zurdo Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 ja będę od rana na uczelni, ale mogę zadzwonić. Tylko nie rozumiem - czy trzeba Diankę zapisać, czy spytać się, czy to powtórzenie jest konieczne? I czy to na pewno dobry pomysł? To badanie naprawdę jest niebezpieczne, a przy stanie Dianki... Może jednak lepiej byłoby zadzwonić najpierw na Powstańców i dowiedzeć się o tomografię? Quote
pucka69 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ciotki - czy to badanie tylko w elwecie robią? bo ja nie mam dobrego zdania o tej klinice, czy Wy dobrze ja znacie? mnie tam strasznie duzo za kazda wizyte Jadzi kasowali, a Jadzce wogóle sie nie poprawiało. A na Powstańców Slaskich nie robią? Mam podać jednej ciotce gdzie ma wplacic 40,00 za bazarek - mam afn podac? A moze bezpośrednio na Twoje konto - romenko? A moze jedzonko kupić i przywieżć? Romenko - w jakiej dzielnicy Ty mieszkasz? Quote
GreenEvil Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 pucka69 napisał(a):Ciotki - czy to badanie tylko w elwecie robią? bo ja nie mam dobrego zdania o tej klinice, czy Wy dobrze ja znacie? mnie tam strasznie duzo za kazda wizyte Jadzi kasowali, a Jadzce wogóle sie nie poprawiało. A na Powstańców Slaskich nie robią? Mam podać jednej ciotce gdzie ma wplacic 40,00 za bazarek - mam afn podac? A moze bezpośrednio na Twoje konto - romenko? A moze jedzonko kupić i przywieżć? Romenko - w jakiej dzielnicy Ty mieszkasz? Romenka mieszka na Bemowie - niedaleko skrzyzowania powstancow slaskich i wroclawskiej. pzdr GReenEvil Quote
zurdo Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 ja też nie mam dobrego zdania o elwecie i nie tylko o ceny chodzi... No i ta mielografia... a ja już muszę wychodzić i nie wiem, czy mam dzwonić? Quote
romenka Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Kochani więc tak;na Powstańców nie robią tomografii bo już się pytalam.Zurdo dzwoniła do elwetu i mielografia będzie kosztowała 300 zł a następne badanie jakie można wykonać by dowiedzieć się co jest z tym nowotworzeniem to tomaografia więc wychodzić pewnie jeszcze drożej niż mielografia. Drogo :angryy: Nie wiem jaka decyzje mam podjąć:-( ?Pomóżcie.Napewno trzeba coś zrobić bo trzeba wiedzieć co na tym kręgosłupie się tworzy bo zdjęcia rentgenowskie tego nie pokarzą a jeśli to nowotwór to trzeba już działać. Quote
romenka Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 konisia napisał(a):Romenko a kontaktowałaś się już z dr Rudnicką z 4łap? Może dobrze by było, żeby przed mielografią ją obejrzała? Może to wcale nie jest takie konieczne (bo i złe samopoczucie dla Dianki i wydane pieniądze). Konisiu jeszcze nie byłam bo narazie coągałam Dianke na zastrzyki i nie chciałam jej więcej męczyć poza tym boje się :oops: Jak jechałam na spotkanie z zurdo wziełam Diankę i kiedy wsiadałm do tramwaju Diance odmówiły nóżki posłuszeństwa i szczęscie że nie bylam sama bo inaczej drzwi przytrzasnełby Diankę a tak zurdo stanęła między drzwiami tramwaju i nic złego się nie stało.Boje sie by sytuacja się niepowturzyła a jednak ja będe musiała jeżdzić autobusem by Dianke tam wozić.Najpierw pojade sama potem dopiero jak coś wymyśli się wezmę najwyżej Diankę. Przepraszam ale od wczoraj nei jestem do życia.Głowa mi pęka i tez dzisiaj tak późno weszłam na dogo.Mam ciśnienie 94/48 i w żaden sposób nie chce mi się podnieść dlatego jestem dziś jakaś neiobecna:shake: Quote
