Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 567
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tu zlewa się trochę z dywanem :)

a zapomniałam napisać - wczoraj dokładnie oglądałam Amelkę, ona ma na pyszczku nie wyłysienia, a blizny od pogryzień. Na brzuszku po boku też ma dużą bliznę od ugryzienia... :( biedna, co ona musiała przejść... taka malutka, a już tyle złego ją spotkało... :(

Posted

i gadałam z wetem w pracy.
Powiedział, że z mojego opisu tej gulki i łzawiących oczu, to może być przeziębienie z powiększonym węzłem chłonnym. SPytałam oczywiście, czy to może być nosówka - odparł że na 90 procent nie. Że jeśli oczy tylko łzawią, a nie ropieją, to może to być efekt wychłodzenia i przeziębienia.

Posted

Uf kamień z serca. Z przeziębieniem damy radę. Moja paskuda też ma rankę pod wargą od ugryzienia.:razz: Biedulki ile one musiały przejść,aż dziw bierze że smarkate takie radosne i ufne. Pieski z Etiopii z wydętymi z głodu brzuszkami.( robali juz niet)

Posted

Pyrdka napisał(a):
Uf kamień z serca. Z przeziębieniem damy radę. Moja paskuda też ma rankę pod wargą od ugryzienia.:razz: Biedulki ile one musiały przejść,aż dziw bierze że smarkate takie radosne i ufne. Pieski z Etiopii z wydętymi z głodu brzuszkami.( robali juz niet)

ale wiesz, to było tak bez oglądania psa konsultowane z dr Krzysztofem, zobaczymy co powiedzą w Kwilczu po zbadaniu Amelki i Iski.

Posted

Wiem, wiem małe muszą jechać do Kwilcza.Tylko kurde nie ma jak jechać. Chyba pojedziemy z Kingą w piątek. Jak myslisz? Na razie nic złego sie nie dzieje. Apetyt mają i kupacze nie najgorsze.

Posted

A więc jutro jedziemy do Kwilcza do weta - mój TZ ma czas, więc nas zawiezie, aż się boję co powie, mam nadzieję, że potwierdzi że to przeziębienie i powiększone węzły chłonne...

A tu mała niespodzianka :)
Zdjęcia od Moniki i jej TZ :)

Posted

Piękne zdjęcia. Moja Iska niestety takich nie ma. Ta psica to taka mała nakręcona sprężynka. Chodzi jak torpeda. Kochana i cwana . Postaram się o ładne zdjęcia tej małej zołzy. Moi synowie 15 i 21 lat zakochani po uszy:evil_lol: Nie mówiąc o mnie.:evil_lol:

Posted

[quote name='Akrum']No dobra, wklejam tekst do ogłoszeń.
Jeśli coś będzie nie tak, krzyczcie a zmienie :)

Miały trafić w worku do lasu, jednak bezpieczne. Szczeniaczki do adopcji.

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Małe, bezbronne, a już niechciane i niekochane... miały trafić w worku do lasu, miały być wyrzucone jak śmieci... a przecież to istoty żywe, które od pierwszych dni powinny być otoczone miłością i opieką.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Jednak ludzie bardzo często traktują zwierzęta jak rzeczy, które nie mają uczuć, które nie czują bólu.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Amelka i Iska urodziły się w budzie, mama przywiązana od lat łańcuchem do budy (co to za życie?), braciszkowie zostali wydani (jeden trafił w ręce psychopaty, który przywiązał maleństwo sznurkiem do samochodu i ciągnął – tragiczna śmierć...). [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Im się udało wyrwać w horroru, trafiły na osobę, której ich los nie był obojętny. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]I tak dzięki łańcuszkowi dobrych serc, małe są bezpieczne w domach tymczasowych gdzie zostały otoczone troskliwą opieką, ciepłem i miłością.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Amelka i Iska, gdy trafiły do domów tymczasowych zostały od razu wykąpane, odrobaczone i są często dokarmiane, ponieważ można się było na nich uczyć anatomii.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Amelka i Iska to słodkie 2 miesięczne szczeniaczki, które chodzą za człowiekiem krok w krok, pragną kontaktu z człowiekiem i chcą być w centrum uwagi. Wiadomo jak każdy szczeniaczek, i dziewczynki mają w sobie mnóstwo niespożytkowanej energii, którą z chęcią przeznaczą na zabawą w domu i na dworze. Obie sunie zaczynają uczyć się chodzić na smyczy, zachowywania czystości w domku,zostawiania samemu w domu.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Małe uwielbiają spać w łóżku, cwaniary też wiedzą, że jak człowiek siada do stołu, to pojawią się zaraz jakieś pyszności.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Mama suczek jest wielkości do kolan, taka szczupła sunia na długich chudych łapkach, więc sądzimy, że i dziewczynki takie rozmiary osiągną.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Szukamy dla Amelki i Iski odpowiedzialnych domków, w których będą traktowane jak pełnoprawny członek rodziny. Za okazaną im miłość i opiekę one odwdzięczą się wiernością i psią miłością.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Sunie aktualnie przebywają w DT w Nowym Tomyślu.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Małgosia: kom. 692-496-657 lub mail: goguc@interia.pl[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Adopcja psa, tym bardziej szczeniaka to odpowiedzialność. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Dlatego warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej oraz podpisanie zobowiązania o sterylizacji suczek.[/FONT]

[FONT=Verdana]ZASTRZEGAM, ŻE PIES JAKO ŻYWE STWORZENIE NIE JEST RZECZĄ!
Aukcja ma na celu znalezienie psu dobrego domu.
[/FONT]
[FONT=Verdana]Nie wydajemy psów na łańcuch!!!
Złożenie oferty nie jest jednoznaczne z nabyciem psa.
[/FONT]
[FONT=Verdana]Przed złożeniem oferty - zadzwoń.[/FONT]

napisałam dzisiaj i wkleiłam tu na wątek.

Posted

Hala napisał(a):
Urodziwe to one nie są ;)

no jak to? przecież one są tak śliczne :)
Iske widziałam na żywo tylko w ciemnościach więc nie wiem, ale Amelkę widziałam już kilka razy na żywo i ona jest śliczna :) na prawdę :)

Posted

a ja właśnie tworzyłam i taki miałam tekst:

Iska i Amelka to dwie słodkie psie sierotki. Zostały uratowane przed złym losem i trafiły w dobre ręce tymczasowych opiekunek. Niestety suczki nie mogą pozostać długo u swych "cioć", szukają nowych rodzin, które pokochałyby je na zawsze i zapewniły bezpieczne życie.
Psinki wiele już wycierpiały, choć mają dopiero ok. 2 miesiące. Przeżyły straszne mrozy w kiepskiej, nieocieplonej budzie, głód i chorobę. Obie były mocno zarobaczone. Na maleńkich pyszczkach widać ślady pogryzienia...

Iska i Amelka to wesołe szczeniaki. Zostały odrobaczone, wykąpane, są w trakcie leczenia, gdyż obie są przeziębione.
Prawdopodobnie będą średniej wielkości, są drobnej budowy i mają mięciutkie futerko.
Pokochaj jedną z nich i daj jej dobry, kochający dom!

kontakt w sprawie adopcji:
Agnieszka - 513059824, ap12-83@o2.pl
Małgosia - 692496657, goguc@interia.pl
ale zamieniłam na twój ;)

Posted

można ogłaszać i jednym i drugim tekstem :)
bo nie na wszystkich portalach można takie długie wklejać...
jutro postaram się małe troszkę poogłaszac.