Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam chętne młode małżeństwo na młodą sunię ON. Ostatnio podesłałam im zdjęcie jednej suczki ze schroniska w Radomsku, ale niestety - dziś do mnie zadzwonili, że chcieliby i być może już jutro ją wezmą, a sunia w piątek znalazła domek...
Czy Mary jest sunią łagodną? Oni nie mają jeszcze dzieci, ale zapewne w przysżłości mieć będą.
Pani ciut się obawia dużego psa, bo nie miała nigdy takowego wczesniej, ale myslę, że to kwestia nastawienia i czasu.
Sunia mieszkałaby w kojcu z ocieploną budą, do dyspozycji 25 arów ogrodzonej działki i wstęp do domu. Czy Mary mogłaby zamieszkać w kojcu?
Jaki ma sunia charakter - czy jest łagodnym psem? Pytam ze względu na p. Ewę...
Będę wdzięczna za informacje, zainteresowanym już sunię podsyłam.

Posted

olivetshka napisał(a):

Sunia mieszkałaby w kojcu z ocieploną budą, do dyspozycji 25 arów ogrodzonej działki i wstęp do domu. Czy Mary mogłaby zamieszkać w kojcu?
Jaki ma sunia charakter - czy jest łagodnym psem? Pytam ze względu na p. Ewę...
Będę wdzięczna za informacje, zainteresowanym już sunię podsyłam.

oj, tylko nie kojec. psinka powinna mieszkac z ludzmi :)

megnum, czy pieseczek znalazl juz kochajacy dom? zaluje, ze nie jestem obecnie w polsce bo na pewno bym ja adoptowala :(

Posted

Chętnego na młodziutką, śliczną owczarkę do domu z ogrodem pod Piotrkowem Trybunalskim też mam- mogę wysłać kontakt na PW.

Ale jak wynika z mojego schroniskowego doświadczenia - ładne, młodziutki owczarki - sunie mają wzięcie.
Trochę starsze- już gorzej, niestety :-(.

Posted

mczery napisał(a):
oj, tylko nie kojec. psinka powinna mieszkac z ludzmi :)

megnum, czy pieseczek znalazl juz kochajacy dom? zaluje, ze nie jestem obecnie w polsce bo na pewno bym ja adoptowala :(

No tak... Ale nie każdy jednak wyznaje zasadę chociażby spania z psem w jednym łóżku...
Dobry kojec z ocieploną budą, pies mający swobodny wstęp do domu i biegający luźno po ogrodzie, codzienne spacery i kontakt z człowiekiem to chyba całkiem dobry układ?...
Nie wszystkie psy nadają się też do mieszkania wewnątrz domu, z ludźmi.
Ale ta decyzja nie należy do nas - są tu na wątku ludzie znacznie bardziej zorientowani na potrzeby Mary :)

• 2 weeks later...