Juldan Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='Pyrdka']Powiesiłaś plakat i gadałaś do znudzenia, to bardzo dużo:lol: Zobacz jakie są tego efekty:lol: Uratowane moje małżeństwo, szczęśliwy Franuś i dobry dom dla Ulki Brzydulki. To mało?:loveu:[/QUOTE] szkoda tylko, że na Akrum'ową Kropcie to tak nie chce działać... a Maniek jej obiecał, że poszuka jej skutecznie domku, a tu lipa :( dobrze, że Isce się udało:) Quote
Pyrdka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Kropce też się uda. Ten domek, gdzieś czeka tylko jeszcze o tym nie wie;) To psiak dla konesera:lol: Kropka czeka, ale na ten dobry, jedyny dom:lol: Troszkę cierpliwości. Akrum znajdzie i dobrze prześwietli domek chętny na naszego wypłoszka:lol: Quote
Akrum Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 POTWIERDZAM :) AMELKA WCZORAJ POJECHAŁA DO NOWEGO DOMKU :) To był jeden z tych telefonów, bo którym wiedziałam że to super domek i bardzo, bardzo mocno chciałam by Pani zadzwoniła po raz kolejny potwierdzić, że to na pewno Amelke chcą :) I tak się stało - po godzinie telefon - Pani chce przyjechać - nie wicie jaka radość - chciałam skakać do sufitu w aucie (akurat jechałam z Emma53 po psa Pucka do Pniew). Do tej pory intuicja mnie nie myliła i po takich telefonach psiaki od nas lądowały w na prawdę super i odpowiednich domkach :) Mam nadzieję, że tym razem też tak będzie :) Amelka zamieszkała w domku, który otoczony jest 1 hektarem ziemi - więc będzie się miała gdzie wybiegać i wyszaleć :) W domku mieszka sterylizowana kotka i królik. Na podwórku 2 onkowate suki (również sterylizowane), mają kojce, w których praktycznie tylko śpią - a całymi dniami ganiały po tym wielkim ogrodzonym terenie :) Amelka będzie psiakiem domowym - do łózka :) Na początek jak Amelka będzie na dwór wychodziła, to duże sunie będą zamykane, by ze spokojem zapoznały się z nową żywą i małą istotką, która po ich terenie biega :) Potem stopniowo będzie zapoznawana z nimi i później już będą mogły sobie biegać i się bawić razem :) Amelka będzie od teraz Isia :) Bo kotki imię to Melka :) Mam nadzieję, że Isia się spisze w nowym domku i zrobi zbyt dużego spustoszenia i pokocha nową rodzinkę, dzieci z którymi będzie ganiała po dworze. Trzymajcie proszę mocno kciuki, by nie było telefonu od Pani - jade z tym potworem z powrotem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kiwiątko Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Ja tak piszę, zapomniałam o czymś bardzo ważnym. Ja tu tak sobie piszę, że mała pojechała, ale na początku powinnam była podziękować Wam wszystkim za pomoc w znalezieniu domku dla naszej małej Pimpelki. Szczególnie dla Ciebie, agaga21, za to ogłoszenie w Internecie. To dzięki niemu mała została zauważona:):) Teraz trzymajmy kciuki, Pani ma się odezwać, jak minęła podróż i pierwsza noc... Ach, to życie pełne jest dziwnych zdarzeń........... Quote
Akrum Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 A ja za to BARDZO, BARDZO MOCNO DZIĘKUJĘ TOBIE KIWIĄTKO ZA TO, ŻE MIMO PRYWATNYCH PROBLEMÓW, MIMO SZALEŃSTW I PSOT AMELKI, TAK DZIELNIE SIĘ NIĄ OPIEKOWAŁAŚ I ZNOSIŁAŚ WSZYSTKIE JEJ WYSKOKI. DZIĘKUJĘ, DZIĘKI TOBIE - MAŁA ŻYJE I MA DOMEK :):):) Quote
Kiwiątko Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Nie ma za co dziękować Akrum - chciałam pomóc i starałam się, by maleństwo znalazło domek i było szczęśliwe...:) Chcociaż to mogłam zrobić dla kochanej psinki. Co prawda marne szanse na kolejny tymczasowy dom u nas, ale jak obiecałam, mogę każdemu zrobić fajne zdjęcia, jeśli będzie taka potrzeba:) I zaoferować pomoc pieniężną w ramach możliwości, ale zawsze postaram się znaleźć przysłowiowy grosik na potrzebujące psinki.:) Pyrdka, podaj mi proszę na e-maila tylko numer konta - mój adres to: kiwi6@o2.pl Dzięki Wam wszystkim, to super uczucie, że psina znajduje kochający dom:) Buziolki i uściski dla wszystkich zaangażowanych:) :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Akrum Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 właśnie rozmawiałam z nową pańcią Amelki vel Isi :) Podczas podróży do domku mała tylko raz zwymiotowała (ale o tym, że mała ma chorobę lokomocyjną uprzedziłam nową pańcię i miała potrzebne akcesoria) :) Mała zwiedzała wczoraj domek, na dwór też chciała wyjść. Z kotem się przywitały, ale kotka się z lekka wystraszyła istotki na długich chudych łapinkach i się nasrożyła :) Noc mała hienka spędziła na swoim kocyku, co od Kiwiątka dostała :) Spała przy pańci łózku i pańcia musiała cały czas mieć ręke na Amelci :) Ogólnie jest wszystko dobrze :) Mała ma apetyt i to duży (a ja mówiłam Pani,że może przez pierwsze dni być smutna i nie chcieć jeść, heh :)). Tak więc pozostaje nam się tylko cieszyć :):):) Quote