romenka Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 [quote name='loozerka']kurcze, ja wprawdzie nie z Warszawy, ale moglabym zadzwonic, tyle, ze nie w tych godzinach, a po 12. do tej godziny mam takie czynnosci w pracy, ze nie mogę nic poza tym robic. Jesli taka godzina bylaby dobra to dajcie telefon i romenko napisz, czy wszystko co mam powiedziec jest w poscie 941 Kochana już nie trzeba.Dzwoniła zurdo.Dziękluje że chciałś pomóc:loveu: Quote
romenka Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Ludek napisał(a):He,he chyba myślami mnie dzisiaj ściągnęłaś. Jestem w ciągłym niedoczasie i nie odwiedzałam Dianki kilka dni :). Dzisiaj poznałam Diankę i potwierdzam, że jest śliczną, spokojną, bardzo grzeczną i kochaną sunią :loveu: . A tak w ogóle, to zapomniałam CI powiedzieć, że moja córa teżma na imię Diana, ale nie jest taka grzeczna jak Twoja Dianka.:evil_lol: Właśnie wczoraj zapomniałam podziękować Ludkowi za karme dla Dianki więc nadrabiam.Dziękujemy .Nareszcie Dianka ma co jeść ;) .Mam nadzieje że wyrówna się jej poziom wapnia teraz w organizmie. Dianka jest naprawdę przesłodka choć teraz jak jej lepiej widać że wypuszczana na dwór coraz to bardziej czuje się swobodniej bo już tak mnie nie pilnuje jak pilnowała . Eh...Tyle Dianek znać i jeszcze córcia Diana :evil_lol: Nigdy się nie uwolisz od tego imienia :evil_lol: Quote
romenka Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 pucka69 napisał(a):Ciotki - czy to badanie tylko w elwecie robią? bo ja nie mam dobrego zdania o tej klinice, czy Wy dobrze ja znacie? mnie tam strasznie duzo za kazda wizyte Jadzi kasowali, a Jadzce wogóle sie nie poprawiało. A na Powstańców Slaskich nie robią? Mam podać jednej ciotce gdzie ma wplacic 40,00 za bazarek - mam afn podac? A moze bezpośrednio na Twoje konto - romenko? A moze jedzonko kupić i przywieżć? Romenko - w jakiej dzielnicy Ty mieszkasz? Kochana pieniązki wolałabym by były wpłacane na AFN a jeśli chcesz odwiedzić Dianke to możesz przyjść :lol: jednak jeśłi chodzi o wpłacanie to wolę nie brac do ręki, (już w ostatecznoiści biore tak ja wziełam od zurdo i shirrrapeiry) bo wtedy będzie jasność a ja już poprosze o przelanie na konto.Dziękuje Ci że chcesz wpłacić bo teraz coraz bardziej Diance przyda się każdy grosz. Bardzo Wam wszystkim dziękuje :loveu: Prosze pomóżcie podjąć mi decyzje w sprawie mielografii:oops: Quote
shirrrapeira Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Romenka zle sie czuje, glowa ja boli od tego myslenia, a ja podniose watek. Na razie nie potrzeba karmy, karme Dianka dostala od Ludek. Co do mielografii ja bym jej na razie nie robila. Quote
loozerka Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 ja nieste3ty zupelnie nie znam sie na mielografii i w tej sprawie nie mogę pomoc. Dobrze, ze telefon załatwiony :) Romenko, nie ma sprawy, tyle mogę..... Quote
hankag Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Romenko a moze skontaktowac sie z dr. Jagielskim z ul. Białobrzeskiej ...( wiem Konisiu ze nie miałas dobrych relacji z nim podczas wizyt z Oskarkiem ...:placz: ) ...ale jako onkolog jest naprawde swietny ....Viperkowi zanim zrobił badania i usg podal trafną diagnoze w 100 % ...lecznica dobrze zaopatrzona w aparatury.... moze wejdz na ich strone www. bialobrzeska.waw.pl ...zadzwon , zapisz sie na wizyte , sprawdz czy robia to o co Ci chodzi . nie są drodzy ....i chyba inaczej patrzą na schroniskowe bidy ... Quote
Ludek Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 romenka napisał(a):Właśnie wczoraj zapomniałam podziękować Ludkowi za karme dla Dianki więc nadrabiam.Dziękujemy .Nareszcie Dianka ma co jeść ;) . Smacznego. :) Mam nadzieję, że jej będzie smakować. Quote
