quote
AnkaW Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Mogliby już na stronkę katalog wrzucić :-( :p Quote
Em-ka Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Ania: my sie cieszmy, ze u nas (narazie) bez zmian :) bo nie ukrywam, że wybieram sie na tę wystawę, by ocenił mojego psa inny sędzia; opinie polskich sędziów już znamy (większosci) :) Quote
Elitesse Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 jo-jo napisał(a): Zna ktoś Pana Tomasza Borkowskiego???? mnie sedziowal w Zabrzu i mam zdanie wybitnie negatywne - ale sznacery to jego rasa wiec ... :evil_lol: Quote
AnkaW Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Em-ka napisał(a):Ania: my sie cieszmy, ze u nas (narazie) bez zmian :) bo nie ukrywam, że wybieram sie na tę wystawę, by ocenił mojego psa inny sędzia; opinie polskich sędziów już znamy (większosci) :) Mam nadzieję, że wspólny wyjazd nadal aktualny :cool3: Quote
Blue of Blues Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Blaz Klavcic .........mówi coś komus te nazwisko :mad: ?prosze o info...bo po ostatniej wystawie w Zabrzu to przyznam ze mam serdecznie dość ...:mad: www.labradorsziba.webpark.pl Quote
Asiaczek Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Blaz KAVCIC (nie KLAVCIC!) O jego żonie słyszałam same dobre rzeczy, no, ale ona (lub jej córka) hoduje samki, a więc V gr. ma opanowaną. Natomiast o nim - nic. Pzdr. Quote
Em-ka Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 AnkaW napisał(a):Mam nadzieję, że wspólny wyjazd nadal aktualny :cool3: :hmmmm: hmmmmmmm, :fadein::fadein::fadein: Quote
AnkaW Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Em-ka :nono: :nono: czy to ma oznaczać wyeliminowanie konkurencji :evil_lol: :evil_lol: Quote
nefesza Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='Gośka']Aaaaaaaa nam też zmienili sędziego, kurcze :angryy::placz: :placz: :placz: Zamiast zagranicznego wcisneli [SIZE=2]ALEKSANDRE ŚWISULSKA, no nie!!!!!!!!!!!! Panienkabubu jaka tam ja swoja dla nich, nawet nie należę do kieleckiego ZK ;) Mi tez zmienili, jak sie dowiadywalam o zgloszenie (nota bene pierwsze zaginelo, musialam wysylac ponownie i kiblowac przy faksie by wyslac i potem na telefonie, by od razu potwierdzic, ze doszlo) miala byc pani Ostrovskaja (czy jakos tak). Ale na szczescie Pani Swisulskiej nie dostalam (wiec raczej sie ciesze) :))))) Quote
karolayna Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='nefesza']Mi tez zmienili, jak sie dowiadywalam o zgloszenie (nota bene pierwsze zaginelo, musialam wysylac ponownie i kiblowac przy faksie by wyslac i potem na telefonie, by od razu potwierdzic, ze doszlo) miala byc pani Ostrovskaja (czy jakos tak). Ale na szczescie Pani Swisulskiej nie dostalam (wiec raczej sie ciesze) :))))) hmm jakies negatywne opinie? jak nie chcesz na forum to prosze na priv bo my dostalismy Panią Aleksandre Świsulską, a jeszcze nas nie oceniała więc tyle szczescia bo liczymy na zakonczenie mł.ch. Quote
Kelly Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 :crazyeye: udało mi się dodzwonić,jesteśmy przyjęte :multi: Quote
lonka Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 karolayna napisał(a):hmm jakies negatywne opinie? jak nie chcesz na forum to prosze na priv bo my dostalismy Panią Aleksandre Świsulską, a jeszcze nas nie oceniała więc tyle szczescia bo liczymy na zakonczenie mł.ch.moim skromnym zdaniem akurat p.Świsulska na naszej rasie shih-tzu się zna(patrząc na sędziowanie i opisy innyc też psów).U tej pani i wygrywałam i przegrywałam ale wiem dlaczego.:oops:Pewnie sie naraże swoja opiniją:cool3: Quote
karolayna Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 lonka napisał(a):moim skromnym zdaniem akurat p.Świsulska na naszej rasie shih-tzu się zna(patrząc na sędziowanie i opisy innyc też psów).U tej pani i wygrywałam i przegrywałam ale wiem dlaczego.:oops:Pewnie sie naraże swoja opiniją:cool3: ja podeszłam do tego w taki sposob jak nam dane skonczyc ml.ch. to skonczymy a jak nie to nie i tak nadal dla mnie bedzie najpiekniejszy na swiecie :evil_lol::loveu: a opinie na temat tej Pani bede miała po wystawie, ale jak narazie jestem pozytywnie nastawiona Quote