agaga21 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 no nie wierze!!!! :) :) dziewczyny, to ja wam dziękuję!! pozostał dług, a ja wciąż numeru konta nie dostałam:mad::evil_lol::evil_lol: Quote
Kiwiątko Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 hehe, ja mam, mogę Ci podać, tylko napisz jaki masz adres e-mail. Właśnie zabieram się za dodawanie numeru do mojej listy...:) Zaraz jakiś grosik wpłynie dla kolejnych potrzebujących psiaków:):):) Quote
agaga21 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Kiwiątko']hehe, ja mam, mogę Ci podać, tylko napisz jaki masz adres e-mail. Właśnie zabieram się za dodawanie numeru do mojej listy...:) Zaraz jakiś grosik wpłynie dla kolejnych potrzebujących psiaków:):):)[/QUOTE] już wysłałam 70zł, z czego 45zł jest z bazarku. oby domki na zawsze już kochały te dwie małe hienki! :) Quote
Pyrdka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Poszło na pw. Dziękujemy.:loveu: Jak wpłyną pieniążki to napiszę i uzupełnimy post rozliczeniowy naszych dziewczątek:lol: Quote
Akrum Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 super :) Jak pieniązki wpłyną, proszę o info - uzupełnimy post rozliczeniowy i za kilka dni wątek będzie można przenieść do szcześciarzy :) ale póki co - jeszcze kilka dni poczekajmy :):):) Quote
Pyrdka Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Iska teraz Izabela trafiła do raju:multi:. Domek bardzo wyrozumiały. Mała siusiu robi tylko na dworze, pięknie sygnalizuje jak chce wyjśc za potrzebą. Śpi w łożku, sępi przy stole a własciciele niepotrafią jej odmówić. Jednym słowem Izabelka trafiła do cudownego domku.:lol: Szęścia mała zołzo. Bądź grzeczna;) Zdjęcia wstawię później. Najpierw sama nacieszę oko;) Quote
Pyrdka Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Wpłynęło 70,00 zł z bazarku od agaga21. Dziękujemy.:loveu: Quote
Pyrdka Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 A teraz, cioteczki skupcie się i patrzcie uważnie. Czyż nie wygląda na największego szczęśliwca?:lol: Quote
Kiwiątko Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 No cudownie!!!:) Mała naprawdę jest szczęśliwa:D Super, mam nadzieję, że i Amela (teraz Isia) też będzie miała takie czadowe zdjęcia:):) Czekamy z niecierpliwością:) Quote
Juldan Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Szczęśliwe są obie:) i Izabelka i Zuzia (dziewczynka ze zdjęcia). Nawet uśmiechają się podobnie:multi: Cieszę się, że tak szybko się dogadali, i nie mogę się doczekać chwili kiedy zobaczę ją na żywo... :evil_lol:chyba wypożyczę ją na dzień w celu przywołania do porządku Mańka- tylko Ona jest w stanie go zmęczyć:evil_lol:- biedny Gufi nie daje już rady Quote
Akrum Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Wsio odnotowane, tytuł zmieniony :) zabieramy się za kolejne bidy :) Quote
Kiwiątko Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Tak jest panie Kapitanie ;) :) Czekam na info jak i kiedy mogę pomoc swą zaoferować:) Quote
Akrum Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Wieści z DS Amelki: Amelka została ostatecznie Misia. Ma się dobrze, jest wesoła, chętnie się bawi i sporo je :) mam też dwa zdjęcia, ale na komórce, więc jak znajde kabelek to przekopiuje :) Quote
Kiwiątko Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 hehe, żarłok jeden:D To super, że wszystko jest dobrze:):):) Quote
Akrum Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 no nic, myślę że skoro Amelka znaczy Misia już prawie tydzień czasu w DS siedzi, to chyba jest ok, co? telefonu ze zwrotem z adopcji nie było, wszystko jest w porządku tak więc pora najwyższa przenieść wątek do SZCZĘŚCIARZY :):):) Quote
agaga21 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 wściekłam się dzisiaj. pracownik powiedział mi dziś, że po ich wsi chodzi sobie samopas rodzeństwo iski i amelki! ponoć facet wywalił je na ulice. nie mają domu, nie mają jedzenia, są płochliwe:-(:-(:-( mają ok 3-4 miesiące a już tyle zła doświadczyły! zapytałam, dlaczego od razu nie mówił, że tam jeszcze szczeniaki zostały, powiedział, że było mu głupio bo i tak załatwiłam, że wziął te dwie a on się nie zrewanżował!:angryy::angryy::angryy: wściekłam się strasznie! co teraz z tymi maluchami? mówił, że wszyscy je przeganiają:placz::placz::placz::angryy::angryy::angryy: pewnie lepiej by im było w waszym przytulisku.... Quote
Pyrdka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 O Boże, widzisz i nie grzmisz!!! Jak to jeszcze dwa szczeniaczki? Rodzeństwo Iski i Amelki?:placz::placz::placz: Quote
Recommended Posts