Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bohaterem szukajacym nowego, kochajacego domu jest pies rasy BULLTERRIER o imieniu Hektor.
Hektor jest brazowy pręgowany z białymi znaczeniami, w wieku ok. 7 – 8 lat. Jest wykastrowany.
Hektor przez czesc swojego zycia mieszkal w bloku. Nauczony jest chodzenia po schodach, zostawania pod nieobecność właścicieli grzecznie w domu, chodzenia na smyczy a także podróżowania samochodem. Jest łagodny do ludzi, bardzo lubi dzieci. Grzecznie toleruje suczki. Z samcami jeszcze nie wiadomo, bo nie mielismy okazji sprawdzic.

Hektor powoli zaczyna wkraczac w lata pogodnej jesieni, a tu okazuje się, ze jednak chyba nie będą to lata mile i wesole dla niego.
Zostaje opuszczony przez swojego właściciela z powodow osobistych. Nagle jego swiat runal w gruzach w ciagu jednego dnia. Stracil kogos kogo kochal, dom, cieply kat… Stracil szanse na normalne zycie. Człowiek jak się starzeje ma silne oparcie w rodzinie. Hektor nie zazna już tego u swych dotychczasowych właścicieli. A czy zazna jeszcze kiedykolwiek MILOSCI od człowieka? Takiej PRAWDZIWEJ? Takiej, która da mu pewnosc, ze nigdy nikt go nie opuści, ze będzie go kochac, ze pozwoli mu być w dobrych i złych chwilach obok siebie, ze zapewni mu dom!

Jego właściciel zmuszony sytuacja zyciowa zawiozl go do warszawskiego schroniska na Paluchu. Tam jednak Hektor z powodu rejonizacji nie mogl zostac przyjęty. Jedyna alternatywa było uśpienie. Ale jak można to zrobic swojemu psu? Przeciez on nie rozumie ludzkich problemow. On ma za zadanie kochac i być kochanym, usłuchanym pupilem! Dlaczego ma cierpiec, będąc w pelni sil zwierzakiem?

Dzieki naszej internetowej koleżance Hektor trafil do domu tymczasowego. Niestety w nim może zostac tylko przez kilka dni. Pozniej niestety nie ma się gdzie podziac… Czy będzie musial trafic do schroniska? Czy będzie musial zostac uśpiony, za to ze jest takim oddanym i kochanym straszym psiakiem? Przyszłość nie jest wiadoma. Mamy jednak nadzieje, ze los się do niego uśmiechnie.

SZUKAMY DOMU DOCELOWEGO A TAKŻE TYMCZASOWEGO DLA HEKTORA.

Alternatywa ratowania Hektora na dzien dzisiejszy jest znalezienie mu docelowego lub tymczasowego domu.
Innym wyjsciem jest umieszczenie go w hotelu dla zwierzat. Plan, latwy do zrealizowania aczkolwiek wymagający nakładów finansowych, na które tymczasowa opiekunke nie stac. Doba w hotelu kosztuje bowiem 20zl. Miesięcznie jest to wiec koszt ponad 600zl. Do tego dochodza ewentualne koszty leczenia.

W dniu jutrzejszym Hektor jedzie na wizyte do weterynarza. Ma bowiem bardzo brudne uszy i dziwne przerzedzenia w sierści. Weterynarz określi stan psa i powie czy wymaga to kosztownego leczenia. Niestety myslimy, ze tak będzie. Stan w jakim pies jest, nie wskazuje na zadbanie.

Hektor potrzebuje wiec na dzien dzisiejszy domu, lub pieniędzy, które pozwola na ratowanie mu zycia i stworzenie lepszego jutra… Lepszego niż schronisko, niż eutanazja.

Bullowate psy w schronisku, bardzo szybko staja się apatyczne, zamykaja się w sobie, staja się czasami agresywne. Hektor z racji na wiek mialby minimalne szanse na adopcje, konkurując z roześmianymi szczeniaczkami czy młodziutkimi rasowymi czworonogami.

Ty – człowiek – to brzmi dumnie! Patrze z boku ja pies i mysle, ze chyba jestes ulubieńcem Boga na tej planecie. O mnie bowiem dzis chyba ktos zapomniał….