Iwona Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Pani Świsulska oceniała moja grzywkę w Radomiu- odniosłam pozywtywne wrażenie- mimo, że nie wygraliśmy:cool3: - bardzo długo zastanawiała się której suczce przyznać palmę pierwszeństwa - kilkakrotnie polecała bieganie i w kółku i równolegle, porównywała obie suczki , przyznając ,że żałuje iż nie może dać dwóch pierwszych miejsc- dodam że jedna suczka była owłosiona druga naga:lol: -nasza sunia dostała sreberko. Była miła i kulturalna, suczce z przejawem agresji dała ocenę bdb i poleciła zejście z ringu.Zwraca uwagę na handling, przygotowanie oraz elegancję psów w połączeniu z cechami rasy. Quote
Gośka Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Dziewczyny wszytsko fajnie, nie mam nic do p.Świsulskiej, tylko... no właśnie, człowiek się nastawia, zgłasza do jakiegoś sędziego, w tym wypadku JA nastawiałam się na ocenę od sędziego zagranicznego, a tu krótko mówiąc d...:mad: Quote
anovi Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 karolayna napisał(a):hmm jakies negatywne opinie? jak nie chcesz na forum to prosze na priv bo my dostalismy Panią Aleksandre Świsulską, a jeszcze nas nie oceniała więc tyle szczescia bo liczymy na zakonczenie mł.ch. A nas sędziowała p. A.Świsulska w zeszłym roku, też w Kielcach i byłyśmy b.b.b. zadowolone :D ładnie nas oceniła :) ponad to Pani była bardzo miła i sympatyczna... a sędziowanie szło dosyć sprawnie. Ja nie mogę narzekać :) Quote
czikot Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Super sedzina, Bercik ma od niej BOB-a z Bydgoszczy :-) ja bym sie cieszyła jesli miałaby sedziowac cavaliery, zna sie i bardzo mało je sedziuje w Polsce, to raczej sedzina "zagraniczna" ... ale fakt jesli ktos sie nastawił na sedziego z zagranicy to szkoda ze jest ta zmiana u Was / na cavalierach ten sam sedzia nic nie zmienili/ pozdrawiam Bogusia Quote
Alfa147 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 My też się wybieramy się do Kielc, wie ktoś może czy będzie katalog przed wystawowy?;) Quote
AnkaW Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Na krajówce zawsze był, więc mam nadzieję że teraz też będzie :p Quote
jo-jo Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Alfa147 napisał(a):My też się wybieramy się do Kielc, wie ktoś może czy będzie katalog przed wystawowy?;) Bardzo miła Pani w Związku powiedziała mi że Katalog będzie ok. dwa tygodnie przed wystawą, Pisałam to już tu pare razy wystarczy uważnioej czytać ;-))) Quote
Alfa147 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Aha ;) Nie czytałam tematu od początku więc się zapytałam:oops: :roll: Quote
tybetan Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Właśniesię zorientowałam że nam też zmienili sędziego- miał nas sędziowac J.Gajewski a sędziuje Peter Harsanyi. Nic nie wiem na temat tego sędziego może jakieś sugestie?? Quote
jo-jo Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 tybetan napisał(a):Właśniesię zorientowałam że nam też zmienili sędziego- miał nas sędziowac J.Gajewski a sędziuje Peter Harsanyi. Nic nie wiem na temat tego sędziego może jakieś sugestie?? To był sędzia który miał mnie sedziować więc sama sie też orientowałam i z tego co się dowiedziałam to to że ten Pan bardzo zwraca uwagę na kątowania i ruch u psa ;-) Co więcej nie stety nie udało mi się dowiedzieć, co najwyżej jakie rasy sędziuje ;-) Quote
Diana14 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 tybetan napisał(a):Właśniesię zorientowałam że nam też zmienili sędziego- miał nas sędziowac J.Gajewski a sędziuje Peter Harsanyi. Nic nie wiem na temat tego sędziego może jakieś sugestie?? Bardzo dobry sędzia węgierski. Właściciel hodowli owczarków szkockich collie rough "Koakoi". Zwraca uwagę na ruch i harmonię w budowie psa. Ważne jest też przygotowanie(pies oczywiście czysty) i sposób prezentacji. Nie szasta doskonałymi chyba, ze poziom prezentowanych psów jest naprawde bardzo dobry;) Quote
Recommended Posts