Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam mam pewiemn problem mam 8-letniego pekińczyka który od jakiegoś czasu strasznie sie drapie ,w ten sposób ze rano na dywanie jest pełno kępków sierci [SIZE="6"]co robić ? ;/ pomózcie ? :shake:

Posted

Hmmm... no,jest kilka sposobów. Najszybszy i najłatwiejszy, to ogolenie całego pekińczyka na zero (takie posunięcie definitywnie zakończy problem włosów na dywanie). Można także pofatygować się do sklepu zoologicznego, w celu zakupienia preparatu na pchły-być może to alergia na te urocze stworzonka. Można także eksperymentować z jedzeniem- może to alergia pokarmowa.
Jest jeszcze opcja dla zuchwałych i odważnych- mozna wybrać się do WETERYNARZA. A nuż pomoże bardziej niż ludzie nigdy nie widzący Twojego psa, czytający niedokładny opis i niebędący specjalistami w dziedzinie psiej skóry...

Posted

Taya napisał(a):
Hmmm... no,jest kilka sposobów. Najszybszy i najłatwiejszy, to ogolenie całego pekińczyka na zero (takie posunięcie definitywnie zakończy problem włosów na dywanie). Można także pofatygować się do sklepu zoologicznego, w celu zakupienia preparatu na pchły-być może to alergia na te urocze stworzonka. Można także eksperymentować z jedzeniem- może to alergia pokarmowa.
Jest jeszcze opcja dla zuchwałych i odważnych- mozna wybrać się do WETERYNARZA. A nuż pomoże bardziej niż ludzie nigdy nie widzący Twojego psa, czytający niedokładny opis i niebędący specjalistami w dziedzinie psiej skóry...

no ten prepartat mam całego go wypsikałam i wyczesałam ale to nic nie daje ;/

Posted

No to dlaczego nie pójdziesz do DOBREGO weta ???? To moze być wszystko. Tego psa trzeba zbadać, obejrzeć fachowym okiem... Im dłużej bez leczenia,tym trudniej wyleczyć. Może to grzybica,może cos gorszego... i nie szukaj na razie drugiego psa, zanim z jednym sobie nie umiesz poradzić....