Romas Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Kalif jak to dobrze ,ze opisujesz taka sytuacje i piszesz odwaznie ,ze dla nas ludzi nie bylo powodu do takiej reakcji psa . Trzeba zawsze miec to w glowie ,ze duzy pies ,pies stworzony przez selekcje i prace hodowlana do obrony , moze w kazdej chwili zadzialac instynktownie. Moj DC tez byl bardzo milym psem ,przytulasnym serdecznym dla rodziny i znajomych.Moge powiedziec ,ze nawet troche fajtlapowatym .Robil rozne przemile błazenstwa.Ot , taka wielka ciapa. Jednak bylo kilka sytuacji gdzie oboje z TZ mielismy miekkie kolana i mocne postanowienie ze nigdy wiecej nie zapomnimy o tej drugiej ,ciemnej stronie ,instynktow naszego psa . A ja znam jednego CTRa osobiscie .I jest to wspanialy przedstawiciel rasy ,medalista, zrownowazony i dostojny .Choc jak dla mnie zbyt wiele roboty przy tak duzym owlosionym psie , Dymka nie sposob nie podziwiac .Futro jak marzenie .Sylwetka atlety.Spokoj i opanowanie .Potrafi złamac serce :-) I jaki uprzejmy dla suczek :-) Ale , brrr ,nie chcialabym zeby taki pies zawarczal na mnie . Quote
apropo Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 odswiezam temat...:cool3: widze, ze na tym forum nadal ctromaniakow brak:placz: przybycie szczeniola sie mocno opoznia, choc mial zawitac u mnie w tym roku:shake: jednak sytuacja zyciowa sie skomplikowala i bede musiala jeszcze poczekac...:-( ciekawe jak dlugo:angryy::angryy: w miedzyczasie zapraszam do dzielenia sie doswiadczeniem w wychowywaniu tych czarnych diabelkow:razz:;) :diabloti::lol: Quote
agamon Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Witam, za kilka dni mam jechać po szczeniaka 10 tygodniowego ctr ok. 600km. w jedną stronę. Pewnie na forum są, którzy mają juz to za soba. Prosze o rady i doświadczenia. Z góry dziękuję. Quote
dora75 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Agamon Niestety podróż po szczeniaka jest jeszcze przede mną, ponieważ szczeniak ma dopiero niespełna 3 tygodnie. Także mam jeszcze troszkę czasu na przygotowania :). Ciekawi mnie z jakiej hodowli pochodzi Twój podopieczny i kiedy się po Niego wybierasz. :) Quote
agamon Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 dora75 Mój szczeniak to 10 tygodniowa suczka mix: matka ctr ,a ojciec sznaucer olbrzym. Jak zobaczyłem to maleństwo, to stracilem głowe i jadę po nią na drugi koniec Polski.Jakies 1200 km przede mną. Jadę w najbliższą sobote, a wracam w niedzielę. Myślę ,że mnie stąd nikt nie przegoni, bo moja to nierasowy ;). Quote
bobroska. Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 A czy rodzice są przebadani na dysplazję i inne choroby występujące w tych rasach? ;) Quote
Recommended Posts