Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wszystkim dzięki za ogłoszenia. Ja zrobiłam Allegro a jest cisza. Na Allegro jest jeden obserwator ale pewnie sie na tym skończy.
U Figi minął już chyba okres buntu.Jak została skrzyczana na kolejne załatwienie się w domu zaczęła pięknie znów wołać. Dzisiaj rano to tak ładnie prosiła, w południe tez piszczała.
Jest bardzo mądra.U mamy jest piesek, który chciał sie za nią zabierać.To było tylko raz- następne zbliżenie puszka do Gigusi kończyło się warczeniem FIgi

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

znajdzie się domek, na pewno się znajdzie...uwaga tylko na pewną panią z ulicy Okólnej (jest na czarnych kwiatkach), która szuka jamnikowatych psiaków po śmierci swojej suni i męża. kobieta jest niezrównoważona psychicznie. wzięła od nas kiedyś jamniczka i był cyrk na kółkach, na szczęście na drugi dzień został jej odebrany...

Posted

mój mąż by już teraz nie chciał aby się znalazł domek dla Figusi. Zaczyna się jak z Bajeczką.Była rozpacz, płacz i żadnego już tymczasowicza. Przy nastepnym musze go bardzo prosic aby się zgodził
A tak na marginesie to jeszcze nie udało mi się znależć domku z ogłoszeń- zawsze prawie zero zainteresowania.

Posted

Figusia ma biegunkę.Nic takiego nie jadła.Wczoraj dałam jej chrząstkę z udka kurczaka. Czyżby po tym. Ona to połknęła , to taki łakomczuch , nie gryzie tylko połyka

Posted

[quote name='wtatara']Figusia ma biegunkę.Nic takiego nie jadła.Wczoraj dałam jej chrząstkę z udka kurczaka. Czyżby po tym. Ona to połknęła , to taki łakomczuch , nie gryzie tylko połyka

No niedobrze..daj jej cos...chyba od tej chrzstki, ja nie daje chrzastekkk.....

mamy problem z Pepe

http://www.dogomania.pl/threads/200534-*STARO%C5%9A%C4%86-nie-Rado%C5%9B%C4%87*-M%C5%82odo%C5%9B%C4%87-nie-Wieczno%C5%9B%C4%87***emeryt-PePe***pudel-mini-w-bidulu***?p=16140493#post16140493

Posted

jeszcze w nocy zrobiła w domu i od tego czasu dobrze.Dostaje jednak Nifuroksazyd. Tak ze z szczepieniem musimy poczekać. Jest juz wesoła, pilnuje kuchni.Wczoraj jak wróciłam to tylko jej sie w brzuszku przelewało. Domku nadal nie widać a malutka coraz bardziej nas kocha i nasze pieski. Bawi sie tez z Pixi. Zdjęcia wkleję jak znajde trochę czasu

Posted

no własnie odezwała się Pani z Debnik.Niedawno zmarł jej jamnik. Pytań było wiele. Jej piesek nie moze spac w łóżku. Figusia troche spi, jak jej goraco to spi na kocyku przy balkonie. No ale jak moje pieski spią to ona tez. W przyszłym tygodniu ma sie odezwac. ma dom, mały ogródek. Jednak mój mąż powiedział że jak nie moze spac w łózku to nie domek dla Figusi.
Jest to doktor, jest jeszcze mama ale ona ma 82 lata.

Posted

Może jak doktor to się boi zarazków w łóżku :)

Ja jeszcze dzisiaj pomyślałam, że trzeba zrobić Figusi plakaty i rozwiesić w okolicy.
Może ktoś tu niedaleko by się zdecydował, moglibyście Figę spotykac na spacerach.
Spróbuję zrobić takie, jak robiłam Vanilkowi - byle jakie, ale może zawsze coś...