AnetaW Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 hankag napisał(a):Romenko a moze skontaktowac sie z dr. Jagielskim z ul. Białobrzeskiej ...( wiem Konisiu ze nie miałas dobrych relacji z nim podczas wizyt z Oskarkiem ...:placz: ) ...ale jako onkolog jest naprawde swietny ....Viperkowi zanim zrobił badania i usg podal trafną diagnoze w 100 % ...lecznica dobrze zaopatrzona w aparatury.... moze wejdz na ich strone www. bialobrzeska.waw.pl ...zadzwon , zapisz sie na wizyte , sprawdz czy robia to o co Ci chodzi . nie są drodzy ....i chyba inaczej patrzą na schroniskowe bidy ... Chociaż dr Jagielskiego nie znam i mam nadzieję, że na wizytę do niego nigdy nie będę musiała iść to Białobrzeską polecam jak najbardziej. Pracują tam świetni specjaliści i nie mają oporów przed konsultowaniem z innymi lekarzami. Ja tam jeżdżę ze swoimi zwierzakami wszystkimi. W Warszawie tomografia chyba tylko na sggw... Quote
shirrrapeira Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Jagielski jest swietnym onkologiem i wogle swietnym lekarzem. Potrafi tez pomoc przez internet. Quote
romenka Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Kochani wróvciłam z apteki.Jedynie nie kupilam tego Niwadylu cz jakoś tam ale będę miąla dzisiaj na 19-stą.W aptece straciłam już ponad 60 zł dzisiaj wkleje faktury i ostanią wkleje z apteki również.Podem podsumuje ile już wydałam. Bonharen Dorotko doszeł jakąś godzine temu :loveu: i już poprosze o przelanie pieniązków na Twoje konto.Prosze powiedz mi czy ty rozcieńczasz go z jakimś środkiem homeopatycznym??Jeśłi tak to z jakim?Już dzisiaj Dianie chcialabym podać bonharen więc prosze o odpowiedz jak najszybszą.A czy można podać go samego?Jak wygląda podawanie bonharenu?? Quote
Kora Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Teraz juz moge napisac, bo do tej chwili korespondowalam z Romenka na pw, otoz napisalam do swojego znajomego Mariusza Szczygla, p.Mariusz jak moze wiecie dosc czest przebywa w Pradze bo duzo pisze na jej temat materialy i ksiazki tlumaczone sa na jezyk czeski. Poprosilam go o pomoc w sprawie Bonahrenu w klubach Dobermanow w Pradze, on przeslal tlumaczce tekst i to odpowiedz Mariusza "Jako miłośniczka psów i kotów, poszła natychmiast do swojej weterynarz w sprawie tego leku. Ta jest chętna wypisać lek. Podać go może tylko weternarz. Są 2 opakowania - małe (3 dawki) za ok. (w przeliczeniu) 225 zł. lub większe (6 dawek) za 500 zł. Są dwa typy tego leku - iniekcja dożylna i iniekcja do stawów. Jej lekarka uważa, że ta pierwsza będzie najlepsza dla Diany. A więc lek może być szybko, tylko na 100% go nie przepuszaczą w paczce przez urząd celny. Może go tylko ktoś przywieźć. Ja będę tam pod koniec lutego, początek marca. Może mi się uda kogoś poprosić, jeśli będzie jechał do Polski." Zapytalam Dorothy o cene 2 ampulek sa drozsze:roll: Nastepnie dostalam od Mariusza takiego maila : "Pani Doroto, a ta suczka nie umrze jak nie ma taego leku? Ja połowę sumy 250 PLN mogę dać. Tylko nie wiem, na ile starczy takie duże opakowanie (6 sztuk). Proszę o głos, bo się o nią niepokoję." Tak wiec potrzebne jest nam 250 zl Dianka bedzie wiec miala 36 zastrzykow:roll: co Wy na to? Quote
Dorothy Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Kora Ty masz niestety problemy z matematyka poniewaz a/ Diana bedzie miala 18 zastrzykow a nie 36 - w 1 ampulce sa 3 zastrzyki slownie 3 3 zastrzyki x6ampulek z wiekszego opakowania=18zastrzykow b/co do ceny duze opakowanie kosztuje 525 zl w przeliczeniu z koron czeskich kupione w Cieszynie Czeskim u weterynarza, 6 ampulek podzielic na 3 = 175 zl plus benzynka bo niestety ten lek byl wieziony z Czech a nie posylany golebiem pocztowym. nie wiem wiec czy tak bardzo drozsze to co ja dalam. za chwile sie od Kory dowiem ze robie interesy na chorych psach:shake: prosze najpierw wyjac kalkulator z laski swojej. D Quote
