Merrick Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Witam :) od dłuższego czasu nurtuje mnie pytanie na jakiej zasadzie przyznawane jest prawo organizowania Wystawy Światowej ?? Zastanawiam się czy odbędzie się ona jeszcze kiedyś w Polsce tak jak w 2006 roku ?? Czy kraj jest wybierany drogą losowania, pochodzenia psa, który zwyciężył ?? Jak to jest ? :cool3: Quote
Mona Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Merrick napisał(a):Witam :) od dłuższego czasu nurtuje mnie pytanie na jakiej zasadzie przyznawane jest prawo organizowania Wystawy Światowej ?? Zastanawiam się czy odbędzie się ona jeszcze kiedyś w Polsce tak jak w 2006 roku ?? Czy kraj jest wybierany drogą losowania, pochodzenia psa, który zwyciężył ?? Jak to jest ? :cool3: O ile dobrze pamiętam to wybór krajów z prawem do WW odbywa się na zasadzie głosowania,na walnym zgromadzeniu FCI. A przynajmniej tak wywnioskowałam z artykułu,umieszczonego kiedyś w "Psie" ;) Quote
Irviers Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Tak np. na światówce w Bratysławie w 2009 roku odbyło się takie głosowanie w sprawie wystawy światowej w 2013- jak wiemy wygrał Budapeszt ale z tego co słyszałam Poznań otarł się "zwycięstwo"..... więc może następnym razem? :) Quote
Recommended Posts