Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ufffffffff my też się cieszymy że hienka ma się dobrze, bo jakby było coś nie tak to pewnie Pyrdka porachowałaby nam kości...

a o koledze Dżekim w mailu nic nie było????:razz: przeurocza kropeczka "ratlerek", przy Isce taka maleńka mróweczka...:eviltong:

• Replies 567
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dżeki to "ratlerek" siostry p. Marzeny... ma około pół roku i ostatnio odważył się z Nią pobawić:cool3:

Posted

Oj, Iska jest delikatna i bardzo mądra. Frankowi krzywdy nie zrobiła. To inteligentna i mądra dziewczynka. A,że o dużych gabarytach? No cóż.:evil_lol: Taka jej uroda:eviltong:

Posted

Piękny mail dostałaś Pyrdka :)
Takie wyrozumiałe domki, cierpliwe na wybryki młodych psiaków, na szkody jakie robią - tylko klonować :)

Iska trafić lepiej nie mogła. Normalnie doczekać się nie mogę kiedy ją w końcu zobaczymy :)

Obie dziewczynki miały wielkie szczęście że trafiły w tak super domki :)
Obie szczęśliwe, obie mogą biegać do woli po podwórku, szaleć :)
Są kochane, rozpieszczane :) Czego chcieć więcej :)

• 2 months later...
Posted

Wiecie co? Wiedziałam, że dziewczyny jeszcze troszkę urosną, ale że Iska osiągnie takie rozmiary - to nigdy bym nie pomyślała - toż to gigant a nie malutki pies do kolan :)

Same popatrzcie :)

Posted

Patrząc wtedy na te maluszki,które przyjechały zarobaczone, zapchlone, przerażone, malutkie, chude łapinki... nie pomyślała bym na prawdę, że wyrosną z nich tak WIELKIE cudowne i piękne psy :)

Posted

heh, ja się tylko cieszę ,że nie było zwrotu z adopcji z uwagi na gabaryty, jakie osiągnęła :) bo to miał byś mały piesek do domu, a wyrósł GIGANTYCZNY PIESEK :)

Posted

Ja też się cieszę.Kto by pomyślał, że tak wyrośnie. Jak ja przytargałam do domu to ważyła 2 kg. To był obraz nędzy i rozpaczy. Sterczał jej tylko taki duży, wzdęty brzuszek. A teraz taka dorodna i piękna sucz.

Posted

łał! typowy przykład BRZYDKIEGO KACZĄTKA! bardzo oryginalna suczka :) fajna, podoba mi się.
ale to były chyba najbrzydsze szczeniaki na świecie :D :D szczególnie jak miały po ok 4 miesiące, bo jak były całkiem malutkie, to były ładniejsze ;)

Posted

Pyrdka napisał(a):
Fakt były naprawdę brzydkie. ale i tak kochałam ta brzydulkę niesamowicie. Agaga dzięki, że zadzwoniłas wtedy do nas z prośbą o pomoc.

no co ty pyrdka, gdyby nie wy.....nie wiem co by z nimi było.u nas wtedy była parwowiroza, nie mogłam ich wziąć bo to by był dla nich wyrok. pewnie skończyłyby gdzieś w rowie lub na łańcuchu :( to dzięki wam mają wspaniałe życie :)

Posted

WOW!!! To nie ten sam pies! Ale urosła ta Iska, nie do poznania...
Ciekawe, czy Amelka też podobnie ma...

Akrum, jej domek się nie odzywa?? Chyba mają już Internet... Chętnie zobaczyłabym tego Pimpulka naszego:):):)

Posted

Ale z Was wstrętne @:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ja wszystko powiem Isce, a nawet Ją "wypożyczę" żeby Cię Pyrdka w tyłek dziabnęła, za to "no fakt były brzydkie":evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Sama nie byłam lepsza:oops: "dużo nie urośnie..." już nie mogę się doczekać jak Ją znowu zobaczę... dobrze, że zdjęcia Akrum wkleiła- siostra p. Marzeny mówiła, że Iska urosła, ale nie myślałam, że AŻ TAK. Przynajmniej kość kupię w odpowiednim rozmiarze:evil_lol:

Posted

Zaraz@. Wypraszam sobie.:angryy: Źle się wyraziłam. Izolda i Amelka były piękne"inaczej" ;)Teraz są naprawdę piękne. :lol:Iska jest taka oryginalna. Ciekawe co to za mieszanka?
Dla mnie zawsze już będzie moim kochanym maleństwem. Moją Ulka Brzydulką.:lol:

Posted

to jeszcze załatwcie fotki amelki, ciekawa jestem czy są do siebie podobne.
iska ma budowe troche jak husky...? i ma coś jakby z akity(tylko nie wiem co :D, może ogon) pysk jakby troche wilkowaty(a przynajmniej uszyska ;) )
no bardzo ciekawa psica. pokazałam ją mojemu mężowi, był zaskoczony, spodobała mu się :)

Posted

Kiwiątko napisał(a):
WOW!!! To nie ten sam pies! Ale urosła ta Iska, nie do poznania...
Ciekawe, czy Amelka też podobnie ma...

Akrum, jej domek się nie odzywa?? Chyba mają już Internet... Chętnie zobaczyłabym tego Pimpulka naszego:):):)

napisałam do domku Misi/Amelki, wysłałam fotkę duuuużej Iski :)
Czekam na odpowiedź :)
myślałam,żeby się tam już przejechać, może Kiwiątko miała byś czas żeby pojechać po Jarmarku, bo teraz napięty czas pewnie masz.

Posted

Odpowiedź z DS Misi/Amelki

Witam,

Misia miewa się dobrze, nieco się uspokoiła, nie skacze i nie podszczypuje już nas na powitanie :)
Uwielbia zabawy na dworze, aportowanie to jest to, co lubi najbardziej. Jest bardzo skuteczna i wytrwała w poszukiwaniu wyrzuconego patyka :)
W domu, gdy zostaje sama, jest spokojniejsza, najczęściej ten czas przesypia, choć zdarza jej się koniecznie potrzebować kilku paczek chusteczek higienicznych, jakiś czas temu rozpakowała całe opakowanie waty ;)
Uwielbia też masło, gdy tylko ma okazję się do niego dobrać, nie omieszka z niej skorzystać ;)
Raczej spędza czas na dworze, jest bardzo czujna, bardzo lubi położyć się gdzieś w cieniu przed domem.
Właśnie ma cieczkę, więc też będziemy myśleć już o sterylizacji.
Misia też często przyjmuje pozycję, jak Iska na trzecim zdjęciu, czasami tak śpi :)
Zdjęcia Misi prześlę później (teraz nie mam do nich dostępu).

Pozdrawiam.
Agnieszka

• 2 weeks later...
Posted

Izolda vel Gryzoldka jest po sterylizacji. Dziewczynka była bardzo dzielna. Musiała być nawadniana bo zastrajkowała. Nie chciała jeść ani pić. Teraz jest wszystko dobrze. Przy takiej opiece nie może być inaczej. Już lata po ogrodzie jak nakręcona. Śpi oczywiście w łóżku. Jak na rekonwalescentkę przystało:lol: