Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wer napisał(a):
Dziękuję bardzo za odpowiedż,malutka wymiotuje jakby mniej,jest strasznie żywa,cały czas malutkimi porcjami karmię ją co 2 godz. je bardzo zachłannie,lecz nadal jej bardzo bulgocze w gardełku.

Trochę dziwne że wet leczy w ciemno.

Posted

oj ja ze wstawiania zdjęć kiepska jestem:( ale pewnie dziewczyny pomogą..
a co do dawkowania leku zapytaj weta - na taką małą wagę psiaka to może być dawka 1 dniowa ale pewności nie mam..
warto też od razy zrobić rtg i dopiero podjąć decyzję o leczeniu bo bez badań pewności nie ma i bez sensu faszerować taką kruszynkę lekami nie mając diagnozy- ale takie moje zdanie. często lekarze leczą na zasadzie : podam coś jak zadziała tzn. że to to schorzenie..a wcale nie jest to dobre...
trzymam za Was kciuki i Wam gorąco kibicuję:) czyli sunia zostaje u Was:)?

Posted

Oczywiście sunia zostaje,podbiła serca wszystkich.czekam do końca tygodnia i obserwuję,widzę ,że jakby mniej wymiotuje,ale diabełek to ona już jest niesamowity :)

Posted

Ver dobrze , że jesteś taka szlachetna , ale nie daj się oszukać i wszystkie koszty powinna ponieść sprzedająca .
Dobrze napisała też Gosierra. Dużo zdrowia dla pieska.

Posted

Kochani za nic w świecie nie umiem dodać zdjęć,jak przyjedzie kuzyn to go poproszę,mała jakby mniej wymiotuje,oczywiście karmię na stojąco i noszę po jedzeniu. Chefrenek ja chyba spanikowałam z tą chorobą,mała jest strasznym łakomczuchem,dosłownie połyka jedzenie. Jest tak żywa,że boję się iż coś sobie zrobi,skacze,biega i strasznie nas gryzie,jest słodkim diabełkiem.Chefrenek doradż mi jakie jej kupic zabawki,bo zadne ją nie interesują oprócz gryzienia w nos ręce i włosy,moja Nelka to naprawdę wulkan energii,chcialam jeszcze spytać czy ma ktoś na forum Charcika ??? pozdrawiam

Posted

Mała musi się nauczyć, jak używać zębów, musi poznać jakie są granice i zasady. Więc: jak gryzie w zabawie,lekko,to ok,możecie się dalej z nia bawić. Ale jak zaczyna się "nakręcać" i gryzie coraz mocniej,lub kiedy gryzie nie wtedy,kiedy powinna-momentalnie wydawajcie z siebie krótki,głośny pisk(taki, jak piszczy szczeniak gdy go zaboli). I przerwa w zabawie. Szybko powinna załapać, o co chodzi.
A próbowałaś z suszonymi częściami z krowy lub swini:roll: ? Tzn.suszony ogon świński,albo ucho,albo cos takiego? To dobre do gryzienia i zabawy, a przy tym ładnie pachnie(dla psa), wiec jest bardziej interesujące niż gumowa czy sznurkowa zabawka.

Posted

Kupiłam jej taką kostkę do gryzienie ,ale zajmuje jej to tylko chwilkę i dalej hula jak nakręcona,za nogawką za butem i oczywiście skacze bo chce na rączki,ale wszystko to przesłania moja uwaga,ze malej już tak nie bulgocze w gardełku i dzisiaj tylko raz troszkę jej się ulało rano,zauważylam poprawę,myślę że wszystko jej przejdzie,a spanikowałam,ale ma jeszcze często czkawkę i bardzo zachłannie je,jest taka szczuplutka,ze nazywamy ją patyczakiem,ma dlugie szczuplutkie nóżki jak patyki i jest takim szczurkiem(rozrabiaką)ona jest chyba przeciwieństwem cech tej rasy (diabełek)ale się cieszę,że jak narazie jej się poprawiło,jest taka słodziutka :)