Kora Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 No rzeczywiscie pomylilam sie:oops: , ale grzeczniej:shake: bo nawet przez mysl mi nie przeszlo ze zarabiasz i pisz w swoim imieniu. Wazne jest pozyskanie sponsorow i tanszy zakup bo tu kazda zlotowka sie liczy, ja znam tego psa osobisci w przeciwienstwie do Ciebie, a pewne sprawy zalatwiam na pw, a nie popisuje sie na forum. Quote
Dorothy Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Kora napisał(a):No rzeczywiscie pomylilam sie:oops: , ale grzeczniej:shake: bo nawet przez mysl mi nie przeszlo ze zarabiasz i pisz w swoim imieniu. Wazne jest pozyskanie sponsorow i tanszy zakup bo tu kazda zlotowka sie liczy, ja znam tego psa osobisci w przeciwienstwie do Ciebie, a pewne sprawy zalatwiam na pw, a nie popisuje sie na forum. Kora czy ja sie popisuje? a czym niby? slucham. przepraszam nie jestem grzeczna jestem wredna bo nie umiem pomoc Filipowi caly swiat mnie wkur.... to ze znasz Diane a ja nie nic nie zmienia. Jaka to roznica? Zapytaj romenki czy jej nie pomagam. Przed chwila rozmawialam z nia przez telefon. pozyskiwanie sponsorow jest mile widziane. D Quote
zurdo Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 błagam, kobiety... Jak by nie liczyć na kalkulatorze czy bez - Dianka może mieć 18 zastrzyków za 250 zł, które trzeba uzbierać i proponuję tym się zająć... Będzie przyjemniej i konstruktywniej. Quote
pucka69 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 ok, jesli tak wolisz - pójdzie przez afn ps. czyli mamy juz 40 zl z tych 250 Quote
supergoga Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Mam troche kłop[otów finansowych tez ale 50 zł mogę na leki dla Diany wysłać, tylko gdzie, na jakie konto - na te czeskie leki. Romenko napisz gdzie wysyłać kasę. Bo jak na AFN, to jak potem przeleja jak to bęzie przywozony z Czech lek i nie wiem czy faktura bęzie. Może jednak to na lek wysłać do Ciebie? Quote
romenka Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Kochani tylko bez kłótni ;) Dianka w miarę dobrze się czuje.Noc spędziła też bardzo spokojnie mimo że nie brała wczoraj leków tych w zastrzykach ale dalam jej rimadyl na wszelki wypadek. Dianka wczoraj miala podany bonharen po raz pierwszy i bardzo dobrze go znosi :evil_lol: .Jak sam dr powiedział -ślicznie się miesza z krwią .Dr pochwalił walkę naszą o Dianke i sam jest zainrteresowany bonharenem :evil_lol: Powiedział że w szoku jest że takie leki mu przynosze:razz: Ja dopiero teraz pisze bo z samego rana musiałam jechać do szkoły zawieść idndeks by wpisali mi oceny za semestr i przed chwilką przyjechałam.Wczoraj nie była wstanie siedzieć ipisać z powodu nisamowitego bólu głowy.Nie miałm wyjści i o 19-stej nie wytrzyłałam więc musialam wziąć tabletki. Co do bonharenu z Czech-jak najbardziej jesteśmy zainteresowane jednalk czy Diance nie wystarczy ta dawka co ma w tej chwili.Zostało jeszcze 6 zastrzyków czyli na 5 tygodni czy ona jednak musi brać non stop? Dorotko już za momencuik wysyłam to co obiecałam. Ja za chwilke przelicze ile poszlo już na Diankę i napiszę na dogo. Quote
romenka Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Ah,zapomnialam dodać.Nivalinu Diance nie kupuje teraz poniewać chcemy zobaczyć jak będzie się zachowywała bo bonharenie i zdaniem lekarzy nie ma co ja szprycować wszystkim na raz. Za chwilke jeszcze wyślę wszystkie skany jakie nie wysłałam wraz z opisem badań USG. Teraz już biorę sie za robotę(liczenie);) Quote
Recommended Posts