Posted

jak przemyslałam to nie jest dom Figusi a właściwie Pani dla Figusi.
Raz łóżko, dwa ona jeszcze potrafo zrobić w domu chociac dzisiaj tak piszczała ze męża obudziła , wyszedł z nią i zrobiła, trzy tych pyta było mnóstwo, czy zachowuje czystość, czy szczeka, czy nie jest gruba, czy trzeba pielęgnować jej sierść, czy może jeść tylko suchą karmę, czy boi się balkonu i jeszcze nie pamiętam.
Sprawa najważniejsza- doktor mówi ze ona nie ma czasu dla psa, mama ma 82 lata - a jak mama nie bedzie się mogła sama nią zaopiekować to co znowu schron.
Tego sobie znów nie wybrazam- nie mogę Figusie na to narażac

Posted

No to faktycznie nie jest to miejsce dla Figusi, a swoją drogą nie wiem czy dla jakiejkolwiek innej bidy, bo 82 letnia mama nie będzie coraz młodsza, pies może żyć kilkanaście lat i co wtedy

Posted

Chciałam tylko zauważyć cioteczki, że to, że psiak nie śpi z kimś w łóżku to nie jest żadna zbrodnia :) więcej, niejeden behawiorysta by to pochwalił, bo pies wie jakie jest jego miejsce w stadzie.

Nie piszę tego dlatego, że ten domek mi się fajny wydaje czy coś tylko tak ogólnie :)

Posted

fizia napisał(a):
No to faktycznie nie jest to miejsce dla Figusi, a swoją drogą nie wiem czy dla jakiejkolwiek innej bidy, bo 82 letnia mama nie będzie coraz młodsza, pies może żyć kilkanaście lat i co wtedy

no właśnie i to jest wajważniejszy powód

Posted

__Lara napisał(a):
Chciałam tylko zauważyć cioteczki, że to, że psiak nie śpi z kimś w łóżku to nie jest żadna zbrodnia :) więcej, niejeden behawiorysta by to pochwalił, bo pies wie jakie jest jego miejsce w stadzie.

Nie piszę tego dlatego, że ten domek mi się fajny wydaje czy coś tylko tak ogólnie :)

ja Cię rozumiem- spanie w łózku to nie powód aby odrzucać domek. Figusia jednak raz śpi a raz nie w łóżku. Jak bedzie chcieć spac to ją bez przerwy będzie wyrzucać i stresować.Ona powoli dochodzi do siebie, robi się otwarta , fajna a tu znów sters. Jednak dla mnie najwazniejsza ta mama , która ma 82 lata i to ona chce psa.Pani doktor to włascie powiedziała że ona nie ma dla psa czadu

Posted

Nie no jasne, to pewnie akurat nie jest zbrodnia :)
My śpimy z naszymi 2 suniami, ale szczerze mówiąc czasem bardzo bym chciała, żeby jednak spały na swoich posłankach, bo krótko mówiąc, jest trochę ciasno :)

Chyba większym problemem jest to, że Pani nie ma czasu dla psa..
Figa jest młoda, to prawie dzieciak, może tej starszej Pani przydałby sie jakiś psi staruszek?

Posted

fizia napisał(a):
Nie no jasne, to pewnie akurat nie jest zbrodnia :)
My śpimy z naszymi 2 suniami, ale szczerze mówiąc czasem bardzo bym chciała, żeby jednak spały na swoich posłankach, bo krótko mówiąc, jest trochę ciasno :)

Chyba większym problemem jest to, że Pani nie ma czasu dla psa..
Figa jest młoda, to prawie dzieciak, może tej starszej Pani przydałby sie jakiś psi staruszek?

:razz::razz:No powinna pani dr zobaczyc mnie w lozku .... cal king size (ponad 2X2) ja i 3 psy, a 5 lozeczek stoi w tej TVPolonia sypialni . Bully nieraz spi jak w nocy zlezie z lozka bo nie umie wskoczyc jak ja zasne...Pakus spi w lozeczku jak ogladam TVPolonia , jak tylko gasze swiatlo to wskakuje do lozka,spi pod koldra albo na lozku.:eviltong:
Lozko duzzze , a one wszystkie 3 na mojej stronie...nie mam miejsca...ruszyc Bullego nie sposob bo warczy, szczeka , gryzie , Pakus poprostu nie ustapi , Borrego sie posunie..jeden przyzwoity.:evil_lol::evil_lol:

:evil_lol::evil_lol:W sypialni tzw malzenskiej inny obrazek...Joe i dwa duze koty na lozku, wszyscy chrapia ....ja nieraz tez z nimi w tym jeszcze wiekszym lozku ale nie dam rady spac w innej sypialni bo 3 psy sie dra znaczy wyjaaa....Borrego perfekcyjnie, Pakus sie tez nauczyl jak bym miala wilki w domu...nie da rady, musze spac z psami w innej sypialni...:roll::roll::roll:

Chyba to nie ten domek...ale moze jakiegos starenkiego pudla tam podrzucic....ze wzgledu na Mamy wiek...powinny miec starszego pieska...