Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

madzik770 napisał(a):
Powoli tracę nadzieję,chyba trzeba nadal szukać kogoś kto by wziął Pitusia chociaż na tymczas.Bo jak już się wykuruje to my w sklepie w adopcji pomożemy,już jedna trzyłapka od nas do adopcji poszła.A co jest najwspanialsze to to,że ludzie którzy adoptowali u nas psiaki czy kociaki są z nami w stałym kontrakcie:)

madzik piszesz o tej malenkiej suni w typie pinczerka ?

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak,właśnie o niej.Miałyśmy wielką ochotę zostawić ją sobie,bo pokochała się na maxa z moim labkiem ale znalazła się taka super duszyczka której nie potrafiłyśmy odmówić i Niunia (dla nas Gwiazdeczka) poszła do adopcji

Posted

madzik770 napisał(a):
tak,właśnie o niej.Miałyśmy wielką ochotę zostawić ją sobie,bo pokochała się na maxa z moim labkiem ale znalazła się taka super duszyczka której nie potrafiłyśmy odmówić i Niunia (dla nas Gwiazdeczka) poszła do adopcji

Niunia miała watek na Dogo,założyłam jej...ciesze sie,ze trafiła na dobry domek:lol:

Posted

właścicielka Niuni przychodzi do nas na zakupy,a jak będzie cieplej to wejdzie z sunią.Kawał cholery się z niej zrobiło,w małym ciele duży duch:)
a kojarzysz wyrośniętego yorka Yogiego?

Posted

madzik770 napisał(a):
właścicielka Niuni przychodzi do nas na zakupy,a jak będzie cieplej to wejdzie z sunią.Kawał cholery się z niej zrobiło,w małym ciele duży duch:)
a kojarzysz wyrośniętego yorka Yogiego?

No pewnie:lol:sliczne psie,a co u niego ?

Posted

Dziś zadzwoniła do mnie bardzo miła Pani oferując dom tymczasowy dla małego. Jesteśmy umówione na piątek na odbiór bobasa. Nawet nie wiecie jak się cieszę. W końcu nabierze ochoty do życia. Uzgodniłyśmy, że ja trochę pomogę z jedzeniem, chociaż DT mówił, że da sobie z tym radę bez problemu. Opieka wet będzie darmowa w schronisku. W razie potrzeby również u mnie w lecznicy.
Jest zainteresowanie maluchem za granicą w Niemczech. Nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, ale może mały znajdzie DS w Niemczech.
Najważniejsze, że teraz będzie miał domowe warunki, to dla niego bardzo, bardzo ważne i ogromnie tego potrzebuje.

Posted

Tak, bezpłatny. Dokładnie z Panią rozmawiałam. Mówiła, że gdyby koszty leczenia Pitusia były bardzo duże, to może potrzebować pomocy w te kwestii. Narazie jednak nie przewidujemy kosztów. Rana ładnie się leczy - trzeba tylko codziennie zmieniać opatrunek. W połowie przyszłego tygodnia wyjmiemy szwy, potem zaszczepimy i odrobaczymy - to darmowo w schronisku. W zasadzie tyle. Mały ma bardziej do odrobienia straty psychiczne niż fizyczne. Fizycznie, to rehabilitacja, a najlepsza będzie jak poprawi mu się humor w domku i sam zacznie śmigać.

Posted

Bardzo się dzis wzruszyłam telefonem z Warszawy. Dzwoniła fajna kobitka, która rozmyślała nad DT dla Pitusia. Miała wiele obaw, wiele pytań, zastanawia się nad tymczasowaniem. Pogadałyśmy ogólnie jak to wygląda, jak funkcjonują takie domy. Bardzo się ucieszyłam, że taki Pituś jest w stanie wywołac tyle dobrych emocji i pozytywnego działania. Pani sie jeszcze do mnie odezwie pytac o Pitulka jak mu idzie. Postaram się namówić ją na tymczasowanie - chociaż Pani bardzo się obawia, że pierwszy tymczas zostanie już na stałe ;)

Posted

A Lusia? Lusia też potrzebuje tymczasu i Pana przewodnika :( przecież nie ma oczka...A Jaś i Małgosia? Dwa nierozłączne pychole, jedno broni drugiego i na odwrót, też potrzebują tymczasu...takiego na stałe...i koty uwielbiają i wszystkich dookoła :)

Ciotka namawiaj, namawiaj Panią :)