Moim swiatem teraz jest samotność – najgorszy rodzaj umierania – niewidoczny dla oczu……..
Hektor

Jeżeli możesz pomoc Hektorowi w jakikolwiek sposób lub masz jakis pomysl skontaktuj się z jego tymczasowa opiekunka:
0 501 797 018

Hektor obecnie przebywa w Warszawie.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wieczorem na zielonym forum Michal R wstawi zdjecia bullka bo umowilismy sie na Pola Mokotowskie na spacerek. Jesli ktos jest tam zalogowany to bardzo prosze o przeklejenie tu fotek.

Bardzo prosze takze o podnoszenie watku.

Posted

Odebrałam Hektorka od właściciela. W schronisku jak do mnie dzwonili, powiedzieli ze to starszy psiak aczkolwiek bardzo zadbany!
Jak dla mnie pies, który ma bagno w uszach, przerzedzenia w sierści, łyse placki, maksymalny lupiez, skore schodzaca platami i pazury powykręcane jak ślimaki nie jest zbyt zadbany ale to widocznie kwestia polemizacji.

Byliśmy z Hektorem na spacerku z Brena, Natasza i Michalem. Porobiliśmy troche zdjęć. Po powrocie do domku, Hektor zapoznal się z Bonita i jest wyjatkowo grzeczny do dziewczynek. Ponieważ zebrali mu się na amory w stosunku do Breny, niestety musial zostal w klatce. Do klatki wszedł bez oporow, zakopal się w kocyku i poszedł spac. Doszlam wiec do wniosku, ze skoro on tak smacznie spi to mogę wyjsc z domu i podjechac do rodzicow do neta by opisac Wam jaki to cudowny pies!

Wklejam do pierwszego postu historie jaka o Hektorku napisałam. Bardzo proszę o rozpowszechnienie jej. Może dzieki komus los tego psa nabierze jeszcze kolorow!
Musimy uratowac tego psa przed schroniskiem! Ja wiem, ze to starszy psiak ale tyle serca i miłości z jego oczu bije!

Nie skazujmy tego psa na schronisko!

Posted

Biedaczek ,pewnie go lapki bola od tak nienaturalnie dlugich pazurkow..
ech..
Mimo tych uszu, ogonka to naprawde piekny bulek, a jak go ciotki do renowacji oddadza to jeszcze wypieknieje:lol:

Posted

Niestety bullik nie dogaduje sie z Bona. Startuje na nia i niestety jak juz zaczyna atakowac to nie odpuszcza.
Nie dam rady go u siebie trzymac.

Bede zmuszona oddac do schroniska badz uspic bo niestety funduszy na hotel brak (pomimo iz formalnie Antek ma u mnie dlug 800zl - ktory by wystarczyl na miesiac).

Posted

Wygląda to nieładnie, ale taka wymowa tego wątku: Jak nie ma szmalu to psa uśpić albo do schronu. Jak jest to "pomagamy". Chyba zasilę też schron kilkoma psami, bo szmalu nie ma i .. się nie zapowiada.
No i chyba ze 30 kotów musze odwieźć, hmmmmm

Posted

Doddy, przeczytałam dziś o bullku Hektorku i pomyślałam, że jednak lepiej będzie załatwić mu hotelik - nie jest to pies najmłodszy i schronisko nie jest dobrym rozwiązaniem, nie mówiąc już o uśpieniu:angryy:. Ja ze swej strony mogę zadeklarować 200 zł, co wystarczy na 2 tygodnie hotelu (a może uda się znaleźć taniej?), jeśli inne osoby się zdeklarują i coś wpłacą, to może wystarczy na miesiąc lub dłużej. W tym czasie może uda się znaleźć mu domek. Jeśli postanowisz załatwić hotelik, to proszę, podaj mi b. dokładne namiary do płatności.

Posted

Doddy, ponawiam moją propozycję wsparcia finansowego!!!! Widziałam u Kory zdjęcia Kory - Hektor jest identyczny i dlaczego spadł na tak odległą stronę???!!!

Posted

doddy napisał(a):
pomimo iz formalnie Antek ma u mnie dlug 800zl - ktory by wystarczyl na miesiac

Doddy, nie oddawaj bulka do schronu, za dlug Antka poszlo 100zł wczoraj, a niedlugo bedzie jeszcze 300zł.